Διαφημιση

header

ΤΙ ΧΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ


Η επίτευξη της πνευματικότητας μας οδηγεί σε μια πηγή υγείας και ευτυχίας και θέτει μια σταθερή βάση για μια πληρέστερη ζωή. Η πνευματική σύνδεση με όλα αυτά που έχουν σημασία για σας, σας οδηγεί  σε πολύ θαυμαστά πράγματα στη ζωή καθώς προχωράτε.

Έχουμε σαν άνθρωποι την τάση να κοιτάμε τι κερδίζουμε από την επίτευξη της πνευματικότητας, τα κέρδη στο μυαλό και το σώμα μας.Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που θα χάσουμε ή αλλιώς θα αποχωριστούμε σταδιακά καθώς θα επιτυγχάνουμε την πνευματική μας ανάπτυξη. Ισως όχι τελείως αλλά κατά έναν μεγάλο βαθμό.

Ποια είναι αυτά λοιπόν που χάνουμε κατά τη διάρκεια της αφύπνισης μας;

1. Μίσος
Αυτό που συνήθως μισούμε στους άλλους είναι στην πράξη κάτι που δεν μας αρέσει στον εαυτό μας. Όταν φτάνουμε ψηλότερα πνευματικά, είναι σαν να παρακολουθούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη με όλα τα πρόσωπά μας να ξεφλουδίζονται φύλλο, φύλλο. Αυτό θα μας κάνει να αντικρίσουμε όλες τις αδυναμίες μας.

Όποιος κατάφερνε ως τώρα να ξυπνάει το μίσος ή την αντιπάθεια μέσα μας, πλέον δεν θα μπορεί να το κάνει χωρίς την άδειά μας. Εναπόκειται σε εμάς αν θέλουμε να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να κυριαρχούν στη συνείδησή μας. Η πνευματική αφύπνιση, μας παρέχει μεγαλύτερη συμπόνια. Αποκτάμε ανοχή και δεν είναι πλέον δύσκολο να συγχωρήσουμε τους άλλους ότι κι αν μας έχουν κάνει.

2. Φθόνος
Όταν ξυπνάμε μέσα μας, μαθαίνουμε να εκτιμούμε και να χειροκροτούμε το καλό που έχουν κάνει οι άλλοι γύρω μας. Αντί να φθονούμε τα επιτεύγματα κάποιου άλλου ανθρώπου, δείχνουμε τον θαυμασμό μας και προσπαθούμε να είμαστε σαν αυτόν.

Όταν βλέπουμε κάποιον άλλον να επιτυγχάνει αυτό που θέλαμε εμείς να πετύχουμε, μπορεί να βγει ένας μικρός φθόνος. Είναι όμως σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε γρανάζια του ίδιου μηχανισμού και αντί να ζηλεύουμε, μπορούμε να μιμηθούμε τις συνήθειες του επιτυχημένου ατόμου για να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.

3. Ανησυχία
Το άγχος μας κυκλώνει όταν δεν είμαστε πραγματικά συνδεδεμένοι με την καθημερινότητά μας, με τους ανθρώπους γύρω και με τις καταστάσεις που συμβαίνουν. Οι φίλοι μας, τα χόμπι, η δουλειά και ο τρόπος διαχείρισης του χρόνου μας, παίζουν σπουδαίο ρόλο σε αυτό.

Η πνευματικότητα σας βοηθά να χαλαρώσετε. Ένα χαλαρό μυαλό θα συνδεθεί καλύτερα με τον πραγματικό σκοπό του. Όταν αρχίζετε να ζείτε τη ζωή με τους δικούς σας όρους, συνδέεστε καλύτερα με τα πράγματα γύρω σας κι αυτό μειώνει το άγχος.

4. Θυμός
Ο θυμός είναι  μια ασυνείδητη αντίδραση στο περιβάλλον μας. Η απώλεια της ψυχραιμίας μας είναι μια παρορμητική ενέργεια που δεν μπορεί να προγραμματιστεί εκ των προτέρων και επομένως δεν μπορεί να προβλεφθεί και να περιοριστεί.

