Διαφημιση

header

3 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

Είχατε ποτέ την εμπειρία να αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά;
Επειδή ο Νόμος της Έλξης διέπει την ζωή μας, οι σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας είναι εκείνα που δημιουργούν την πραγματικότητά μας και αυτό συμπεριλαμβάνει και τα προβλήματά μας! Μερικές φορές έχουμε μια αρνητική εστίαση που έχει γίνει τόσο δυνατή που έχει ως αποτέλεσμα να έλκουμε το ίδιο πρόβλημα επανειλημμένως.

Επομένως, γιατί να έχουμε μια αρνητική εστίαση σαν αυτή; Ακολουθούν τρεις συνηθισμένες συνήθειες που προκαλούν επαναλαμβανόμενα προβλήματα μέσω της αρνητικής προσήλωσης.

Αν και εσείς συναντάτε το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά, κοιτάξτε αν έχετε κάποια από αυτές τις συνήθειες/συμπεριφορές.

Μιλάτε ή παραπονιέστε για το πρόβλημα
Για πολλούς από εμάς, αυτός είναι ο πιο δυνατός λόγος που έλκουμε προβλήματα επανειλημμένως. Οι περισσότεροι από εμάς μιλάμε πολύ και έχουμε την τάση να λέμε την ίδια ιστορία ξανά και ξανά. Παράπονα για ένα πρόβλημα στη μέση, για μια κακή σχέση ή έναν αγενή εργοδότη, μπορούν να γίνουν εθιστικά και αυτό δημιουργεί πολύ επιπλέον μαγνητισμό για αυτές τις αρνητικές καταστάσεις.

Τα καλά νέα είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να σταματήσετε να παραπονιέστε. Αρχικά, το να «δαγκώνετε την γλώσσα σας» μπορεί να είναι λίγο άβολο, αλλά με λίγη εξάσκηση είναι εύκολο να περιορίσετε τις αρνητικές κουβέντες.

Σκέφτεστε με εμμονή το πρόβλημα
Πολλοί άνθρωποι στη σημερινή κοινωνία πιστεύουν ότι το να ανησυχούν για κάτι είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους, όμως τίποτα δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από την αλήθεια, από αυτό. Όταν ανησυχούμε για τα προβλήματά μας, τους δίνουμε μεγαλύτερη δυναμική και καταλήγουμε να είμαστε ολοένα και πιο μακριά από την λύση τους.

Παρόλο που πολλοί από εμάς καταλαβαίνουμε ότι η αρνητική σκέψη δημιουργεί προβλήματα, το να αλλάξουμε τις σκέψεις μας είναι πιο εύκολο να το πούμε παρά να το κάνουμε. Οι σκέψεις μας κινούνται πολύ γρήγορα και έρχονται χωρίς πολλή προσπάθεια, επομένως ο έλεγχος των σκέψεων μπορεί να είναι λιγάκι δύσκολος.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ακόμα και αν μπορείτε να αλλάξετε πολλές από τις εκούσιες σκέψεις σας, θα έχετε ακόμα κάποιες ανεπιθύμητες, ακούσιες, εδώ και εκεί και αυτό είναι εντάξει. Μερικές αρνητικές σκέψεις δε θα χαλάσουν τη ζωή σας, για αυτό να είστε επιεικείς με τον εαυτό σας, ειδικότερα στην αρχή.

Έχοντας διαπιστώσει ότι είμαστε ολοκληρωτικά απασχολημένοι με ένα πρόβλημα, μπορούμε να κάνουμε ένα συνειδητό περισπασμό, και αυτό μπορεί να έχει ένα πολύ ριζικό αποτέλεσμα στην κατάστασή μας.

Την επόμενη φορά που θα διαπιστώσετε ότι είστε ανήσυχοι ή αγχωμένοι για ένα πρόβλημα, απλά πείτε στον εαυτό σας κάτι όπως «Μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα αργότερα, αλλά τώρα θα συγκεντρωθώ σε κάτι πιο ανεβαστικό». Έπειτα, βρείτε μια δραστηριότητα που θα σας φέρει λίγη περισσότερη χαρά στη ζωή σας.

Μπορείτε να δείτε μια αστεία ταινία, να καλέσετε έναν καλό φίλο ή να κάνετε ένα χόμπι που σας κάνει χαρούμενους. Μπορείτε επίσης να ακούσετε ανεβαστική μουσική ή να γυμναστείτε.

Ο περισπασμός είναι μια πολύ καλή συνήθεια που μπορείτε να αναπτύξετε, επειδή σας βάζει στη σωστή κατεύθυνση, δονητικά. Αν κάθε φορά που είστε εμμονικοί κάνετε ένα βήμα πίσω και θέτετε τον εαυτό σας σε μια υψηλότερη δόνηση, θα δημιουργήσετε μια συνήθεια που θα σας βοηθήσει να ανακάμψετε από τις αρνητικές σκέψεις γρήγορα, σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Με την εξάσκηση, θα γίνει η προεπιλεγμένη συμπεριφορά σας, να αποσπάτε την προσοχή σας όταν οι σκέψεις σας γίνονται τόσο αρνητικές. Όταν ο θετικός περισπασμός γίνει η αυτόματη αντίδρασή σας στις έμμονες αρνητικές σκέψεις, θα δείτε μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά σας.

Παρεκτρέπεστε από φόβο
Οι πράξεις μας έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν τη δόνησή μας και τις πεποιθήσεις μας. Οι πράξεις μας όχι μόνο είναι μια αντανάκλαση της δόνησής μας και του πώς αισθανόμαστε μέσα μας, αλλά έχουν επίσης και τη δύναμη να αλλάξουν τη δόνησή μας και το πώς νιώθουμε.

