Διαφημιση

header

OI ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟΥ


Άραγε ο δημιουργός έχει γράψει τη μοίρα σου σε ένα αόρατο τεφτέρι? Η επιτυχία σου ή η αποτυχία σου είναι προαποφασισμένη? Εσύ είσαι απλά ένας ηθοποιός που ενσαρκώνει τον προαποφασισμένο ρόλο που έχει επιλέξει κάποιος για σένα? Είσαι μια μαριονέτα στα χέρια μιας υπέρτατης δύναμης? Είσαι ένα άβουλο ον που δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εκπληρώσει το θεϊκό σενάριο?

Αν πράγματι είναι έτσι τότε γιατί πολλοί συνάνθρωποι μας βασανίζονται και παιδεύονται στη ζωή τους? Μήπως ο σοφός Θεός της αγάπης έχει προεπιλέξει ορισμένους για να τους ταλαιπωρήσει και να τους καταδυναστεύσει? Μήπως είναι ένας προσωπολήπτης που έχει προσωπικά προβλήματα με ορισμένους από εμάς και μας τιμωρεί επιδεικτικά για παραδειγματισμό γράφοντας σενάρια γεμάτα μίσος και κακία? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ!

Οπότε μήπως κάτι δεν έχουμε καταλάβει εμείς καλά? Μήπως πράγματι είμαστε δημιουργοί και δεν το γνωρίζουμε? Μήπως καθημερινά δημιουργούμε τη ζωή μας όπως εμείς επιλέγουμε αλλά επιρρίπτουμε ευθύνες σε πρόσωπα ή καταστάσεις όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλουμε?

Από την άλλη μήπως γνωρίζουμε ότι είμαστε δημιουργοί αλλά δεν πιστεύουμε αρκετά στον εαυτό μας και έτσι συμβιβαζόμαστε δημιουργώντας παράλληλα μια ζωή που δεν είναι αντάξια μας θεωρώντας ότι τα υψηλότερα επίπεδα δεν είναι για μας?

Με άλλα λόγια μήπως λόγω της μοίρας ή της χαμηλής αυτοπεποίθησης καταδικάζουμε τον εαυτό μας σε μια ζωή σιωπηλής απόγνωσης κατηγορώντας για αυτό, Θεό και ανθρώπους?

Οι τζογαδόροι το αποκαλούν Τύχη, ο Καρλ Γιούνγκ Συγχρονικότητα, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν Σχετικότητα, Η Κβαντομηχανική Πιθανότητες, Οι θεολόγοι Θεία Πρόνοια, οι απλοί άνθρωποι το ονομάζουν Μοίρα, ορισμένοι ερευνητές – επιστήμονες το ονομάζουν Ασυνείδητο.

Ορισμένοι προσπαθούν να αποδώσουν τη δημιουργία της πραγματικότητας στον άνθρωπο και ο άνθρωπος το αρνείται αποδίδοντας τη στο υπερφυσικό εύρος των δυνατοτήτων μιας προσωπικής ή απρόσωπης ανώτερης αρχής.

Είμαστε πιόνια του θεού ή συμμέτοχοι στη δημιουργία της πραγματικότητας? 
Μήπως ο θεός δεν σταματάει την αδικία γιατί έχουμε εμείς τη δύναμη να το κάνουμε? Κάνοντας τον παράλληλα υπερήφανο! Μήπως οι δυνατότητες μας είναι περισσότερες από όσες νομίζουμε?

Πράγματι! Μήπως μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ζωή, μια καλύτερη πραγματικότητα? Μήπως για αυτό νιώθουμε ελπίδα, μήπως για αυτό ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο?

Άραγε τα όνειρα μας, μας δείχνουν όσα δεν έχουμε και όσα δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουμε ή μήπως προεικονίζουν τις πραγματικές μας δυνατότητες, τις αληθινές διαστάσεις των δυνάμεων μας?

Τα όνειρα μας, μας τιμωρούν απεικονίζοντας έναν φανταστικό κόσμο που δεν είναι για εμάς ή είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για τη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής?

Ποια ελπίδα θα είχαμε χωρίς την προοπτική μιας καλύτερης ζωής? Τι σκοπό θα είχε μια ζωή δίχως όνειρα?

Οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς είναι πραγματικό.
Πάμπλο Πικάσο

Με τη δυνατότητα σου να σκέφτεσαι και να αισθάνεσαι έχεις όλη την πλάση υπό την κυριαρχία σου.

Ναι, δημιουργείς το κόσμο μέσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου. Είσαι ο εργοδότης της ευτυχίας, της επιτυχίας, της αγάπης, της ευγνωμοσύνης, της συμπόνιας, της κατανόησης, του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και όλων των υπολοίπων θετικών αρχών. Χωρίς εσένα όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα, χωρίς εσένα όλα αυτά δεν μπορούσαν να λάβουν υπόσταση στον πραγματικό κόσμο που ζούμε.

Οπότε κοίτα να προσλάβεις τα καλύτερα στη ζωή σου και στείλε στο ταμείο ανεργίας την αποτυχία, τη στεναχώρια, το μίσος, τις φοβίες και όλα όσα σε κρατούν στα δεσμά μιας ζωής που είναι λιγότερη από όσα αξίζεις.

Πράξε το απίθανο και θα πετύχεις το ακατόρθωτο.

John Evans – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης

Post a Comment