Διαφημιση

header

ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΤΑΞΗ

oti-soy-symbainei-exei-oristei-apo-ti-theia-taxi

Ότι συμβαίνει στη ζωή μας είναι προϊόν της Θείας Τάξης σε συνδυασμό με την ελεύθερη μας βούληση. Παρόλα αυτά οτι καλό ή κακό διέπεται αναμφισβήτητα από μια υπέρτατη Σοφία.

Κάποτε σε ένα ταξίδι μέσα στη ζούγκλα ένας βασιλιάς έκοψε κατά λάθος το δάχτυλο του ποδιού του, ενώ τεμάχιζε κάτι με το σπαθί του. “Θαυμάσιο!” αναφώνησε ο σύμβουλός του. “Εδώ υπάρχει μια ευλογία!”. Ο βασιλιάς, οργισμένος από την επιπολαιότητα του συμβούλου του, τον έριξε σε ένα λάκκο και τον άφησε εκεί.

Την επόμενη ημέρα, ο βασιλιάς πιάστηκε από μια συμμορία κεφαλοκυνηγών, που αποφάσισαν ότι θα μπορούσε να γίνει μια πολύ ευπρόσδεκτη θυσία στους θεούς τους. Όταν ο ιερέας της φυλής πρόσεξε πως του έλειπε ένα δάχτυλο του ποδιού, οι κεφαλοκυνηγοί τον ελευθέρωσαν θεωρώντας τον ακατάλληλο για θυσία. Ξαφνικά, ο βασιλιάς συνειδητοποίησε ότι ο σύμβουλός του είχε δίκιο. Επέστρεψε στο λάκκο, τον έβγαλε και του ζήτησε συγγνώμη.

“Δε χρειάζεται να μου ζητάς συγγνώμη“, είπε ο σύμβουλος. “Ήταν και για μένα ευλογία που μ΄ έριξες σ΄αυτήν την τρύπα!”. “Πως είναι δυνατόν;” ρώτησε ο βασιλιάς, μην πιστεύοντας στ΄ αυτιά του. “Γιατί, αν ήμουν μαζί σου, οι κεφαλοκυνηγοί θα είχαν θυσιάσει εμένα!”

Φαντάσου πως το καθετί που σου συμβαίνει έχει οριστεί από τη θεία τάξη. Μόνον αν ψάχνεις για θαύματα, μόνο τότε θα μπορέσεις να τα βρεις……

Απόσπασμα από το βιβλίο του  Alan Cohen Μια βαθιά ανάσα ζωής.

Post a Comment