Διαφημιση

header

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Πολλές φορές στη ζωή περιμένουμε κάτι για να μας κάνει ευτυχισμένους.
Περιμένουμε το Σαββατοκύριακο, τα Χριστούγεννα, το καλοκαίρι. Περιμένουμε ένα άτομο, μια προαγωγή, μια οικονομική άνοδο. Με άλλα λόγια, βάζουμε όρους και προϋποθέσεις για να νιώσουμε ευτυχία.

Πρακτικά αναβάλλουμε για το μέλλον κάτι που αφορά το παρόν. Επιφορτίζουμε πρόσωπα ή καταστάσεις με κάτι που αποτελεί δική μας ευθύνη.

Καθώς λειτουργούμε με αυτό το τρόπο απομακρύνουμε όλο και περισσότερο την ευτυχία απο τη ζωή μας.

Για να μπορέσουμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι θα πρέπει να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή να μην έχουμε καμία περίπλοκη προϋπόθεση ούτε εξωπραγματικούς όρους.

Πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι με απλά πράγματα και να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Πρέπει να ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες για να εισρεύσει η ευτυχία στη ζωή μας.

Η ευγνωμοσύνη, η ανιδιοτέλεια, ο σεβασμός, η αγάπη, η καλοσύνη, είναι σύμμαχοι μας σε αυτή τη προσπάθεια. Όσο πιο πολύ επιλέγεις να νιώθεις και να συμπεριφέρεσαι όμορφα τόσο πιο πολυ ενισχύεις την ευτυχία στη ζωή σου.

Αντί να κάνεις πολύπλοκα σχέδια που αφορούν το μέλλον, ζήσε στο έπακρο κάθε στιγμή στο παρόν.

Κάνε πράγματα που αγαπάς, μίλα με ανθρώπους που αγαπάς, προσπάθησε να μπλοκάρεις την ασχήμια και τον αρνητισμό. Σαφώς, η ζωή δεν είναι μονόπλευρη, είναι πρόκληση να παραμένεις σε θετική κατεύθυνση, όμως αξίζει την προσπάθεια.

Νιώσε όμορφα και μοιράσου το με τον κόσμο. Χαμογέλα για να φωτίσεις το πρόσωπο σου και τη ζωή όσων σε αγαπούν.

John Evans – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης και Προσωπικής Εξέλιξης

Post a Comment