Για παράδειγμα, ίσως έχετε ακούσει ότι όταν είστε πεσμένοι μπορείτε απλά να χαμογελάτε για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας για λίγο. Παρόλο που το χαμόγελο δεν είναι αυθεντικό, η απλή πράξη του χαμόγελου προκαλεί μέσα μας ένα συναισθηματικό ανέβασμα.

Αυτό λειτουργεί επειδή οι διαθέσεις μας και οι πράξεις μας δουλεύουν μαζί δίπλα δίπλα. Η αλλαγή της διάθεσής μας, θα αλλάξει τη συμπεριφορά μας και η αλλαγή της συμπεριφοράς μας θα αλλάξει τη διάθεσή μας. Συνεπώς, αλλάζοντας τη συμπεριφορά μας παρατηρώντας ένα πρόβλημα, αλλάζουμε και τον τρόπο που νιώθουμε για το πρόβλημα και τότε το πρόβλημα εκδηλώνεται διαφορετικά στην πραγματικότητά μας.

Για αυτό το λόγο, οι πράξεις που επιλέγουμε να κάνουμε έχουν ένα τεράστιο αποτέλεσμα στις καταστάσεις που έλκουμε. Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο θέμα συνέχεια, μπορούμε συνήθως να βρούμε κάποιες συμπεριφορές που υποδηλώνουν φόβο για το πρόβλημα. Μειώνοντας και εξουδετερώνοντας αυτές τις φοβικές συμπεριφορές, μπορούμε συνειδητά να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας και τη δόνησή μας σχετικά με το θέμα.

Για παράδειγμα, αν παλεύω να μείνω υγιής είναι πιθανό να συμπεριφέρομαι έτσι εξαιτίας του φόβου μου να μην αρρωστήσω. Ίσως να πλένω μανιωδώς τα χέρια μου, να παίρνω βιταμίνες για το ανοσοποιητικό μου και να αποφεύγω όλους τους άρρωστους ανθρώπους στη ζωή μου. Με τη σειρά της, αυτή η αρνητική, φοβική εστίαση, φέρνει την αρρώστια πιο κοντά σε μένα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή στέλνω ένα μήνυμα στο Σύμπαν που ουρλιάζει ότι «Φοβάμαι ότι θα αρρωστήσω!»

Ξανά, παίρνουμε αυτό στο οποίο εστιάζουμε, είτε είναι κάτι που θέλουμε είτε όχι! Όταν κάνουμε πράξεις που βασίζονται στο φόβο, για να αποφύγουμε την αρρώστια, αυτό που ξέρει το σύμπαν είναι ότι σκεφτόμαστε να αρρωστήσουμε. Έτσι, παρόλο που αυτές οι πράξεις γίνονται με την πρόθεση να αποφύγουμε αρρώστιες και ασθένειες, σε πολλές περιπτώσεις μας οδηγούν εκεί.

Ένας καλός κανόνας είναι να αξιολογούμε τις επιλογές μας στις πράξεις μας, ειδικότερα όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε. Όταν έλκουμε επαναλαμβανόμενα ανεπιθύμητα γεγονότα, είναι σοφό να κάνουμε μια παύση και να αναρωτιόμαστε αν πηγαίνουμε προς εκεί που θέλουμε ή φεύγουμε μακριά από εκείνο που δε θέλουμε.

Δεν έχει σημασία σε ποια κατεύθυνση κινούμαστε. Όσο κινούμαστε είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι και συνεπώς στην κατάσταση της έλξης.

Τώρα, αυτά δεν αναφέρονται για να πούμε ότι δεν πρέπει να πλένετε τα χέρια σας, να μη φοράτε ζώνη όταν οδηγείτε ή να μην παίρνετε τις βιταμίνες σας. Αν αυτά σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα για την κατάσταση, τότε σίγουρα κάντε αυτό που πρέπει να κάνετε. Το να νιώθετε προστατευμένοι είναι μια υψηλότερη δονητική κατάσταση από το να νιώθετε εκτεθειμένοι και ευάλωτοι, έτσι αν το να κάνετε κάτι με προστατευτική διάθεση, σας βοηθάει να νιώθετε ασφαλείς, τότε επιδιώξτε το.

Αν νομίζετε ότι κάνετε μεγάλες προσπάθειες για να αποφύγετε το φόβο σας, αυτές οι έμμονες πράξεις είναι σίγουρα μέρος του προβλήματος. Όπως οι έμμονες σκέψεις, οι έμμονες πράξεις είναι επικίνδυνες επειδή δείχνουν μια δυνατή εστίαση σε κάτι ανεπιθύμητο.

Πάντα να θυμάστε ότι η καλύτερη προστασία που θα έχετε ποτέ είναι η δονητική ευθυγράμμιση. Όταν προβάλλετε μια πολύ υψηλή δόνηση είστε εκατό τοις εκατό ασφαλείς και θα έλκετε μόνο επιθυμητά γεγονότα και καταστάσεις. Αν νιώθετε ότι χρειάζεστε προστασία σε τακτική βάση, κάντε κάποια βήματα για να ανεβάσετε τη δόνησή σας και δουλέψτε για να μειώσετε την εξάρτησή σας από τις προστατευτικές πράξεις.

Κάθε φορά που επιλέγετε να κάνετε σκέψεις και πράξεις υψηλής δόνησης, μειώνετε την αρνητική έλξη, για αυτό να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας για τα κατορθώματά σας και να βοηθάτε τον εαυτό σας όταν γλιστράτε. Η εξουδετέρωση κάποιας εδραιωμένης αρνητικής κατάστασης απαιτεί εξάσκηση και φυσικά υπομονή.

Awakengr.com

Post a Comment