Διαφημιση

header

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ


Όλοι μας κάποιες φορές πέφτουμε ψυχολογικά και νομίζουμε οτι όλο το πλήθος συνωμοτεί εναντίον μας. Ίσως να νομίζουμε οτι όλο το σύμπαν συνεργάζεται για να μας κάνει να νιώσουμε πιο άσχημα. Βλέπουμε τους πάντες με καχυποψία γιατί πληγωθήκαμε, ή ακόμα σωστότερα γιατί επιτρέψαμε να πληγωθούμε για ένα υποκειμενικό αντίτιμο το οποίο στο τέλος δεν λάβαμε.

Οι αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας όπως συχνά έλεγε ο Steve Jobs. Τις περισσότερες φορές είναι απλά ένας τρόπος να μιλήσουν οι ανώτερες δυνάμεις μαζί μας και να μας ωθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας.

Αν όμως δεν το δούμε έτσι και μας κυριεύσει η απογοήτευση, θα διαιωνίσουμε την αρνητική αυτή κατάσταση και ίσως να έλξουμε και άλλες παρόμοιες καταστάσεις.

Τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε για να δούμε "Ασπρη μέρα" όπως λέει και ο λαός;


1. Τι θα είχε γίνει αν είχα αντιδράσει διαφορετικά;
Το μυαλό συχνά κάνει κάποιες αναδρομές στο παρελθόν και εξετάζει τα γιατί και πως φτάσατε στην κατάσταση για την οποία αυτή τη στιγμή διαμαρτύρεστε. Με το να το σκέφτεστε δεν αλλάζετε κάτι.

Εάν δεν μπορείτε να το αλλάξετε, γιατί να το σκέφτεστε;

Σκεφτείτε ό,τι σας στενοχώρησε, ως μέρος της ζωής, αλλά πραγματικά πείστε το μυαλό σας ότι έτσι είναι. Η θλίψη θα σας στραγγίξει και θα σας εξουθενώσει χωρίς λόγο. Το μόνο που πρέπει να σας απασχολεί είναι το ΤΩΡΑ! Μπορείτε τώρα ... να κάνετε κάτι γι αυτό; Αν ναι κάντε το άμεσα, αν όχι αφήστε το να φύγει και δείτε μπροστά σας.

2. Τελος στις δικαιολογίες, ώρα για δράση
Σε ορισμένα σημεία της ζωής, νιώθετε οτι δεν μπορείτε να σταματήσετε τα πράγματα. Οι αποφάσεις που καλείστε να πάρετε φαίνονται σκληρές, επώδυνες και ακόμη και άδικες κάποιες φορές αλλά πρέπει να το κάνετε για χάρη της δικής σας ψυχικής ευημερίας.

Το ένστικτο του εγώ,η κατώτερη προσωπικότητα δηλαδή,  συχνά θα σας υπαγορεύσει να κάνετε κάποια πράγματα τα οποία θεωρείτε οτι θα βελτιώσουν την κατάσταση. Ισως όμως μεταθέσετε για λίγο παρακάτω αυτό που θα έπρεπε να έχετε κάνει από την αρχή. Είναι κανόνας οτι αν κάτι αισθάνεστε οτι σας "χαλάει" δεν είναι για το καλό σας.Σταματήστε ό,τι κάνετε και πάρτε δραστικές αποφάσεις. Θα δείτε οτι ο ψυχικός σας κόσμος θα σας ευγνωμονεί μετά από λίγο καιρό.

Οχι λοιπόν άλλες δικαιολογίες παρά μόνο δράση. Δράση που θα κινήσει τα λιμνάζοντα ύδατα της ζωής σας και θα σας βγάλει από το τέλμα. Άλλωστε μέσα από τη ζώνη ανασφάλειας είναι που γεννιούνται οι νέες δυνατότητες και οι νέες ευκαιρίες. Βγείτε και δράστε χωρίς φόβο με εμπιστοσύνη.

