Διαφημιση

header

Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Έχετε ζωηρά όνειρα; Θυμάστε συχνά τα όνειρά σας όταν ξυπνάτε; Μήπως δεν έχετε καθόλου όνειρα;

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μας ονειρεύεται, ακόμα κι αν δεν το θυμάστε όταν ξυπνάτε. Η επιστημονική έρευνα και ο πειραματισμός έχουν αποδείξει ότι πρέπει να ονειρευόμαστε. Τα όνειρα είναι απαραίτητα είτε πρόκειται για όμορφα είτε για αγχωτικά όνειρα.

Τα όνειρα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ενεργού μέρους του ύπνου, όταν συμβαίνει το το επίπεδο REM. Το επίπεδο REM αποτελεί ένδειξη ότι εκείνη τη στιγμή μας συμβαίνει να βρισκόμαστε σε ένα όνειρο. Κατά τη διάρκεια του REM τα μάτια κινούνται, τα δάχτυλα και οι άλλοι μύες συσπώνται και ο εγκέφαλος καίει την ίδια ενέργεια που καταναλώνει κι όταν βρισκόμαστε σε εκγρήγορση. Ο λόγος που το σώμα δεν δρα περισσότερο από την απλή κίνηση των ματιών και τις συσπάσεις του σώματος κατά τη διάρκεια ενός ονείρου οφείλεται στο γεγονός ότι μια φυσική παράλυση προκαλείται στο σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το REM εμφανίζεται περίπου κάθε ενενήντα λεπτά κατά τη διάρκεια της νύχτας,όμως μπορεί να απέχουν ακόμη και μισή ώρα μεταξύ τους, πιο κοντά στο πρωί λίγο πριν το ξύπνημα.

Η έλλειψη όνειρων, οδηγεί σε ψυχωτική συμπεριφορά. Τα όνειρα είναι ένα υγιές μέρος της ψυχολογίας μας. Εάν ένα άτομο κρατιέται έξω από το όνειρο, η προσωπικότητά του θα αρχίσει να αλλάζει. Μια επίπεδη νύχτα χωρίς όνειρα θα προκαλέσει νευρικότητα και ευερεθιστότητα. Όσο πιο πολύ διάστημα περνάει ένα άτομο χωρίς να ονειρεύεται τόσο πιο ευερέθιστο  θα γίνει. Εάν τα όνειρα σταματήσουν για λίγες μέρες, εμφανίζονται συγκεκριμένες ψυχολογικές αλλαγές στη συμπεριφορά. Η αφύσικη ζωή καταστρέφει την έκκριση  ορισμένων πολύ κρίσιμων χημικών ουσιών. Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, αυτές οι χημικές ουσίες αναπληρώνονται, γεγονός που προκαλεί συναισθηματική σταθερότητα, αυξημένη λειτουργία της μνήμης και της μάθησης.

Για να καταλάβετε τα συναισθήματά σας και τον εαυτό σας πιο βαθιά, δώστε προσοχή στα όνειρά σας. Είναι τα κλειδιά για τις πόρτες προς το εσώτερο τμήμα σας. Τα όνειρα χρησιμεύουν επίσης ως ένας απεριόριστος κόσμος φαντασίας ... ένας τόπος διασκέδασης, όπου μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε,με τον εαυτό σας χωρίς περιορσμούς. Γιατί λοιπόν να μην απολαμβάνετε ... να μην διασκεδάζετε μέσα στα όνειρα σας. Αφήστε τα να σας διασκεδάσουν. Ίσως να μπορέσετε έτσι να μάθετε σιγά σιγά  πώς να δουλέψετε μέσα σε ένα όνειρο, πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζετε ότι ονειρεύεστε και έτσι μπορείτε να τα ελέγξετε.

Ένα από τα μεγαλύτερα αντίδοτα κατά της ασθένειας είναι η ευτυχία. Πολλά όνειρα μπορούν ακόμη και να σας φέρουν σε μια καλή διάθεση που διαρκεί όλη την ημέρα, επηρεάζοντας την ψυχολογική δομή και οδηγώντας σας σε κάθε είδους θετικές συναντήσεις.

Τα όνειρα είναι ένας πολύτιμος πόρος που είναι διαθέσιμος σε όλους όσους επιθυμούν να αποκωδικοποιήσουν τον συμβολισμό τους. Τα όνειρα είναι ένας τόπος όπου μπορείτε να μάθετε πράγματα για τον εαυτό σας. Κάποιοι λένε ότι τα όνειρα είναι πιο ειλικρινή από τη συνειδηση μας και ότι στα όνειρά μας αποκαλύπτουμε τα αληθινά μας συναισθήματα, ειδικά για τα πιο σημαντικά ζητήματα στη ζωή μας.

Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 2

Η εύρεση της σημασίας των ονείρων σας είναι πολύ προσωπική. Μόλις κατανοήσετε πώς δουλεύουν οι δικές σας ενώσεις, θα έχετε τη δυνατότητα να ερμηνεύσετε καλύτερα τα όνειρά σας.

Μόνο εσείς, ο ονειρευτής μπορείτε να γνωρίζετε με βεβαιότητα τι σημαίνουν τα όνειρά σας.
Αν σας ενδιαφέρει να αποκωδικοποιήσετε τα όνειρά σας, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας χρονολόγιο ονείρων αλλα και το δικό σας λεξικό ονείρων. Στο χρονολόγιο των ονείρων σας, καταγράψτε τα όνειρά σας. Κρατήστε το στο κρεβάτι σας με ένα στυλό, ώστε να μπορείτε να τα γράψετε αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Το λεξικό ονείρων θα περιλαμβάνει πράγματα που είδατε και πως τα ερμηνεύσατε. Καλό είναι να έχει κενά από λέξη σε λέξη γιατί πολλές φορές θα αλλάξετε άποψη για το συγκεκριμένο σύμβολο με την πάροδο του χρόνου.

Είτε βλέπετε τα όνειρα ως ένα σημείο επικοινωνίας με το υποσυνείδητο σας είτε σαν πόρτα επικοινωνίας με άλλες σφαίρες, τα όνειρα είναι κάτι που συμβάλει στην υγεία και στην ψυχολογία. Αγαπήστε τα και προσπαθήστε να επιτύχετε το συνειδητό όνειρο το οποίο θα σας αποζημιώσει.

VIA UNIVERSITY OF METAPHYSICAL SCIENCES

Post a Comment