Διαφημιση

header

ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΕ ΟΠΛΙΖΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ


Κάποια μέρα ένας άνθρωπος είδε το κουκούλι μιας κάμπιας,στο οποίο υπήρχε μία χαραμάδα από την οποία προσπαθούσε να βγει μια μικρή πεταλούδα.

Περνούσαν  όμως οι ώρες & η πεταλούδα αδυνατούσε να ανοίξει την χαραμάδα για να βγει..Έτσι ο άνθρωπος αποφάσισε να την βοηθήσει.Με τον σουγιά του άνοιξε την χαραμάδα & η πεταλούδα αμέσως βγήκε έξω.

Αλλά το σώμα της ήταν αδύνατο,τα φτερά της βαριά & η πεταλούδα μπορούσε να κινηθεί με μεγάλη δυσκολία.Ο άνθρωπος την παρακολουθούσε πιστεύοντας πως σε λίγο θ'άνοιγε τα φτερά της για να πετάξει,όμως τίποτα δεν έγινε.

Η πεταλούδα συνέχισε να σέρνει το κορμί της & να κουβαλάει τα φτερά της..ανήμπορη να πετάξει.

Όλα αυτά έγιναν γιατί ο άνθρωπος θέλοντας να την βοηθήσει,δεν κατάλαβε ότι η πεταλούδα έπρεπε να δυσκολευτεί να βγει από το κουκούλι της. Μόνο αν κατάφερνε να βρει το κουράγιο και την σωματική δύναμη να απεγκλωβιστεί, θα αποκτούσε τη δύναμη που χρειαζόταν για να κινήσει το κορμί της & τα φτερά της.

Η ίδια η σοφία της ζωής ανάγκαζε την πεταλούδα να προσπαθεί σκληρά μέχρι να αποκτήσει τις δυνάμεις εκείνες που θα της επέτρεπαν να σπάσει το κουκούλι & να βγει να πετάξει.

Για την προνύμφη που παγιδεύεται στο κουκούλι,η προσπάθεια να βγει προς τα έξω είναι αναμφισβήτητα επίπονη. Αν μπορούσε να μιλήσει,θα μας εξηγούσε πόσο άθλια & οδυνηρή είναι η ζωή της. Πόση ταλαιπωρία έχει υποστεί και κανένας δεν απλώνει το χέρι του να της δώσει μια βοήθεια. Εχει πόνο και κόπο όμως η διαδικασία της απελευθέρωσης από το κουκούλι.Δεν γνωρίζει όμως τι έρχεται μετά από αυτό.Η ελευθερία & η ομορφιά!

Μόλις δραπετεύσει από τον περιορισμό της ατομικής της φυλακής της & μετασχηματιστεί σε μια όμορφη πεταλούδα,θα ξεχάσει γρήγορα τον πόνο & την προσπάθεια.

Θα είναι οπλισμένη με την ψυχική δύναμη που χρειαζόταν για να βιώσει τη νέα της ζωή. 

Έτσι πια,  μια νέα ζωή βρίσκεται μπροστά της & απλώνει τα φτερά της στο δρόμο προς την ελευθερία,σε ένα φωτεινό νέο κόσμο..!

VIA SMILEYFORUM

Post a Comment