Η πνευματικότητα όμως, σάς βοηθά να αντιμετωπίζετε τα δυσεπίλυτα ζητήματα, δίνοντας σας ένα μυαλό πιο ισορροπημένο και με λιγότερο θυμό. Σε αντίθεση με τον θυμό,η πνευματικότητα είναι μια μη παρορμητική προσέγγιση προς τη ζωή που σας βοηθάει στο παρόν και στο τώρα να αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις καθώς έρχονται  και με πολύ ώριμο τρόπο.

5. Ανασφάλεια
Η ανασφάλεια ανακύπτει όταν δεν είμαστε σίγουροι για τη στάση μας στη ζωή. Οταν ζούμε αφηρημένα, όταν απλά επιβιώνουμε νιώθοντας οτι δεν επιτελούμε τον σκοπό της ζωής μας. Η πνευματικότητα μας βοηθά να απαλλαγούμε από αυτήν την ασάφεια, συνδέοντας μας με τις αξίες μας και κατανοώντας τι τελικά αντιπροσωπεύουμε μέσα σε αυτόν τον κόσμο.

Όταν γινόμαστε πνευματικά αφυπνισμένοι, όλα μας τα ψευδή στρώματα πέφτουν. Αυτά θα μπορούσαν να είναι μοτίβα που διαμορφώθηκαν από κανόνες και νουθεσίες άλλων. Από ταμπέλες που μας φόρεσαν όταν είμαστε μικροί. Η αφύπνιση σας βοηθάει να μάθετε κι όταν μάθετε θα εκλείψει η ανασφάλεια.

6. Φόβος της αποτυχίας
Ο φόβος για την αποτυχία είναι ένα φυσικό συναίσθημα, το οποίο το νιώθουμε πιο έντονα όταν αγωνιζόμαστε για τους στόχους μας. Η αποτυχία είναι κάτι πολύ φυσικό. Εμπεριέχει μια άλλη μορφή αφύπνισης, διδαχής ή διαπίστωσης. Ποτέ μια αποτυχία δεν θα μας καταστρέψει, αλλά θα μας αναγκάσει να επανατοποθετηθούμε.

Αντί να ψάχνουμε απαντήσεις για τα μυστήρια της ζωής μακριά στο σύμπαν, θα πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας. Υπάρχει άλλο ένα Σύμπαν μέσα μας το οποίο βρίσκεται εκεί και περιμένει να ανακαλυφθεί. Οτι χρειάζεται κανείς για το ταξίδι, του έχει ήδη δοθεί. 

Βλέπουμε λοιπόν οτι η πνευματική αφύπνιση δεν έχει μόνο απόκτηση ιδιοτήτων αλλά και απώλειες. Απώλειες κομματιών του χαρακτήρα, απώλειες στοιχείων που μας χαρακτήριζαν, απώλειες ανθρώπων που μας συντρόφευαν . Είναι ένα κομμάτι από το τίμημα της γνώσης.

Είναι το παλιό κέλυφος που άφησε ο αστακός πίσω του διότι το σώμα του μεγάλωνε και έπρεπε να δημιουργήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο.
Όταν το πεδίο μας διευρύνεται, ό,τι μας περιβάλλει πρέπει να αναπροσαρμοσθεί γιατί μας πιέζει.

Written by Amun

Vassilios Canellos | Blog Author

Ο Vassilios Canellos γράφει κυρίως για τον εαυτό του και κατόπιν για όποιον άλλον θέλει να κοιτάξει μέσα από την αποτυπωμένη οπτική του. Αλλωστε, επιρροές δεχόμαστε κι επιρροές γινόμαστε. Αχρονη σκέψη προσκολλημένη στο χαρτί. Νοηματική σκυτάλη για αυτόν που θα λάβει τον σπινθήρα και θα προχωρήσει ένα σκαλοπάτι μακρύτερα. Τότε το άχρονο μεταβάλλεται σε διαχρονικό, μέσα από τη συλλογική συνδρομή 
vassilios.canellos@outlook.com 

Post a Comment