Διαφημιση

header

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΥ

Διαθέτετε μαγικές ικανότητες οι οποίες είναι έμφυτες, κληροδοτημένες και θεόσταλτες. Το γεγονός ότι είστε φτιαγμένοι κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του Δημιουργού, σημαίνει πως έχετε δημιουργικές ικανότητες και θείες δυνάμεις. Ένας από τους σκοπούς της ζωής σας είναι να μπορέσετε να διοχετεύσετε τα χαρίσματά σας σε αγάπη και θετική δράση.

Το Κυμβάλειον είναι ένα πρακτικό εγχειρίδιο διδασκαλίας για την κατανόηση και χρήση των δικών σας θεϊκών μαγικών ικανοτήτων. Πρόκειται για ένα κλασσικό βιβλίο εσωτερικής αυτοβελτίωσης, δημοσιευμένο για πρώτη φορά το 1908, το οποίο έχει διδάξει σε αναρίθμητους ανθρώπους πως να θέτουν τις Ερμητικές Αρχές σε δράση (οι Αρχές ονομάζονται έτσι προς τιμήν του Ερμή, ο οποίος ήταν ο πρώτος που δίδαξε αυτή τη φιλοσοφία).

Στην Αρχαία Αίγυπτο, ένας σπουδαίος πνευματικός δάσκαλος έγραψε βιβλία και δίδαξε για τη δύναμη που έχει ο νους να θεραπεύει και να δημιουργεί. Οι διδασκαλίες του ήταν τόσο βαθιές και επαναστατικές, που συνδέθηκε με τον Ερμή, τον Έλληνα Αγγελιοφόρο των Θεών, και τον Θωθ-τον αιγυπτιακό θεό της γραφής και του μυστικισμού. Ο δάσκαλος αυτός αποκαλείται Ερμής ο Τρισμέγιστος που σημαίνει τρεις φορές μεγάλος. Κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά σε ποιες τρεις ποιότητες αναφέρεται ο χαρακτηρισμός τρισμέγιστος.

Παρά το γεγονός ότι οι μελετητές δεν συμφωνούν για τη χρονική περίοδο που έζησε ο Ερμής, πιστεύεται πως ήταν σύγχρονος (ίσως ακόμη και δάσκαλος) του Πατριάρχη Αβραάμ. Άλλοι υποστηρίζουν πως ο Ερμής έζησε την εποχή του Μωυσή.

Υπάρχει επίσης διχογνωμία σχετικά με την αυθεντικότητα της επιγραφής της Εμεράλδας-ή αλλιώς της Tabula Smaragdina- που συχνά αποδίδεται στον Ερμή, η οποία περιέχει τη γνωστή φράση
"Όπως πάνω, έτσι και κάτω".
Ίσως εξαιτίας αυτών των αντιφάσεων οι διδασκαλίες του Ερμή πάντα ήταν τυλιγμένες σ' ένα πέπλο μυστικότητας και μυστηρίου. Οι Ερμητικές Αρχές δίδονταν μόνο σε όσους είχαν περάσει μυήσεις εξαγνισμού, διδασκαλίας και βελτίωσης ικανοτήτων. Οι αρχές αυτές διδάσκονταν κυρίως προφορικά και με μυστικότητα.

Η Ερμητική διδασκαλία συμπεριλήφθηκε στη μυστικιστική εβραϊκή διδασκαλία, καθώς και στο Αλεξανδρινό τμήμα του Γνωστικισμού (πρόκειται για μια αρχαία μυστικιστική χριστιανική σέκτα). Τα βιβλία του Ερμή, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και το Corpus Hermeticum και το The divine Pymander μεταφράστηκαν πρώτα στα ελληνικά και αργότερα στα αραβικά και στα λατινικά. Ο Ερμητισμός και η αλχημεία αποτέλεσαν δημοφιλή θέματα στο Μεσαίωνα και κατά την Αναγέννηση (μεταξύ του 800 και 1600 μ.Χ.). Οπαδοί τους υπήρξαν οι σερ Ισαάκ Νιούτον και ο Καρλ Γιουνγκ.

