Διαφημιση

header

7 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΒΑ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ


Ένα από τα μεγαλύτερα και ανυπέρβλητα εμπόδια στη ζωή μας είναι αυτό του κακού εαυτού μας. Του κομματιού εκείνου του εαυτού μας που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση, που θα θεωρήσει κάθε στραβοτιμονιά ως κακό οιωνό, κάθε μάθημα της ζωής  ως απλή αποτυχία. 

Η προσωπικότητα ή ο νους, ο οποίος εκείνη τη στιγμή ασθενεί, θα επιδιώξει να επιβληθεί πάνω στο κέντρο της καρδιάς. Τις περισσότερες φορές θα προσπαθήσει ως αυθεντία να χρησιμοποιήσει τις πεποιθήσεις και τους νόμους της Φυσικής προκειμένου να πείσει την καρδιά να λουφάξει και να μείνει αδρανής, διότι η δράση της μόνο περισσότερα προβλήματα θα φέρει στη ζωή του ανθρώπου.

Αν και εφόσον ο νους έχει πάρει έστω και προσωρινά το παιχνίδι στα χέρια του και παλεύει να κλειδώσει την καρδιά σε κελί πρέπει να παίξουμε με τους δικούς του κανόνες. Δεν πρέπει να πάμε σε ευθεία αντιπαράθεση αλλά να σεβαστούμε τις σοφιστείες του ώστε να κερδίσουμε χρόνο και να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Ευτυχώς με ορισμένα τεχνάσματα, οι πολύ εγκεφαλικοί τύποι θα καταφέρουν να εφησυχάσουν τον καταστροφικό, απαισιόδοξο νου και θα τον πείσουν να γυρίσει σιγά σιγά σε θετικό επαναπρογραμματισμό αφήνοντας την καρδιά και την πίστη να πάρουν το τιμόνι. 

Ας δούμε λοιπόν κάποιες λίγο ανορθόδοξες κινήσεις που θα κάνουν τη δουλειά που θέλουμε. 

1. Καθαρίστε την Ντουλάπα ή την Κουζίνα

Είναι απίστευτο το συναίσθημα που ενδόμυχα διαποτίζει τον εγκέφαλο μας μετά από μια τακτοποίηση σε ρούχα και αξεσουάρ. Αν δεν είμαστε ο τύπος με τα πολλά ρούχα ας πάμε σε κάτι επίσης καθημερινό και πρακτικό όπως τα σκεύη της κουζίνας. Τακτοποιήστε ή καθαρίστε ή ακόμα ... βάψτε και βάλτε το καινούργιο να σκεπάσει το παλιό. Αν βρείτε πράγματα που απλά βρίσκονται εκεί, πετάξτε τα ή χαρίστε τα. Διώξτε ότι είναι εκεί απλά για να είναι.

2. Προετοιμάστε μερικά γεύματα και καταψύξτε

Θα είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου. Θεωρώ ότι αυτό είναι τόσο έξυπνο όσο και αποτελεσματικό. Πρώτα από όλα σας δίνει έναν εφησυχασμό γιατί ξέρετε οτι έχετε κάτι έτοιμο για παν ενδεχόμενο. Δεύτερον αν νιώσετε οτι θέλετε να κάνετε κάτι άλλο κάποια στιγμή, υπάρχει η λύση του να βγάλετε ένα φαγητό από την κατάψυξη. Στον χρόνο εκείνο που θα μαγειρεύατε μπορείτε να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Την ώρα που θα το χρειαστείτε. 

