Διαφημιση

header

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ


Η αδράνεια είναι ένα από τα πιο συχνά και επαναλαμβανόμενα εμπόδια που θα περιορίζουν την εξέλιξη της ζωής σας. Αυτό το εμπόδιο δεν είναι ότι απλά θα σταματήσει την πορεία της ζωής σας αλλά θα σας πάει και κάποια βήματα προς τα πίσω. Και ενώ στην αρχή μοιάζει σαν προσωρινή κατάσταση, σαν να έχουμε κολλήσει για λίγο, εξελίσσεται σε στασιμότητα που πάει από το κακό στο χειρότερο συνήθως. 

Μεγάλο μέρος του χρόνου των ατόμων που βρίσκονται σε αδράνεια σπαταλιέται στο να βρούνε δικαιολογίες για τις οποίες μένουν αδρανείς. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πέντε από τις πιο κοινές, ώστε να μπορείτε να τις εντοπίσετε και να τις αντιληφθείτε αν βρεθείτε ή βρίσκεστε σε παρόμοια κατάσταση για να μην σας πάρει από κάτω και να βγείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την αδράνεια.

Η έλλειψη υποστήριξης από τους άλλους ή η έγκριση των άλλων.

Η υποστήριξη ή η έγκριση των άλλων σίγουρα είναι χρήσιμες αλλά η μη ύπαρξη τους δεν χρειάζεται να σας οδηγεί στο να μην αναλάβετε δράση. Μπορείτε να δράσετε και χωρίς να έχετε την υποστήριξη των άλλων. Καλό είναι να θυμάστε πως συμβαίνει συχνά οι γύρω μας να μας υποστηρίξουν όταν βλέπουν πως πια κάνουμε κάτι ή όταν πια αρχίζουμε και έχουμε οφέλη από την ενέργειά μας.

Από την άλλη πλευρά, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που δεν θα τους αρέσει αυτό που έχουμε σκοπό να κάνουμε ή θα νομίζουν ότι είναι λάθος αυτό που θα κάνουμε άσχετα από το τι είναι αυτό. Πάντα σε κάποιους αυτό που θα θέλετε να κάνετε θα μοιάζει λάθος αλλά αν σταματήσετε να παλεύετε για αυτό θα αποδείξετε σίγουρα πως είναι λάθος.

Αξιολογήστε ποιος σας λέει τι και αποφασίστε το πόσο αυτό θα σας επηρεάσει. Φροντίστε να σας περιβάλλουν άνθρωποι θετικοί, ειλικρινείς και υποστηρικτικοί που θα σας επηρεάσουν θετικά για την πορεία των στόχων σας.

Δεν είμαι σίγουρος

Πολλοί άνθρωποι μου λένε ότι εμπόδιο τους για την ανάληψη δράσης είναι ότι οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι για το αν θα πετύχουν. Σίγουρο δεν είναι τίποτα σε αυτή τη ζωή, απλά κάποια μοιάζουν πιο πιθανά. Μα βέβαιο δεν είναι τίποτα.

Αν περιμένετε να νιώσετε τόσο τέλεια ασφαλής για να ξεκινήσετε κάτι είναι πάρα πολύ πιθανό να μην ξεκινήσετε ποτέ τίποτα αφού τελειότητα δεν υπάρχει. Μέρος της επιτυχίας είναι να αναπτύξετε την ικανότητα να προσαρμόζεστε στις δυσκολίες και τις αλλαγές που μπορεί να εμφανιστούν. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι η ίδια η πορεία της ζωής μας.

Αν μείνετε σε διαρκή αναμονή μέχρι να νιώσετε 100% ασφαλής να ξέρετε πως το 100% δεν θα έρθει ποτέ. Φροντίστε να εργαστείτε για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους, αλλά να ξέρετε εξαρχής ότι ποτέ δεν θα εξαφανιστούν εντελώς.

Θα το προσπαθήσω

«Θα το προσπαθήσω κάποια στιγμή» ή «Θα το κάνω στο μέλλον» είναι μια συνήθης δικαιολογία για να μην δεσμευτεί κάποιος προς έναν στόχο. Είναι ένας απλός τρόπος για να μην αναλάβετε την ευθύνη. Ξεκινήστε σήμερα αυτό που θέλετε να κάνετε. Συγκεντρώστε την προσοχή σας και την προσπάθεια σας σε αυτό. Μην σταματάτε αν τα πράγματα δε πάνε όπως τα περιμένατε και συνεχίστε να δουλεύετε ενεργά για τους στόχους σας. Προσπαθήστε στο εδώ και στο τώρα και ας αποτύχετε. Αυτός που δεν προσπάθησε καν είναι σίγουρα αποτυχημένος.

Δεν έχω χρήματα

Τα χρήματα δεν είναι πάντα απαραίτητα σε όλα. Σε κάθε περίπτωση, αν το πρόβλημά σας είναι ότι τα χρήματα είναι απαραίτητα για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα θα πρέπει πριν κάνετε το πρώτο σας βήμα να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για το πόσα χρήματα απαιτούνται ακριβώς για την επίτευξη του στόχου σας.

Διαπραγματευτείτε με πιθανούς χρηματοδότες σας, παρουσιάστε το σχέδιο σας με πίστη και αποφασιστικότητα και θα βρείτε την στήριξη που χρειάζεστε. Είναι σημαντικό να πιστεύετε εσείς στον εαυτό σας για να πιστέψουν και άλλοι σε εσάς.

Δεν ξέρω πώς

Αυτή είναι μία από τις χειρότερες δικαιολογίες και ειδικά σήμερα, την εποχή της πληροφορίας. Σίγουρα είναι αδύνατο να γνωρίζετε τα πάντα, αλλά αν υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρετε για να ξεκινήσετε ή για να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας θα πρέπει να επενδύσετε στην εκπαίδευση σας σε αυτό είτε με τη μορφή του χρόνου, είτε με χρήματα ή και τα δύο. Το διαδίκτυο είναι μια μεγάλη πηγή γνώσης. Πολλές πληροφορίες και γνώσεις για αυτό που χρειάζεστε μπορείτε να τις πάρετε και δωρεάν. Για κάποιες άλλες θα χρειαστεί να πληρώσετε. Το ζητούμενο είναι να ασχοληθείτε ενεργά να μάθετε πως μπορείτε να κάνετε αυτό που θέλετε.

Αυτές είναι οι πιο συχνές αιτίες – δικαιολογίες που κάνουν τους ανθρώπους να μην αναλαμβάνουν δράση. Μην σπαταλάτε την νοημοσύνη σας στο να βρίσκετε δικαιολογίες… Ξοδέψτε το μυαλό σας στην ίδια την ζωή. Δυστυχώς πολλές φορές ο άνθρωπος ταξιδεύει στη ζωή του δικαιολογούμενος για το παρελθόν, παραπονούμενος για το παρόν και φοβούμενος για το μέλλον.

Όποιος είναι καλός στις δικαιολογίες σπανίως είναι καλός σε οτιδήποτε άλλο.
Βενιαμίν Φραγκλίνος

Post a Comment