Διαφημιση

header

Η ΑΠΕΙΡΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟΥ

Η ΑΠΕΙΡΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟΥ

Η απειροσύνη του παρόντα χρόνου είναι η κατάσταση όπου αναζητήθηκε σχεδόν από όλες τις κουλτούρες, τις τεχνικές, τις θρησκείες. Είναι θέμα προς αναζήτηση για την πνευματική εξέλιξη. Είναι το δώρο, το έπαθλο, ο στόχος χωρίς στόχο. Οι Ινδοί το ονομάζουν διαλογισμό Σαμάντι, οι Κινέζοι βι βεν ντι, οι Χριστιανοί Αγία Πεμπτουσία. Εξέλιξη του πρανά, φόρτιση του Τσι.  Κατάσταση Ζεν , ένωση , αληθινός εαυτός, νιρβάνα. Όλα αυτά μιλούν για το ίδιο πράγμα, ψάχνουν για το ίδιο πράγμα.

Τώρα για τον αναζητητή της αλήθειας της λεωφόρου της καθαρής πνευματικότητας, ισχύουν όλα αυτά. Ότι προαναφέρθηκε περιλαμβάνεται στην ενεργοποίηση της καρδιάς. Μετουσίωση του κέντρου της καρδιάς σε ιερό κέντρο. Πώς όμως φτάνετε εκεί? Πρώτα επιβάλλεται ο περιορισμός της σκέψης. Πως όμως περιορίζεται μία διαβρωμένη από το σύστημα σας, σκέψη της επιθυμίας και της πλάνης; Πως όμως καθαρίζεται το σύστημα, όταν τα κατώτερα κέντρα σας είναι γεμάτα από φυσικά και αιθερικά σκουπίδια; Γίνεται μέσω του καθαρισμού των εσώτερων οργάνων, της αλλαγής της διατροφής σε χορτοφαγική και μέσω του καθαρισμού των τσάκρα με χρόνια μελέτη για αναβάθμιση τους. Αυτό είναι το πρώτο βήμα ή μία σειρά από μικρά βήματα. Έτσι σιγά σιγά η σκέψη αδειάζει, σπάζουν οι πυρήνες συναισθηματικής μνήμης στα κατώτερα ενεργειακά κέντρα και βασικά αυτό ξεκινά από το πεπτικό σύστημα σας στο φυσικό σώμα και κατόπιν στο αιθερικό σώμα.

Ο καθαρισμός των εσώτερων οργάνων είναι ένα αρχικό στάδιο αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι το πρώτο στάδιο. Μπορεί να θεωρηθεί και μέσω στάδιο. Σε κάποια στιγμή ο αναζητητής χρειάζεται να καθαρίσει το υλικό του σώμα εσωτερικά γιατί αυτός είναι και ο ριζικός λόγος που δυσκολεύεται να έχει έλεγχο στις σκέψεις του. Ακόμα όμως και αν καθαρίσει τα εσώτερα όργανα του και αναβαθμίσει και μετουσιώσει τα ενεργειακά του κέντρα, οι σκέψεις με Λόγο όμως, είναι καθοριστικής σημασίας για να ανοίξει η καρδιά του. Όχι σκέψεις χωρίς λόγο. Το θέμα είναι ότι δυσκολεύεται να φύγει από το φόβο ανάλυσης κατάστασης της ζωής του (σκέψεις χωρίς λόγο- μουρμούρα του μυαλού). Δυσκολεύεται να αγαπά χωρίς να κατέχει. Δυσκολεύεται να ακολουθεί πρότυπα χωρίς να ταυτίζεται. Δυσκολεύεται να ‘Είναι’ χωρίς να προσκολλάτε.

Καμία τεχνική, σύστημα, κουλτούρα, θρησκεία δεν είναι το ζητούμενο. Μπορεί ο αναζητητής να ακολουθήσει οποιοδήποτε απο τα πιο πάνω, αλλά όταν φτάσει σε βαθιά σημεία, επιβάλλεται να αφήσει αυτό το δρόμο και να προχωρήσει στην καθαρή πνευματικότητα έτσι ώστε να του δοθεί νέα κατεύθυνση. Οποιοδήποτε δρόμο επιλέξει ο αναζητητής για να ξεκινήσει την εξέλιξη του, είναι απλά ένας δρόμος πάνω στο υλικό πεδίο χωρίς τέλος. Για να ανυψωθεί και για να του δοθούν οι κεκτημένες δυνάμεις του, επιβάλλεται να ελαφρύνει και να αφήσει πίσω του ότι έχει αποκτήσει μέχρι αυτή τη στιγμή. Γνώσεις που τον ανέβασαν μέχρι αυτό το σημείο είναι πλέον αχρείαστες. Για να ανοίξει η διανόηση του περισσότερο, για να ανοίξει τα φτερά του, χρειάζεται να αφήσει πίσω του όλα αυτά που τον έφεραν μέχρι εδώ, για να ελαφρύνει και να καλωσορίσει μέσα του το νέο. Αν αδυνατεί να το κάνει αυτό, τότε δεν κάνει χώρο μέσα του για το νέο. Άρα απλά θα συνεχίσει να κάνει τους ίδιους κύκλους στον ίδιο δρόμο. Ακούγεται δύσκολο όμως να αφήσει πίσω του την χρόνια εκπαίδευση του. Πως λες σε ένα άτομο να αφήσει τη γνώση, το σύστημα που ακολουθεί ολόκληρη τη ζωή του;