3. Γράψτε και τις πιο χαζές καθημερινές ασχολίες σας

Κατεβάστε μια εφαρμογή για το κινητό και κάθε βράδυ γράψτε τις δουλειές της επόμενης ημέρας. Ακόμα και απλά πράγματα που θα τα θυμόμασταν έτσι κι αλλιώς. Βάλτε τα όλα σε πρόγραμμα ανά ημέρα με υπενθύμιση. Αυτό θα βοηθήσει το μυαλό σας να σταματήσει να στρεσάρεται από δουλειές που είναι να γίνουν. Αφήστε τον νου να χαλαρώσει δηλώνοντας του οτι έχετε μεριμνήσει γι αυτές τις εργασίες. Θέστε τον σε προσωρινή παύση και αφήστε τον να ξεκουραστεί. Πριν κοιμηθείτε σκεφτείτε κάτι ευχάριστο που θα θέλατε να κάνετε μια από τις επόμενες μέρες. Ας είναι τέτοιες οι τελευταίες σκέψεις πριν τον ύπνο.

Η αυτογνωσία είναι η μεγαλύτερη και πιο δύσκολη ανακάλυψη που μπορεί να επιτύχει κανείς μέσα στην ζωή του

4. Κατεβάστε μια εφαρμογή για τα καθημερινά έξοδα

Είτε τα οικονομικά σας είναι πενιχρά κάθε μήνα και σας λείπουν χρήματα, είτε υπάρχει επάρκεια, θα βοηθούσε πολύ να καταγράφετε στο κινητό ή στον υπολογιστή σας κάθε μέρα αυτά που καταναλώνετε και αυτά που εισπράττετε. Θα σας δώσει μια πλήρη εικόνα στο τέλος του μήνα και θα σας βοηθήσει να δείτε που πάνε τα χρήματα σας. Ακόμα κι αν δεν σας βοηθήσει στην ορθολογιστικότερη μοιρασιά του μηνιαίου σας εισοδήματος, θα επιτρέψει στον νου να χαλαρώσει την επιστασία του και να μειώσει την παραγωγή ορμονών μέσω των σκέψεων άγχους και πανικού. 

5. Φτιάξτε μια λίστα από επιθυμίες

Πολλές φορές αφήνουμε απλά πράγματα στο πλάι επειδή τα ιεραρχούμε ως δευτερεύοντα σε σχέση με κάποια άλλα. ΛΑΘΟΣ ! Αυτό που οραματιζόμαστε και θέλουμε, θα πρέπει να το υλοποιούμε. Δεν μιλάμε για σπουδαία πράγματα. Θα αναφέρω ως προσωπικό παράδειγμα το οτι 3 χρόνια θα ήθελα να πάω στο Αττικό πάρκο και να αφιερώσω μια ολόκληρη μέρα στο να βρεθώ ανάμεσα στα ζώα και δεν το κάνω με χαζές δικαιολογίες. Αν πραγματοποιήσετε μικρές ευτελείς επιθυμίες, θα δώσετε σήμα στον νου οτι υλοποιούνται κάποια πράγματα που σκέφτεστε και θα αρχίσει το νοητικό σας να αντιστρέφει την υπερπαραγωγή αρνητικών σκέψεων.

Κάθε φράση που εκφέρουμε μέσω του λόγου είναι μια δήλωση που δίνουμε στους άλλους αλλά και στον εαυτό μας με δικό της μαγνητισμό και δική μας ενέργεια

6. Δώστε διαλείμματα στο μυαλό σας

Πολλές φορές το να μην κάνουμε τίποτα μας δημιουργεί ενοχές. Γιατί έτσι μας έμαθαν. Ο προκομμένος , ο νοικοκύρης, ο κουβαλητής πρέπει να είναι αεικίνητος και να παράγει διαρκώς. ΟΧΙ σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι. Το να βρεθείς σε μια φάση που απλά δεν μπορείς να κάνεις το παραμικρό είναι απολύτως φυσιολογικό. Πρέπει να δίνεις στο μυαλό ώρες απραξίας, ώρες μη σκέψης. Είτε μέσα από διαλογισμό είτε μέσα από το να κοιτάξετε με απάθεια το ταβάνι για όσο χρειαστείτε, νιώστε απενοχοποιημένοι στο να μην κάνετε τίποτα κάποιες στιγμές. Είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα να καταφέρετε να μην κάνετε τίποτα. 

