Διαφημιση

header

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

eygnvmosini-gi-trofi-kai-nero

Πού θα ήμασταν χωρίς τροφή και νερό; Πάντως όχι εδώ. Ούτε οι οικογένειές μας, ούτε οι φίλοι μας, ούτε εμείς θα ήμασταν εδώ.

Δεν θα ζούσαμε τούτη τη μέρα, ούτε την αυριανή. Αλλά να που βρισκόμαστε εδώ, όλοι μαζί σε τούτο τον υπέροχο πλανήτη, ζώντας τη ζωή με τις δυσκολίες και με τις εκστατικές χαρές της. Κι όλα αυτά χάρη στα δώρα της φύσης: την τροφή και το νερό!

Το να λέτε την απλή μαγική λέξη «ευχαριστώ» πριν φάτε ή πιείτε κάτι είναι μια πράξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για το θαύμα της τροφής και του νερού. Το εκπληκτικό είναι πως η ευγνωμοσύνη σας για την τροφή και το νερό δεν επηρεάζει μόνο τη δική σας ζωή. Η ευγνωμοσύνη σας έχει επίσης αντίκτυπο στο αποθεματικό του πλανήτη.

Στην πραγματικότητα, όσοι υποφέρουν από έλλειψη τροφής και νερού θα ωφελούνταν αφάνταστα αν υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που να αισθάνονται ευγνώμονες για την τροφή και το νερό. Οι δεύτεροι θα βοηθούσαν σημαντικά τους πρώτους. Βάσει του νόμου της έλξης και του νευτώνειου νόμου της δράσης και της αντίδρασης, η πράξη της μαζικής ευγνωμοσύνης λογικά πρέπει να παραγάγει μια ισοδύναμη μαζική αντίδραση, η οποία θα αλλάξει τις συνθήκες έλλειψης τροφής και νερού για όλο τον πληθυσμό του πλανήτη.

Επιπλέον, η ευγνωμοσύνη σας για την τροφή και το νερό διατηρεί τη ροή της μαγείας στη δική σας ζωή, πλέκοντας το υπέροχο χρυσό νήμα της μέσα σε καθετί που αγαπάτε και μέσα σε καθετί που ονειρεύεστε. Τα αρχαία χρόνια, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ευλογώντας την τροφή και το νερό τους με ευγνωμοσύνη, το καθάριζαν και το εξάγνιζαν.

Αν ρίξουμε μια ματιά στις πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και στις θεωρίες των κβαντικών φυσικών, όπως είναι το φαινόμενο της παρέμβασης του παρατηρητή, θα δούμε ότι οι αρχαίοι μπορεί και να είχαν δίκιο. Στην κβαντική φυσική, το φαινόμενο της παρέμβασης του παρατηρητή αναφέρεται στις αλλαγές που επιφέρει η πράξη της παρατήρησης στο παρατηρούμενο αντικείμενο, όποιο κι αν είναι αυτό.

Πώς θα σας φαινόταν αν, εστιάζοντας την ευγνωμοσύνη σας στην τροφή και το νερό σας, μπορούσατε να αλλάξετε την ενεργειακή δομή τους και να τα εξαγνίσετε έτσι ώστε ό,τι καταναλώνετε να έχει τη μέγιστη θετική επίδραση στο σώμα σας;

Ένας από τους τρόπους για να βιώσει κανείς άμεσα τη μαγεία της ευγνωμοσύνης με την τροφή και το νερό είναι να απολαύσει πραγματικά αυτό που καταναλώνει. Όταν απολαμβάνετε τα φαγητά και τα ποτά σας, αυτό σημαίνει ότι τα εκτιμάτε – είστε ευγνώμονες γι’ αυτά.

Την επόμενη φορά που θα φάτε ή θα πιείτε κάτι, πειραματιστείτε κρατώντας το για λίγο στο στόμα σας και απολαμβάνοντας τη γεύση του πριν το καταπιείτε.

Θα παρατηρήσετε ότι, όταν συγκεντρώνεστε στο φαγητό ή το ποτό που καταναλώνετε, η ένταση της γεύσης του φαίνεται να πολλαπλασιάζεται, κι όταν δεν είστε συγκεντρωμένοι, φαίνεται να μειώνεται δραματικά. Τη δική σας ενέργεια κινητοποιείτε με τη συγκέντρωση της προσοχής και με την ευγνωμοσύνη, και αυτή η ενέργεια βελτιώνει αυτόματα τη γεύση!

Σήμερα, πριν φάτε ή πιείτε κάτι, είτε πρόκειται να καταναλώσετε ένα κανονικό γεύμα, είτε ένα σνακ, είτε απλώς ένα ποτό, συμπεριλαμβανομένου του νερού, κάντε μια μικρή παύση για να κοιτάξετε αυτό που πρόκειται να φάτε ή να πιείτε και πείτε φωναχτά ή από μέσα σας τη μαγική λέξη «ευχαριστώ»! Κι αν μπορείτε, απολαύστε πραγματικά τις μπουκιές ή τις γουλιές σας: όχι μόνο θα αυξήσετε την απόλαυσή σας, αλλά θα αισθανθείτε ακόμα μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτό που κάνω εγώ, το οποίο με βοηθάει να αισθανθώ ακόμα πιο ευγνώμων: όταν λέω τη μαγική λέξη ευχαριστώ, κουνάω τα δάχτυλά μου πάνω από το φαγητό ή το ποτό μου σαν να τα πασπαλίζω με μαγική σκόνη και φαντάζομαι ότι η μαγική σκόνη καθαρίζει και εξαγνίζει αυτόματα ό,τι αγγίζει.

Αυτή η κίνηση με έκανε να αισθανθώ ότι η ευγνωμοσύνη είναι πράγματι το μαγικό συστατικό και θέλω να την προσθέτω σε ό,τι τρώω και πίνω! Αν το βρίσκετε πιο βοηθητικό, φανταστείτε ότι κρατάτε μια αλατιέρα γεμάτη μαγική σκόνη και ότι πασπαλίζετε μ’ αυτήν τα φαγητά και τα ποτά σας.

Αν κάποια στιγμή μέσα στη μέρα ξεχάσετε να πείτε τη μαγική λέξη «ευχαριστώ» πριν φάτε ή πιείτε κάτι, μόλις το θυμηθείτε, κλείστε τα μάτια, ανακαλέστε την ανάμνηση, «δείτε» τον εαυτό σας λίγο προτού φάει ή πιεί και πείτε τη μαγική λέξη.

Αν ξεχάσετε να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας για το φαγητό και το ποτό σας αρκετές φορές μέσα στη μέρα, τότε επαναλάβετε την πρακτική του Μαγικού Συστατικού αύριο. Δεν μπορείτε να χάσετε ούτε μία μέρα από την οικοδόμηση της πρακτικής της ευγνωμοσύνης σας – τα ίδια τα όνειρά σας εξαρτώνται απ’ αυτό!

Η έκφραση ευχαριστιών για τα απλά πράγματα της ζωής, όπως είναι η τροφή και το νερό, αποτελεί μια από τις βαθύτερες εκφράσεις ευγνωμοσύνης και όταν αισθανθείτε αυτή τη βαθιά ευγνωμοσύνη, θα δείτε τη μαγεία να συμβαίνει.

«Secret – Η Μαγεία» Rhonda Byrne
VIA ENALLAKTIKI DRASI

Post a Comment