Απλά χωρίς πολλά λόγια, σας λέμε να αρχίσετε να σκέφτεστε με την καρδιά και να ακολουθείτε την διαίσθηση σας. Απλή πράξη νοητική και υλική μαζί κάθε στιγμή. Ακολουθώντας την διαίσθηση σας στο χρόνο της στιγμής, σταδιακά θα αναγνωριστεί η προσκόλληση σας στο σύστημα και τότε θα μπορέσετε να εξελίξετε αν χρειάζεται, το ίδιο το σύστημα, ή απλά να το αφήσετε
πίσω σας. Να αναφέρουμε ότι οποιοδήποτε σύστημα μπορείτε να το εξελίξετε μόνο μέσα από ανοιχτή καρδιά, αλλιώς θα ανακατευτεί και το ήδη υπάρχον. Η εξέλιξη μέσα από ανοιχτή καρδιά  φέρνει ανοδική συνέχεια στο σύστημα που  πιθανόν δεν θα είναι καταχωρημένο από τους αρχαίους δημιουργούς του συστήματος αυτού. Τότε είναι που ο αναζητητής μπαίνει στον παρόντα χρόνο. Τότε είναι που αρχίζει να ησυχάζει ο νους. Τότε είναι που φαίνεται στο βάθος του τούνελ ο αληθινός εαυτός.

Ο παρόντας χρόνος λοιπόν είναι το ζητούμενο. Είναι η κατάσταση που σας ενώνει με το παγκόσμιο συμπαντικό δίκτυο. Εδώ όλα είναι εφικτά, όλα είναι υλοποιήσιμα. Άλλο όμως είναι η ένωση με το σύμπαν, άλλο η ένωση με την μητέρα γη και άλλο η ένωση με τον δημιουργό. Άλλο είναι η ένωση με τα υπαρκτά δημιουργήματα και άλλο είναι η ένωση με τον δημιουργό. Όταν ο αναζητητής λειτουργεί με καθαρά πρότυπα τότε διατηρεί την αβλάβεια. Τότε οδηγείται από την ένωση με το σύμπαν στην ένωση με τον δημιουργό. Τα καθαρά κίνητρα οδηγούν στην ανάγκη για υπηρεσία όπου βασικά ο αναζητητής με την υπηρεσία , υπηρετεί όλους γύρω του, αλλά στην ουσία υπηρετεί τον δημιουργό.

Όταν ο αναζητητής προσφέρει αυτό που του δόθηκε από το σύμπαν ( τα ταλέντα με τα οποία ευλογήθηκε), προσφέρει στον δημιουργό και ενώνεται μαζί του. Η αγάπη είναι το σύμπαν, η επέκταση της είναι ο θεός. Η αγάπη είναι η κίνηση του θεού μέσα σας και από μέσα σας προς τα έξω.
Δεν υπάρχει λόγος να μπείτε στην διαδικασία να σκέφτεστε τι και πως θα δημιουργήσετε- θα υπηρετήσετε γιατί αυτό δημιουργεί φόβο μέσα σας. Είναι εδώ που συγκεντρώνεστε στο σύστημα και χάνεστε μέσα του, χάνεστε στις διαστάσεις του χρόνου παρελθόν και μέλλον. Ακόμα και αν αυτό λέγετε σύστημα πνευματικής εξέλιξης γίνεται η παγίδα που σας κρατά αιώνια φυλακισμένους.

