Διαφημιση

header

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΩΝ ΖΩΗΣ

Η ενέργεια έπεται της σκέψης και η κατασκευή της πραγματικότητας έπεται της ενέργειας. Κάτι υλοποιείται, καθώς η ενέργεια κινείται προς το μέρος του. Την ενέργεια αυτή την κατευθύνουμε αναλόγως στο τι έχουμε εστιάσει.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι εστίαση είναι να σκεφτόμαστε κάτι, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ακόμη το τι βλέπουμε, λέμε, φανταζόμαστε, ακούμε κι αισθανόμαστε. Με την εστίασή μας κατευθύνουμε την ενέργεια κι έτσι το κλειδί είναι να εστιάσουμε σε αυτό που θέλουμε περισσότερο, από την πλευρά του πραγματικού Εαυτού. Θυμηθείτε: «Θα πας όπου κοιτάς».

Εγώ εστιάζω συνεχώς πάνω στα πράγματα που θέλω, που κατά κανόνα μου φτιάχνουν τη διάθεση. Για παράδειγμα, κόλλησα στον τοίχο μου μια σελίδα περιοδικού που λέει άνεση. Με είχε κουράσει η σκληρή δουλειά. Ήθελα να βγάζω περισσότερα χρήματα με λιγότερη προσπάθεια και ήθελα αυτό να το βιώσω με άνεση. Γράφτηκα συνδρομητής σε περιοδικά με αντικείμενα που με ενδιαφέρουν.

Το screensaver* στον υπολογιστή μου είναι μια συλλογή φωτογραφιών από πράγματα που θέλω. Το κλειδί είναι να ακολουθήσετε τη χαρά, να ακολουθήσετε την ευτυχία και να ακολουθήσετε την καρδιά σας. Για ό,τι κι αν θέλετε, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να δεχτείτε και οτιδήποτε άλλο έρχεται μαζί του.

Για παράδειγμα, πάντα πίστευα πως ήθελα πολλά χρήματα. Λοιπόν, πέτυχα το σκοπό μου, αλλά είχα να αντιμετωπίσω την απροσδόκητη δυστυχία και τις απρόσμενες ευθύνες που τα συνόδευσαν. Εν τέλει, δεν ήταν τα χρήματα αυτό που πραγματικά ήθελα. Στην πραγματικότητα αναζητούσα μία εμπειρία μεγαλύτερης ελευθερίας και ψυχικής ηρεμίας, αντ΄αυτού όμως πιεζόμουν όλο και περισσότερο.

Νόμιζα πως αν είχα περισσότερα χρήματα και μεγαλύτερο σπίτι, θα ήμουν ελεύθερος, ευτυχισμένος και γαλήνιος, αλλά τα είχα πάρει με λάθος σειρά. Αντί του έχω - κάνω - είμαι, το σωστό είναι: είμαι - κάνω - έχω. 
Ανακάλυψα πως αυτό γίνεται αν πρώτα διοχετεύσω την ενέργειά μου στο ποιος είμαι και το εκφράσω. 
Ξεκινήστε με την πρόθεση αυτή και μετά κάντε ένα βήμα – ακόμη κι αν είναι μικροσκοπικό – προς αυτή την κατεύθυνση.

Ορίστε μια λεπτή διάκριση που πολλοί δεν κατανοούν. Όταν λέω πως θέλω κάτι, τα λόγια μου πηγάζουν από την έλλειψη. Κι επειδή τα παρόμοια έλκονται (θυμηθείτε την αρμονική αντήχηση), η έλλειψη τείνει να προσελκύει περισσότερη έλλειψη – λιγότερα από αυτά που θέλουμε.

Πώς προσπερνάμε αυτό το εμπόδιο;
Αφήστε τα θέλω σας να πηγάσουν από τον πραγματικό Εαυτό, καθώς εκεί δεν υπάρχει έλλειψη και μετά μάθετε να απομακρύνεστε. 
Αναγνωρίστε πως είναι αδύνατον να έχετε κάτι, μέχρι να το εγκαταλείψετε, με το να συνδεθείτε με το κομμάτι σας που δεν το πειράζει καθόλου να μην έχει αυτό που λέτε πως θέλετε. Αυτό το κομμάτι είναι ο πραγματικός εαυτός.

Εγώ προσωπικά κάνω την επιθυμία προτίμηση... προτιμώ να έχω περισσότερα χρήματα, καινούργιο αυτοκίνητο, περισσότερη ευτυχία, μεγαλύτερη ελευθερία. Αναγνωρίζω πως θα ξεκινήσω επιδιώκοντας την επιλογή Α, και αν αυτή δεν έρθει θα συνεχίσω με τη Β, και αν αυτή δεν έρθει, τότε με τη Γ. 
Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο όταν έχω τη νοοτροπία της ευγνωμοσύνης· να αισθάνομαι ευγνώμων για αυτά που ήδη έχω.


Απόσπασμα από το βιβλίο της Keidi Keating «Το Φως» από τις εκδόσεις Ιβίσκοςenallaktikidrasi

screensaver* Προφύλαξη οθόνης - εικόνες και γραφικά στοιχεία που καλύπτουν την οθόνη του υπολογιστή μετά από κάποια διάρκεια αδράνειας.

Post a Comment