Διαφημιση

header

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Το σύμπαν δεν έχει αποκαλύψει τα μυστικά του. Έχουμε μια ασήμαντη γνώση για το τι συμβαίνει γύρω μας. Παρακάτω ακολουθούν κάποια πράγματα που αξίζει να κάτσει και να αναλογιστεί κανείς.


1. Μια ημέρα στην Αφροδίτη είναι μεγαλύτερη από ότι ένας χρόνος. Η Αφροδίτη κάνει μια ολόκληρη τροχιά γύρω από τον Ήλιο πριν περιστραφεί γύρω από τον άξονα της μια φορά. Αναφορικά, σε χρονικό διάστημα Αφροδίτης, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε μόλις πριν 56 ημέρες.

2. Όλα τα αστέρια, οι γαλαξίες και οι μαύρες τρύπες περιλαμβάνουν μόνο το 5% της μάζας του σύμπαντος. Όσο τρελό και αν ακούγεται, το άλλο 95% είναι ανεξήγητο. Οι επιστήμονες αποφάσισαν να επισημάνουν αυτό το υλικό μυστήριο «σκοτεινή ύλη» και μέχρι αυτή τη μέρα δεν είναι ακόμη σίγουροι για το που ή τι είναι.

4. Αυτή τη στιγμή περιστρέφεσαι γύρω από τον Ήλιο με 107.183 χιλιόμετρα ενώ κάθεσαι σε ένα βράχο που περιστρέφεται με 1.700 χιλιόμετρα. Εκτός από αυτό, ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα περιστρέφεται μέσα στο χώρο γύρω από το κέντρο του Γαλαξία μας με περίπου 900.000 χλμ/ώρα. Και εκτός από αυτό, ολόκληρο το Σύμπαν περιστρέφεται γύρω από κάποιο άλλο άγνωστο μέσο, σε κάποια άλλη απίστευτη ταχύτητα.

5. Αν και χρειάζονται μόνο 8 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα για να έρθει το φως από την επιφάνεια του Ήλιου σε εμάς, στην πραγματικότητα χρειάζονται 10.000-170.000 χρόνια για ένα φωτόνιο να ταξιδέψει από τον πυρήνα του Ήλιου στην επιφάνεια.

6. Σε όλους μας υπάρχουν άτομα τα οποία ήταν κάποτε μέρος αστεριών που εξερράγησαν εκατομμύρια χρόνια πριν.

7. Αν ήσασταν εξωγήινος και ζούσατε 65 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά και κοιτούσατε την Γη μέσα από τηλεσκόπιο, θα βλέπατε ζωντανούς δεινόσαυρους.

8. Τα αστέρια από νετρόνιο είναι τόσο πυκνά που ένα κουταλάκι από τα περιεχόμενα τους ζυγίζει περισσότερο από το όρος Έβερεστ.



Post a Comment