Διαφημιση

header

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ - ΓΙΑΤΙ;

Υπάρχουν αρκετοί συνάνθρωποι μας οι οποίοι κάποιες φορές πέφτουν σε τέλμα και δυσκολεύονται να εξέλθουν από αυτό. Αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης μαθητείας και μόλις το μάθημα γίνει κατανοητό, ξεμπλοκάρουν οι συγκεκριμένες συνθήκες. 

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις συνανθρώπων μας που η ζωή τους, έφτασε στα κόκκινα ακόμα κι αν ακολουθούν κάποιες αρχές του νόμου της έλξης προκειμένου να επηρεάσουν συνειδητά το μονοπάτι τους. Εκεί απορούν και οι ίδιοι, για το γεγονός του ενώ γνωρίζουν πως λειτουργεί ο νόμος της έλξης, στην δική τους περίπτωση δείχνει πραγματικά να μην λειτουργεί.

Ας δούμε παρακάτω κάποιες από τις πιο συχνές περιπτώσεις που ενώ γνωρίζουμε τι επιζητούμε και κατευθύνουμε το πνεύμα μας προς αυτή την κατεύθυνση, το πεδίο είναι μπλοκαρισμένο και δεν συντελούνται οι καταστάσεις που θα μας οδηγήσουν εκεί που οραματιζόμαστε.

Μας κυριεύει η αμφιβολία 
Η αμφιβολία είναι το αντίθετο της εμπιστοσύνης και της πίστης. Αν δεν πιστεύετε, δεν μπορείτε να περιμένετε να επιτύχετε. Ο νόμος της έλξης λειτουργεί το 100% του χρόνου, είτε επιλέξετε να τον αποδεχθείτε ή όχι. Όταν είστε σε κατάσταση αμφιβολίας, και φόβου θα προσελκύσετε μόνο περισσότερες καταστάσεις που θα προκαλούν νέους φόβους στη ζωή σας. Το να απαλλαγούμε από τις  πεποιθήσεις που καταδυναστεύουν την καθημερινότητα μας είναι πιο δύσκολο από οτι δείχνει. Πρέπει όμως να έχουμε πίστη και να νιώσουμε σαν σεναριογράφοι της ζωής μας.

Οι ενέργειές σας είναι σε αντίθεση με τις σκέψεις σας
Εάν ο στόχος σας είναι να πάτε ένα ταξίδι διακοπών σε ένα εξωτικό μέρος, μπορείτε να καθίσετε και να απεικονίσετε οτι είστε σε μια αμμώδη παραλία και το κύμα σκάει πάνω σας, αλλά αν περάσει αυτός ο μίνι διαλογισμός και στη συνέχεια αποδεχτείτε την πρόταση που σας έγινε να ποτίζετε τα φυτά του γείτονα, γιατί θεωρείτε μέσα σας οτι δεν θα τα καταφένατε να πάτε, οπότε να η ευκαιρία να κάνετε και κάτι χρήσιμο..., έχετε λειτουργήσει εντελώς αντιφατικά. Εάν ο στόχος σας είναι να μαζέψετε 5.000€ για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και χαλάτε όλες τις αποταμιεύσεις σας σε ενα παρορμητικό ξεφάντωμα μικρών άσχετων αγορών, τότε γίνεστε πάλι αντιφατικοί. Συνήθως, αυτές  οι αντιφατικές ενέργειες  συνοδεύονται από γκρίνια, μουρμούρα και κατόπιν ενοχή. Κάθε φορά που νιώθετε ενοχές ή δυσφορία, είστε στο κατάλληλο μονοπάτι για να φέρετε κάτι άλλο από αυτό που θέλατε και που δεν θα σας αρέσει. Μην είστε σε αντίθεση με τις προθέσεις σας κάτω από αντιφατικές ενέργειες.

Οι προθέσεις σας δεν είναι ξεκάθαρες
Οταν εκφράζετε μια επιθυμία θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Θα πρέπει να εκφράζετε αυτό που νιώθετε βαθιά μέσα σας. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Θέλω πάσει θυσία να διατηρήσω την εργασία μου γιατί αλλιώς θα με εγκαταλείψει η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Εδώ υπάρχουν δύο διαφορετικές θέσεις. Θέλω να διατηρήσω την εργασία μου & θέλω να διατηρήσω την οικογένεια μου. Διαχωρίστε και επικεντρωθείτε σε κάθε μια ξεχωριστά.

