Διαφημιση

header

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ

Είναι φυσιολογικό τους χειμερινούς μήνες να αισθάνεσαι άγχος και ανησυχία γι’αυτά που πρέπει να κάνεις. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από εποχιακές συναισθηματικές διαταραχές (Seasonal Affective Disorder – SAD), όταν υπάρχει μικρότερο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας και έχει κρύο. Το “SAD” μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να είναι καταθλιπτικοί και ανήσυχοι.

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε όλοι για να είμαστε πιο θετικοί και αναζωογονητικοί. Ακολουθούν ορισμένα βήματα μπορείτε να ακολουθήσετε για  περισσότερη θετικότητα & γαλήνη στη ζωή σας και να διαδώσετε αυτές τις ιδιότητες.

Δημιουργήστε ένα θετικό περιβάλλον για τον εαυτό σας
Η δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τους άλλους ανθρώπους πρέπει να ξεκινήσει με τον εαυτό μας. Στο τέλος της ημέρας, εάν εμείς νοιώθουμε θλιμμένοι και άθλιοι, η διάδοση της θετικής ενέργειας δεν πρόκειται να είναι εύκολη υπόθεση – ή κατ ‘ανάγκη δυνατή.

Πρώτον, να φροντίζετε καλά τον εαυτό σας. Κοιμηθείτε αρκετά. Τρώτε καλά. Φορέστε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε ωραία και άνετα.
Δεύτερον, δημιουργήστε κάτι στη δική σας ζωή που σας χαρίζει χαρά. Στις πολυάσχολες ζωές μας, αυτό μπορεί να χρειάζεται αρκετή προσπάθεια. Κάνε μια λίστα με τις πέντε φορές που ήσουν ευτυχισμένος στη ζωή σου. Εξέτασε εκείνες τις εποχές. Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής; Έμαθες κάτι; Γνώρισες νέους ανθρώπους; Ό,τι και αν είναι, αυτά είναι που χρειάζεσαι περισσότερα απ’όλα στη ζωή σου τώρα.
Ίσως οι πιο ευτυχισμένες στιγμές σας να περιλαμβάνουν ταξίδι ή μουσική, για παράδειγμα. Αν ναι, θα πρέπει να οργανώστε ταξίδια ή να ασχολείστε με τη μουσική στη ζωή σας περισσότερο.

Αναπτύξτε στρατηγικές για να βοηθήστε άλλους ανθρώπους
Οι άνθρωποι που έχουν θετικές επιπτώσεις σε άλλους ανθρώπους αντιλαμβάνονται ως χρήσιμοι. Η βοήθεια θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο να παρέχεις χρήσιμες πληροφορίες που κάποιος άλλος δεν έχει. Εξηγώντας πώς να κάνετε υπολογισμούς στην εργασία, για παράδειγμα, ή να μοιραστείτε μια συνταγή για τη μαρμελάδα σύκου της γιαγιάς σας. Κάντε το σαφές ότι θέλετε να μεταδώσετε πληροφορίες και θέλετε να δείτε τις θετικές επιπτώσεις στη ζωή κάποιου άλλου.

Μπορεί να βοηθήσετε τους ανθρώπους συμμετέχοντας μαζί τους συναισθηματικά. Μπορείτε να κάντε ένα πάρτι για να γνωρίστε τους φίλους σας σε κάποιον νέο στην περιοχή. Μπορείτε να μοιραστείτε μια κοινή αγάπη για την ποδηλασία εκτός δρόμου πχ. Η συναισθηματική σύνδεση είναι ένα ζωτικό μέρος της δέσμευσης με τους άλλους.

Τι θα λέγατε για ένα πάρτι καραόκε για περισσότερη διασκέδαση όλων των προσκεκλημένων; Συνήθως, δεν πιστεύουμε στα πάρτι ως μέρος οποιασδήποτε κατηγορίας “βοηθώντας ανθρώπους”. Αλλά στην πραγματικότητα, φέρνετε χαρά στη ζωή των άλλων.


Δημιουργία αμοιβαίων ευεργετικών σχέσεων
Οι άνθρωποι αγαπούν καλά πράγματα να συμβούν σε αυτούς. Σας αρέσουν να σας συμβαίνουν καλά πράγματα, έτσι; Η λήψη αυτής της φαινομενικά απλής ιδέας, μπορεί να βοηθήσει να αυξήστε τον θετικό αντίκτυπο στις ζωές των άλλων και τις δικές σας σχέσεις με αμοιβαία ωφέλεια.

Για παράδειγμα, ένας συνεργάτης σας και εσείς εργάζεστε αργά το βράδυ για να καλύψετε τα e-mails και τις συνηθισμένες παραγγελίες. Και οι δύο βρίσκετε αυτό απογοητευτικό, καθώς δεν μπορείτε ποτέ να βγείτε με τους φίλους σας αυτά τα βράδια.

Τι θα γινόταν αν κάνετε ένα στρατηγικό σχέδιο για να δώσετε και στους δυο σας ένα διάλειμμα; Ίσως και οι δύο να αποφασίσετε ότι την Τρίτη και την Τετάρτη, μόνο ένας από εσάς θα μείνει και θα κάνει τη δουλειά και των δύο. Με άλλα λόγια, την Τρίτη και την Τετάρτη της πρώτης εβδομάδας, ο Α θα παραμείνει περισσότερο και θα κάνει όλη τη δουλειά. Ο Β θα πάρει ρεπό εκείνες τις νύχτες για να κάνει ό,τι θέλει. Να Κοιμηθεί περισσότερο. Να βγει. Να δει αγώνα κλπ. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας, ο Β παραμένει περισσότερο και κάνει όλη τη δουλειά. Αυτή τη φορά, είναι η ευκαιρία του Α να πάει στο σπίτι και να κάνει ό,τι θέλει.

Είναι εύκολο να παγιδευτούμε στις δικές μας εγωκεντρικές φυσαλίδες και να ξεχνάμε τις ανάγκες των άλλων. Μπορεί να νομίζουμε ότι οι σχέσεις μας είναι υγιείς, όταν στην πραγματικότητα είναι άδειες και μέτριες. Υπάρχουν πολλά περισσότερα εκεί έξω.

Ως άνθρωποι, έχουμε ορισμένες έμφυτες τάσεις που καθιστούν τις αμοιβαία ωφελείς σχέσεις πολύ πιο δύσκολο να διατηρηθούν από ότι μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε. Δυσκολευόμαστε να ακούσουμε κάποιον ενεργά.

Έχουμε την επιθυμία να ελέγχουμε τη κατάσταση όλη την ώρα. Παίρνει σοβαρή ενδοσκόπηση για να κάνει κάποιος ένα βήμα πίσω και να εξετάσει πώς μπορεί να είναι καλύτερος φίλος, συνεργάτης ή απλά γνωστός. Ωστόσο, οι σχέσεις σας θα γίνουν πολύ πιο πλούσιες και αυτό θα σας ανταμείψει αν το κάνετε.

Όταν αυτά που κάνεις έχουν πραγματικό αντίκτυπο
Υπάρχει ένα παλιό ρητό “γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις”. Είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα να γίνετε η θετικότητα που θέλετε να δείτε. Δημιουργήστε ένα πιο θετικό περιβάλλον για τον εαυτό σας και τους άλλους. Αξίζει 100% τον κόπο και τη φροντίδα σας.

Awaken.gr

Post a Comment