Διαφημιση

header

ΠΩΣ ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Με την αύξηση της δημοτικότητας και της γιόγκα και του διαλογισμού στον κόσμο μας σήμερα, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την ύπαρξη των τσάκρα. Ωστόσο, ενώ γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτά τα ενεργειακά κέντρα μέσα στον εαυτό μας, συχνά αγνοούμε τον τρόπο με τον οποίο μας συνδέουν με τους γύρω μας.

Τα πάντα στον κόσμο μας συνδέονται με μια παγκόσμια ενέργεια γνωστή ως πράνα. Ο καθένας μας συμμετέχει σε αυτή την ενέργεια, επηρεάζοντας την ζωή μας. Ταυτόχρονα όμως, μοιραζόμαστε την ενέργεια μας με τον κόσμο γύρω μας και με εκείνους που συναντάμε στην πορεία μας.

Μέσα στον καθένα, βρίσκονται 7 σημαντικά ενεργειακά κέντρα ή τσάκρα μέσα στα οποία κινείται ενέργεια. Όταν δουλεύουν με τον βέλτιστο τρόπο, η ενέργεια μέσα στο σώμα ρέει ελεύθερα μέσα μας και μας ενισχύει για να απελευθερώσουμε την αρνητικότητα καλωσορίζοντας την θετική ενέργεια. Ωστόσο, αν τα τσάκρα μπλοκάρουν ή δεν βρίσκονται σε ισορροπία, μπορούν να εμποδίσουν την ροή της ενέργειας ενθαρρύνοντας την αρνητικότητα στην ζωή μας. Γι αυτό τον λόγο, είναι σημαντικό να μάθουμε πως λειτουργούν και πως να επαναφέρουμε την συναισθηματική και πνευματική μας υγεία.

Το να κατευθύνουμε όμως αποκλειστικά την κίνηση της ενέργειας μέσα στο σώμα μας ωστόσο, σημαίνει ότι αγνοούμε ένα μεγάλο κομμάτι του μεγαλύτερου πάζλ- τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τους γύρω μας. Βλέπετε, το σύμπαν είναι πολύ μεγαλύτερο από καθετί άλλο. Όταν συνδεόμαστε με άλλους, μπορούμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας και να φροντίσουμε όσους συναντάμε. Για παράδειγμα, αν κάποιος υποφέρει, μπορούμε να του μεταβιβάσουμε θετική ενέργεια, γαληνεύοντας τον. Σε αυτό όμως υπάρχει και ένας κίνδυνος, καθώς το ίδιο άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη σύνδεση για να μεταβιβάσει αρνητικότητα στην δική μας ζωή.

Αν θέλετε να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας και να συνδεθείτε με άλλους σε ένα βαθύτερο και πιο ουσιαστικό επίπεδο, πρέπει πρώτα να αφιερώσετε χρόνο για να καταλάβετε πως επικοινωνούμε σε πνευματικό επίπεδο με αυτούς που συναντάμε. Καθένα από τα τσάκρα μας εξυπηρετεί ένα διαφορετικό σκοπό και επομένως επικοινωνούν διαφορετικά.

Σύντομη εξήγηση του τρόπου με τον οποίο κάθε τσάκρα του σώματος επικοινωνεί με τους άλλους:

Το τσάκρα του στέμματος
Πιστεύεται ότι αποτελεί το ανώτερο επίπεδο σύνδεσης. Η επικοινωνία με το τσάκρα του στέμματος είναι αποκλειστικά για τις σχέσεις που υπερβαίνουν τις γήινες επιθυμίες μας. Αυτές είναι οι σχέσεις που μπορεί να εκτείνονται σε πολλές ζωές, με πίστη, αγάπη και εμπιστοσύνη που δεν μπορούν να καταρρεύσουν με τίποτα. Είναι το επίπεδο σύνδεσης που συχνά σχετίζεται με τις αδελφές ψυχές.