Κατά το Μεσαίωνα οι Ερμητιστές μελετούσαν με άκρα μυστικότητα, αφού ήταν επικίνδυνο να γράψει ή να υποστηρίξει κάποιος οποιαδήποτε πνευματική Αρχή πέραν των κατεστημένων επίσημων θρησκειών. Σε περίπτωση που κάποιος επιχειρούσε να κάνει κάτι τέτοιο κινδύνευε να θανατωθεί με την κατηγορία του "αιρετικού" ή της "μάγισσας". Ο όρος "ερμητικά κλειστός" προέρχεται από την απόλυτη μυστικότητα που κάλυπτε τον Ερμητισμό.

Σήμερα όμως η μελέτη και η εξάσκηση του Ερμητισμού είναι από τους πιο υγιείς τρόπους ζωής. Οι περισσότεροι μαθητές της μεταφυσικής αντιλαμβάνονται πως οι σκέψεις δημιουργούν την πραγματικότητα. Πώς κάποιος μπορεί να ελέγξει και να επικεντρώσει τις σκέψεις του, ώστε οι υλοποιήσεις του να φτάνουν στο υπέρτατο και καλύτερο επίπεδο;
Την απάντηση την δίνει το Κυμβάλειον. Διδάσκει μία μέθοδο που διατηρεί τις σκέψεις μας και επομένως τις διαθέσεις μας, την υγεία μας, τις σχέσεις μας και τα οικονομικά μας συνεχώς σε ένα υψηλό επίπεδο.

Ο όρος Κυμβάλειον αναφέρεται στις παραδοσιακές προφορικές διδασκαλίες των Ερμητικών Αρχών, οι οποίες διδάσκονταν ως αξιώματα ή φράσεις που στη συνέχεια επεξηγούνταν και αναπτύσσονταν στους μυημένους από προχωρημένους Ερμητιστές.

Τα άτομα αυτά απόμνημόνευαν αξιώματα και τα μετέδιδαν με τον προφορικό λόγο. Δεν υπήρχαν καταγεγραμμένα σε καμιά μορφή μέχρι το 1908. Τότε, τρεις Ερμητιστές αποφάσισαν να τα δημοσιεύσουν, αναφέροντας και τις δικές τους ερμηνείες.

Οι συγγραφείς του βιβλίου που προέκυψε - "Το Κυμβάλειον"-, ήταν ανώνυμοι Ερμητιστές δάσκαλοι που αυτοαποκαλούνταν "Οι Τρεις Μυημένοι". Το βιβλίο ήταν ένας οδηγός με θέμα τις αρχές που είχαν διδαχτεί μέσω των προφορικών παραδόσεων. Πολλές είναι οι εικασίες και η διαμάχη που περιβάλλει την ταυτότητα των τριών αυτών συγγραφέων, καθώς και της εσωτεριστικής σημασίας του όρου "Κυμβάλειον".

Το Κυμβάλειον απαιτεί μελέτη. Ο καλύτερος τρόπος να κατανοήσει κάποιος τις διδασκαλίες του Κυμβαλείου είναι να εφαρμόζει τις αρχές του στην καθημερινότητα. Διαβάστε μια Αρχή κι έπειτα διατηρήστε την πρόθεση να αναζητάτε περιπτώσεις εφαρμογής της στο καθημερινό πλαίσιο. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να αποκτήσετε εντυπωσιακές επιγνώσεις, οι οποίες είναι το καλύτερο εργαλείο μάθησης.
Απολαύστε την περαιτέρω αφύπνιση της δύναμής σας στη Θεϊκή Μαγεία!

Από το βιβλίο της Doreen Virtue, Θεϊκή Μαγεία. Τα Επτά Ιερά Μυστικά της Υλοποίησης.

Post a Comment