Αποφύγετε τον αρνητικό τύπο προτάσεων
Οπως λέει και η λέξη αυτές οι προτάσεις είναι αρνητικές. Το υποσυνείδητο αλλά και ο νόμος της έλξης δεν αντιλαμβάνονται την άρνηση. Υπάρχει περίπτωση να παρακάμψουν το δεν ή το μη και να πάθετε αυτό που απεύχεστε. Δεν είναι δυνατόν να σκέφτομαι "Δεν θέλω να μείνω χωρίς χρήματα" και να πετύχει η πρόθεση μου. Αυτό υπάρχει πιθανότητα να γίνει αντιληπτό ως ... θέλω να μείνω χωρίς χρήματα Ας κάνουμε μια αρχή όλοι μας από σήμερα κι ας ασχοληθούμε με ευχές που καταγράφουν το τι θέλουμε κι όχι το τι δεν θέλουμε να συμβεί. Πάμε και κινούμε τους μηχανισμούς της υλοποίησης αναφωνώντας στο σύμπαν τι να μην υλοποιηθεί !!!

Μη φοβάστε τίποτα όσο κι αν υποφέρετε ως σήμερα
Φοβος... μια λέξη που προκαλεί φόβο από μόνη της. Υποδηλώνει το άγνωστο, το αναπάντεχο, αυτό το κάτι που μπορεί να με φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που δεν ωφελεί καθόλου. Οταν βρίσκεστε σε μια δυσχερή κατάσταση, είναι κατανοητό να στενοχωριέστε. Οταν φοβάστε όμως να μην βρεθείτε σε μια δυσχερή κατάσταση, προετοιμάζετε το σώμα και το πνεύμα να υποδεχθεί μια κατάσταση που θα σας στενοχωρήσει. Στην ουσία θα ενδυναμώσετε την πιθανότητα να υλοποιηθούν κάποιοι από τους φόβους σας. Θυμηθείτε απλά κάποιες φορές που φοβηθήκατε πολύ στο παρελθόν, που παραλύσατε από φόβο. Τώρα είστε εδώ, το έχετε ξεπεράσει, και μπορεί και να γελάσετε για κάποιες περιπτώσεις που φοβηθήκατε πολύ. Το φάρμακο  κατά του φόβου είναι η δράση. Δράστε πνευματικά, δράστε χειρωνακτικά.


Βέβαια υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που δεν θα υλοποιηθούν πράγματα που ζητούμε γιατί:
Δεν θα βοηθήσουν την εξέλιξη μας
Θα μας οδηγήσουν σε χαμηλότερο σημείο από αυτό που είμαστε τώρα
Το μονοπάτι μας δεν πρέπει να περάσει από εκεί που του ζητάμε, για το ανώτερο καλό μας
Γιατί αυτό που δεν γίνεται είναι κομμάτι μαθητείας
Γιατί αυτό που ζητάμε παραβαίνει το νόμο της ελεύθερης βούλησης του άλλου
Γιατί αυτό που ζητάμε εμπεριέχει αρνητικό συναίσθημα
και πάρα πολλά άλλα ...

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αναρωτηθείτε γιατί δεν υλοποιούνται οι οπτικοποιημένες εκδοχές του μέλλοντος σας θυμηθείτε μήπως κάτι από αυτά δεν το δουλεύετε σωστά ή μήπως εμπίπτει σε κάποια περίπτωση που είμαστε τελικά ευνοημένοι με το να μην επιτρέπεται η υλοποίηση του. Σε κάθε περίπτωση όμως η πίστη βοηθάει πολύ.

Vassilios Canellos | Blog Author

Ο Vassilios Canellos γράφει κυρίως για τον εαυτό του και κατόπιν για όποιον άλλον θέλει να κοιτάξει μέσα από την αποτυπωμένη οπτική του. Αλλωστε, επιρροές δεχόμαστε κι επιρροές γινόμαστε. Αχρονη σκέψη προσκολλημένη στο χαρτί. Νοηματική σκυτάλη για αυτόν που θα λάβει τον σπινθήρα και θα προχωρήσει ένα σκαλοπάτι μακρύτερα. Τότε το άχρονο μεταβάλλεται σε διαχρονικό, μέσα από τη συλλογική συνδρομή 
vassilios.canellos@outlook.com 

Post a Comment