Το τσάκρα του τρίτου ματιού
Συνδέεται συχνά με την διαίσθηση και την αυτογνωσία. Το τσάκρα του τρίτου ματιού μας επιτρέπει να δούμε πέρα από την επιφάνεια και να αναγνωρίσουμε τον πνευματικό άνθρωπο που έχουμε μέσα μας. Οι σχέσεις που επικοινωνούν μέσω αυτού του τσάκρα δεν εστιάζουν μόνο στην σχέση που έχουν μεταξύ τους αλλά και στην ικανότητα τους να δημιουργούν ειρήνη και αρμονία στον κόσμο γύρω τους. Έτσι ενθαρρύνουν και ενδυναμώνουν ο ένας τον άλλον με τις προσπάθειες αυτές.

Το τσάκρα του λαιμού
Συχνά συνδέεται με την αλήθεια, την ειλικρίνεια και τις ηθικές αξίες. Γι αυτό οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσω του τσάκρα του λαιμού είναι συχνά πνευματικής φύσεως. Συνδεόμαστε βασισμένοι στις κοινές ηθικές αξίες και πεποιθήσεις καθώς και στην κατανόηση ότι η ζωή μας εδώ στην Γη είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα ανθρώπινα συναισθήματα και τις επιθυμίες μας. Αυτές οι σχέσεις δεν έχουν τις ρίζες τους στο εδώ και τώρα αλλά είναι συνδέσεις που ξεπερνούν την ανθρώπινη ζωή.

Το τσάκρα της καρδιάς
Δεδομένου ότι συσχετίζουμε την καρδιά με την αγάπη και τον ρομαντισμό, πιθανότατα δεν θα εκπλαγείτε με το γεγονός ότι οι σχέσεις οι οποίες επικοινωνούν μέσω του τσάκρα της καρδιάς είναι αυτές που αγαπάμε βαθιά ο ένας τον άλλον. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ωστόσο ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αγάπης- αγάπη για ένα μέλος της οικογένειας, η αγάπη για ένα φίλο ή μια ρομαντική αγάπη. Όλα είναι δυνατά μέσω αυτής της σύνδεσης.

Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος
Σχετίζεται με την φιλοδοξία και την επιτυχία και θα διαπιστώσετε ότι οι σχέσεις που επικοινωνούν μέσω του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος ακολουθούν γενικά ένα από αυτά τα μονοπάτια. Είτε βρίσκονται σε άμεσο ανταγωνισμό είτε συνδέονται με τον σκοπό να κατευθύνουν ο ένας τον άλλον προς την επιτυχία. Έτσι, ο ανταγωνισμός μπορεί να μετατραπεί σε κάτι θετικό και εφόσον βεβαιωθείτε ότι προθέσεις σας είναι καλές αυτές οι μορφές επικοινωνίας μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους και τα όνειρα σας.

Το ιερό τσάκρα
Όταν κάποιοι επικοινωνούν μέσω του ιερού τσάκρα, η σύνδεση τους είναι χτισμένη πάνω στην κοινή άνεση και στον πλούτο τους. Θα μπορούσε να είναι το ζευγάρι που χτίζει ένα όμορφο σπίτι μαζί, με ίδιους στόχους για τα πολυτελή έπιπλα που επιθυμούν να προσθέσουν ή μια φιλία όπου δύο άτομα ανταλλάσσουν τακτικά δώρα. Πρέπει να καταλάβετε ότι ενώ οι σχέσεις του ιερού τσάκρα μπορούν να μας φέρουν ευτυχία, διατρέχουν τον κίνδυνο να γίνουν εντελώς υλιστικής φύσεως και να καθοδηγούνται από τις τάσεις μας για αυτοσυντήρηση και απληστία.

Το τσάκρα της βάσης
Το πιο γειωμένο από τα τσάκρα, το τσάκρα της βάσης συνδέεται με τις πρωταρχικές μας επιθυμίες. Γι αυτό τον λόγο, οι συνδέσεις που επικοινωνούν κυρίως μέσω του τσάκρα της βάσης οδηγούνται από την σεξουαλική ενέργεια. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι βρίσκεστε σε μια σεξουαλική σχέση, σε μια αρχέγονη σύνδεση που τονίζει πολλές από τις ρομαντικές σχέσεις ή θα μπορούσε να είναι μια σεξουαλική ενέργεια που κανένας δεν είχε παρατηρήσει αλλά ακόμα σας επηρεάζει.

Μαγεία Τ.

Post a Comment