Διαφημιση

header

ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ


Η σκέψη έχουμε πει και παλιότερα, δονείται και υλοποιεί. Ίσως όχι άμεσα αλλά με μια μικρή καθυστέρηση για τη δική μας προστασία. 

Είμαστε ατελείς στην ενσαρκωμένη μας μορφή κι αυτό προκαλεί προβλήματα αφού δεν έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας. Έτσι υπάρχει μια χρονοκαθυστέρηση προ της υλοποίησης των σκέψεων μας η οποία μας δίνει το περιθώριο να συνειδητοποιήσουμε και να ακυρώσουμε τη σκέψη.

Όπως λέει και η παλιά Ινδιάνικη παραβολή με τους δυο Λύκους. Ο Σαμάνος εξηγεί στον μαθητή του οτι ο άνθρωπος έχει μέσα του δύο λύκους. Έναν ευγενικό κι έναν μοχθηρό. Η ερώτηση που κάνει στον μαθητή του είναι... Ποιος από τους δύο θα μεγαλώσει πιο πολύ; Η απάντηση είναι απλή και αποστομωτική.
Αυτός που θα ταΐσουμε περισσότερο.

Έτσι λοιπόν και με τις σκέψεις μας σε όλους τους τομείς. Οικογένεια, εργασία, σχέσεις, υγεία και τόσα άλλα.

Προκαλούμε σε μεγάλο βαθμό αρκετά από αυτά που μας συμβαίνουν. Ο τρόπος που το κάνουμε είναι απλός και ανθρώπινος. Σκεφτόμαστε διαρκώς αυτά που φοβόμαστε. Δηλαδή αυτά που δεν θέλουμε να γίνουν. Οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις φέρνουν σιγά σιγά τις σκέψεις σε πεδίο υλοποίησης.

Τον πιο πολύ κόσμο τον απασχολούν οι σχέσεις.
Κάθε άνθρωπος που εμφανίζεται στην ζωή σου φίλος ή εχθρός, ή σύντροφος έρχεται σε απάντηση των δονήσεων που εκπέμπεις προς τα έξω. Δεν προσκαλείς  το άτομο, αλλά προσκαλείς τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου αυτού που εκφράζονται σε κάποιον που τα διαθέτει.
Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσκολία να το δεχτούν αυτό.Υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν θα μπορούσαν να έχουν ζητήσει να έρθει στη ζωή τους κάτι τόσο ανεπιθύμητο, γιατί πιστεύουν ότι το «ζητώ» εκφράζει κάτι το οποίο επιθυμώ να αποκτήσω. Όμως υπάρχει και το «σκέφτομαι» το οποίο σημαίνει  ότι εκπέμπω μία δόνηση που τελικά μπορεί να έρχεται και σε αντίθεση με αυτό που νομίζω οτι ζητώ.….


Είναι σημαντικό να κατανοήσεις ότι λαμβάνεις αυτό που επαναλαμβανόμενα σκέφτεσαι, είτε το θέλεις είτε όχι. Πολλοί νομίζουν οτι σκέφτονται τι θέλουν αλλά τελικά εκφράζουν τι δεν θέλουν.
Οι χρόνιες σκέψεις γύρω από ανεπιθύμητα πράγματα προσκαλούν αντίστοιχες εμπειρίες.

Αν θέλω να αλλάξω τη ζωή μου πρέπει να αλλάξω τις σκέψεις μου. Όσο κι αν δυσφορείτε ή κοροϊδεύετε αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η αλήθεια. Συναντώ ανθρώπους που έχουν τις ιδιότητες που ενδόμυχα κάλεσα (γι αυτό και πέφτουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις ξανά και ξανά), στον επαγγελματικό τομέα βιώνω ξανά και ξανά επαναλαμβανόμενα μοτίβα, και πάει λέγοντας. Σύμπτωση;

Αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τη θετική σας σκέψη, προσπαθήστε να ακυρώνετε την αρνητική σας σκέψη αμέσως μόλις την κάνετε. Με αυτό και μόνο θα δείτε μεγάλες μεταβολές, πόσο μάλλον αν αρχίσετε να οραματίζεστε συστηματικά όμορφα πράγματα.

Το δεύτερο κομμάτι είναι να βάλετε και λίγη πίστη σε αυτές τις εικόνες σαν να έχετε παραγγείλει κάτι από το διαδίκτυο το οποίο είναι δωρεάν αλλά δεν λέει χρόνο παράδοσης. Πιστέψτε οτι κάποια στιγμή θα χτυπήσει το κουδούνι και θα είναι ο μεταφορέας που θα σας παραδώσει το πακέτο σας.

Όταν ό Χριστός έμεινε μόνος με τούς μαθητές Του, εκείνοι τον ρώτησαν:
διότι ημείς ουκ ήδυνήθημεν έκβαλείν αυτό;
Κι ό Ιησούς τούς απάντησε:
διά την απιστίαν υμών. αμήν γάρ λέγω υμίν, εάν εχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω μετάβηθι εντεύθεν εκεί, και μεταβήσεται, και ουδέν αδυνατήσει υμίν (Ματθ. ιζ'20).

Ή απιστία σας φταίει, τούς είπε ό Κύριος.
Εάν είχατε πίστη, έστω ίσα με τον μικρό κόκκο του σιναπιού, θα μπορούσατε να πείτε στο βουνό αυτό, πήγαινε από εδώ εκεί κι αυτό θα πήγαινε. Τίποτα δέ θα σάς ήταν αδύνατο.

Γι αυτό  λοιπόν τιθασεύστε το πνεύμα σας διότι υπάρχει εκεί έξω,  ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής  συνδεδεμένος ασύρματα με το πνευματικό σας δίκτυο και φτιάχνει αδιάκοπα τα μοντέλα των εντολών σας.

Έτσι ορίζει ο Νόμος της Έλξης.

Vassilios Canellos | Blog Author

Ο Vassilios Canellos γράφει κυρίως για τον εαυτό του και κατόπιν για όποιον άλλον θέλει να κοιτάξει μέσα από την αποτυπωμένη οπτική του. Αλλωστε, επιρροές δεχόμαστε κι επιρροές γινόμαστε. Αχρονη σκέψη προσκολλημένη στο χαρτί. Νοηματική σκυτάλη για αυτόν που θα λάβει τον σπινθήρα και θα προχωρήσει ένα σκαλοπάτι μακρύτερα. Τότε το άχρονο μεταβάλλεται σε διαχρονικό, μέσα από τη συλλογική συνδρομή 
vassilios.canellos@outlook.com 

Post a Comment