3 Σχέσεις ή εργασιακά περιβάλλοντα που με μειώνουν
Ας το παραδεχτούμε. Δεν είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό, αλλά όλοι έχουμε περάσει κάποιο χρονικό διάστημα προσπαθώντας να προσαρμόσουμε τον εαυτό μας,στα πρότυπα που καθορίζει μια σχέση ή μια δουλειά που τη θέλουμε πολύ. Είναι καλό να είμαστε ευέλικτοι σε μια σχέση ή σε μια δουλειά αλλά χωρίς να πρέπει να γίνουμε κάτι που δεν είμαστε.

Όταν είστε σε μια τοξική σχέση,είτε αυτή είναι προσωπική είτε επαγγελματική,  τις περισσότερες φορές η τοξικότητα αυτή δεν έρχεται από αυτό που κάνει το άλλο άτομο σε εσάς άμεσα, αλλά από το ποσοστό του ποδοπατήματος που επιτρέπετε εσείς να υποβληθείτε για να ταιριάξετε σε αυτή την σχέση. Έχετε σκεφτεί ποτέ κάτι τέτοιο;

Προσαρμόζετε τον εαυτό σας ανάλογα με το πως θεωρείτε οτι σας θέλει ο σύντροφος ή ο συνεργάτης σας ώσπου σε κάποιο σημείο πια, δεν είστε εσείς.

Βρείτε τον εαυτό σας, εννοώντας το "κέντρο σας" πριν αρχίσει από τη συρρίκνωση που του επιβάλλετε, να είναι πολύ δύσκολο να το εντοπίσετε.

4. Πρέπει να είμαι καλά συνεχώς.
Υπάρχουν καλές μέρες και κακές μέρες. Οι άνθρωποι μπορούν να ελέγχουν τα πράγματα στη ζωή τους μερικές φορές και κάποιες άλλες φορές δεν μπορούν.

Οι αποτυχίες και οι στενοχώριες είναι κάποιες απαραίτητες καθάρσεις και σας βοηθούν να δείτε τα πράγματα από καλύτερη προοπτική. Μέσα από αυτές θα δείτε τα λάθη σας και αυτό θα σας βοηθήσει να εργαστείτε καλύτερα πάνω σε αυτά.

Είναι αποδεκτό το να είσαι μόνος, να είσαι δυσαρεστημένος, να θρηνήσεις την απώλεια ενός αγαπημένου σου, να είσαι άρρωστος, να λυπάσαι για τον φθόνο των συνεργατών σου.
Δεν είναι καθόλου αποδεκτό όμως να παραιτείσαι.

Δεν οφείλεις σε κανέναν να είσαι καλά, παρά μόνο σε εσένα. Οταν θελήσεις να ξανανιώσεις καλά θα το κάνεις, χωρίς να χρειάζεται να απολογηθείς σε κανέναν.


Ειμαστε όλοι μας αξιόλογοι άνθρωποι, σε έναν αγώνα να ευχαριστήσουμε και να ευχαριστηθούμε. Να γελάσουμε και να νιώσουμε περήφανοι μέσα μας γι αυτό που είμαστε. Δεν γίνεται να φτάσουμε στην κορυφή χωρίς χτυπήματα , χωρίς πόνο, χωρίς κλάμα.

Βγάλτε τα πάντα από το μυαλό σας κι ακολουθήστε 2 απλές αρχές:

Νοιάζομαι μόνο για όσα μπορώ να πράξω στο εδώ και στο τώρα.
Θέλω και μπορώ να γίνω, όχι κάτι άλλο, αλλά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

Vassilios Canellos | Blog Author

Ο Vassilios Canellos γράφει κυρίως για τον εαυτό του και κατόπιν για όποιον άλλον θέλει να κοιτάξει μέσα από την αποτυπωμένη οπτική του. Αλλωστε, επιρροές δεχόμαστε κι επιρροές γινόμαστε. Αχρονη σκέψη προσκολλημένη στο χαρτί. Νοηματική σκυτάλη για αυτόν που θα λάβει τον σπινθήρα και θα προχωρήσει ένα σκαλοπάτι μακρύτερα. Τότε το άχρονο μεταβάλλεται σε διαχρονικό, μέσα από τη συλλογική συνδρομή 
vassilios.canellos@outlook.com 

Post a Comment