Η ενεργή αγάπη είναι σκέψη και δράση σε υλικό και άυλο την ίδια στιγμή μέσα από το καρδιακό σας κέντρο. Μπορείτε να σκέφτεστε και να πράττετε με την καρδιά σας την ίδια στιγμή. Αυτό το ονομάζουμε ενεργή αγάπη. Αγάπη σε κίνηση. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι δεν μπορείτε να αγαπάτε κάποιον και ταυτόχρονα να ανησυχείτε για αυτόν. Το ένα εξουδετερώνει το άλλο.  Φυσικά και αγαπάτε, αλλά αν δεν δώσετε επέκταση κίνησης- δράσης σε αυτή την σκέψη αγάπης, τότε η αγάπη μεταμορφώνεται σε βαριά ανησυχία λόγω αδράνειας. Όχι! Αλλάξετε το μέσα σας σε κάτι άλλο. Αγαπάτε με την καρδιά ανοιχτή και χρησιμοποιήστε την νόηση του νου μέσα από την καρδιά για να ενωθείτε με την καρδιά του ατόμου που αγαπάτε. Την ίδια στιγμή τον αγαπάτε, τον θεραπεύετε, τον ασφαλίζετε και ταυτόχρονα ασφαλίζετε και τον εαυτό σας από την ανησυχία και το φόβο. Δεν μένει έτσι κανένα περιθώριο ανησυχίας, φόβου στο νου σας για να κλείσουν την πόρτα της καρδιάς σας. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι αγάπη και δράση αγάπης την ίδια στιγμή- ενεργή αγάπη. Η αδράνεια της σκέψης αγάπης, είναι απλά συναισθηματική ανακύκλωση της ιδέας της αγάπης η οποία μεταμορφώνεται σε ανησυχία. Η κίνηση της σκέψης αγάπης για αγάπη είναι ότι ζητάτε. Ενεργή αγάπη. Την ίδια στιγμή σκεφτεστε με την καρδιά, άρα ασφαλίζεστε, θεραπεύεστε, ισορροπείτε. Έτσι η καρδιά δυναμώνει και ο φόβος αφανίζεται από μέσα σας. Το τώρα είναι τώρα. Όλη η ύπαρξη σας είναι το τώρα για το τώρα. Όπως αναφέραμε όμως, άλλο η ένωση με το σύμπαν και άλλο η ένωση με τον Δημιουργό. Η ένωση με το σύμπαν βασικά, είναι η ένωση με το δίκτυο, ένωση όλων των καρδιών, ένωση όλων των αισθήσεων, όλων των πυρήνων. Άρα κάθε υλοποίηση είναι εφικτή.  Η ένωση με το σύμπαν στην ουσία είναι ένωση με το πλέγμα της γης. Ναι, μπορείτε να υλοποιήσετε, αλλά υλοποιείτε τα θέλω σας με ενεργειακό και εύκολο τρόπο. Η ένωση όμως με τον Δημιουργό είναι εργασία υλοποίησης του μεγάλου σχεδίου για το σύμπαν ολόκληρο.

Η ένωση με το σύμπαν είναι η αρχή της ένωση με την θηλυκή υπόσταση της μητέρας γης και κάθε μητέρας ψυχής στο σύμπαν. Η αρχή αυτής της ένωσης όμως, όχι η ένωση η ίδια. Η ένωση με τον Δημιουργό είναι η ένωση με το πνεύμα και είναι εκεί που πραγματικά εξελίσσεται ο αναζητητής σε ανώτερες διαστάσεις αποκτώντας τις κεκτημένες δυνάμεις τις απειροσύνης της ύπαρξης του. Είναι εκεί που πραγματικά η αφθονία και υλοποίηση μπαίνει σε ένα εντελώς ανοδικό, μαζικό πυρήνα εξέλιξης. Η ένωση με το σύμπαν είναι η ένωση της εσώτερης ψυχής σας με τον αρχικό αιθερικό φορέα σας και όλα όσα είναι ενωμένα μαζί του. Τον αιθέρα γιατί είστε αιθέρας, είστε παιδιά του αιθέρα. Η ένωση με τον δημιουργό είναι η αναγνώριση. Αναγνώριση του ποιος είστε πραγματικά αφού με μια τελική οριοθέτηση της ένωσης με το σύμπαν, αποκτάτε την επίγνωση στο τι μπορείτε να κάνετε ενώ μέσω της ένωσης με τον Δημιουργό , αποκτάτε την επίγνωση του τι είσαστε και σε τι μπορείτε να εξελιχθείτε. Όλα αυτά αρχίζουν με την υιοθέτηση της ενεργής αγάπης, ενεργή πρακτική αγάπη. Συγκέντρωση στη κίνηση στη δράση και όχι στο σύστημα εξέλιξης που επιλέξατε. Το σύστημα που επιλέξατε όμως είναι το εργαλείο για τη δράση αλλά η συγκέντρωση σας να είναι στη δράση και όχι στο σύστημα το ίδιο. Τότε είναι εφικτό να παραμένετε περισσότερο και περισσότερο στον παρόντα χρόνο.
Χαρείτε την εξέλιξη σας στην Πέμπτη διάσταση.

Τριγωνικό συμβούλιο της τάξης Μελχισεδέκ

Post a Comment