7. Φτιάξτε εικόνες και περιγράψτε τις στον εαυτό σας

Σκεφτείτε σενάρια που θα θέλατε να συμβούν και αρχίστε να τα περιγράφετε στον εαυτό σας, σαν να είναι κάποιος ο οποίος σας ακούει υπομονετικά. Πείστε τον περιγράφοντας του την ιστορία με κάθε λεπτομέρεια σαν να έχει συμβεί. Αν σας δίνεται η ευκαιρία να τα λέτε και δυνατά χωρίς να σας ακούει κανείς, ακόμα καλύτερα. Περιγράψτε το με κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να πειστεί ο συνομιλητής (εαυτός) σας  οτι το έχετε βιώσει. Κάθε φορά που θα το κάνετε θα το ακούει το υποσυνείδητο σας με μεγάλη προσοχή, να είστε σίγουροι. 

Συμπέρασμα:

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε τον τελευταίο καιρό .... συμφωνώ. Στενοχωρηθήκατε αρκετά με πάμπολλα θέματα .... κατανοητό απόλυτα. Ήταν τόσες πολλές  οι αποτυχίες και οι στενοχώριες που μοιάζει σαν να σας εγκατέλειψε το σύμπαν , όχι απλά να συνωμότησε εναντίον σας. Τα άτομα που συνέδραμαν σε αυτό μπορεί να ήταν η πεθερά σας, η μητέρα σας, ο σπιτονοικοκύρης σας, η γάτα σας, το παιδί σας ή ο προϊστάμενος σας ... πολύ λογικό !!! 

Θα σας στενοχωρήσω όμως , λέγοντας σας οτι όλοι αυτοί ήταν οι κομπάρσοι της ταινίας που εσείς δημιουργήσατε. Με επαναλαμβανόμενες σκέψεις που θέσατε σε εφαρμογή με συγκεκριμένη χαμηλή δόνηση. Είδατε τελικά θρίλερ αντί της κωμωδίας ή της αισθηματικής ταινίας που ελπίζατε και δεν το διασκεδάσατε καθόλου. 

Ξεκινήστε με τις μικρές αυτές συνήθειες και δώστε μερικά ρεπό στο νοητικό καθησυχάζοντας το με λειτουργίες που θα προσπαθούσε να κάνει αυτό για εσάς. Είναι ο ενήλικας της υπόστασης σας που πρέπει να πειστεί οτι τα καταφέρνετε εξίσου καλά ακόμα κι όταν δεν κοιτάζει. Δουλέψτε παράλληλα με το κέντρο καρδιάς σας. Ενεργοποιήστε το παιδάκι μέσα σας και αρχίστε να συμπυκνώνετε τις σκέψεις - επιθυμίες σας ώσπου να γίνουν τόσο συμπαγείς που να εμφανιστούν στο τρισδιάστατο σκηνικό.

Το μόνο που παρεμβάλλεται ανάμεσα στη θέληση και στην επιτυχία είναι απλά χρόνος.

Vassilios Canellos | Blog Author

Ο Vassilios Canellos γράφει κυρίως για τον εαυτό του και κατόπιν για όποιον άλλον θέλει να κοιτάξει μέσα από την αποτυπωμένη οπτική του. Αλλωστε, επιρροές δεχόμαστε κι επιρροές γινόμαστε. Αχρονη σκέψη προσκολλημένη στο χαρτί. Νοηματική σκυτάλη για αυτόν που θα λάβει τον σπινθήρα και θα προχωρήσει ένα σκαλοπάτι μακρύτερα. Τότε το άχρονο μεταβάλλεται σε διαχρονικό, μέσα από τη συλλογική συνδρομή 
vassilios.canellos@outlook.com 

Post a Comment