Διαφημιση

header

ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΕΨΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ;


Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που κυριολεκτικά τρέφονται από τις ενέργειες εκείνων γύρω τους, κολλώντας πάνω τους και προσπαθώντας να τους ρουφήξουν όλη την ενέργεια. Έπειτα, ο κύκλος συνεχίζεται, καθώς το ενεργειακό βαμπίρ επιζεί από τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.

Τώρα ξέρετε γιατί οι χαρούμενοι, ζωηροί άνθρωποι μπορούν μερικές φορές να ελκύουν εκείνους που έχουν ιδιοτελή κίνητρα. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να κλέψουν την ενέργεια των άλλων ανθρώπων ζουν σε μία τόσο χαμηλά δονητική κατάσταση που πρέπει να στραφούν στους ανθρώπους με υψηλά ενεργειακά επίπεδα για να επιβιώσουν.

Στη σημερινή κοινωνία, έχετε πιθανώς συναντήσει τέτοιους ανθρώπους πολλές φορές, ακόμα και χωρίς να το γνωρίζετε. Όταν το άτομο που παρέχει την ενέργειά του, συνειδητοποιεί την κατάσταση, συνήθως ή αγνοεί εκείνον που του ρουφάει την ενέργεια ή φεύγει από μακριά του. Το δύσκολο κομμάτι είναι να δείτε τα σημάδια ότι κάποιος προσπαθεί να κλέψει την ενέργειά σας.

Ακολουθούν 5 από αυτά: 

1. Κάποιος που προσπαθεί να σας κλέψει την ενέργεια, θα προσπαθήσει να σας κατεβάσει στο επίπεδό του 
Δεν κλέβουν όλα τα ψυχικά βαμπίρ την ενέργεια των άλλων εν γνώσει τους ή κακοπροαίρετα. Μπορεί απλά να χρειάζονται λίγη καθοδήγηση και υποστήριξη στο ταξίδι τους. Σε ένα σύντομο απόσπασμα από το βιβλίο «Συναισθηματική Ελευθερία: Απελευθερωθείτε από τα αρνητικά συναισθήματα και αλλάξτε τη ζωή σας», η Dr. Judith Orloff λέει:
«Μερικοί είναι αυταρχικοί και απεχθείς. Άλλοι είναι φιλικοί και συμπαθητικοί. Για παράδειγμα, είστε σε ένα πάρτυ και μιλάτε σε ένα πολύ καλό άτομο, αλλά ξαφνικά αισθάνεστε άρρωστοι και αδύναμοι. Ή τι λέτε για την συνάδελφο που μιλάει ασταμάτητα για το πώς χώρισε με τον σύντροφό της για δέκατη φορά;

Στο τέλος νιώθει καλύτερα αλλά εσείς είστε κομμάτια. Η ουσία είναι ότι διακριτικά αυτοί οι άνθρωποι σας στεγνώνουν από ενέργεια». Για αυτό το είδος ανθρώπων, θα μπορούσατε εύκολα να αλλάξετε θέμα ή να πείτε κάποια θετικά λόγια για τις σχέσεις τους. Αυτού του είδους τα ενεργειακά βαμπίρ, συνήθως δεν έχουν υποβόσκουσες προθέσεις, αλλά ίσως απλά να χρειάζονται κάποια βοήθεια για να μπουν στο δρόμο της ανύψωσης της δικιάς τους ενέργειας.

Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια που και που, για αυτό μην απορρίπτετε αυτόματα εκείνους που εκπέμπουν αρνητική ενέργεια. Ίσως να είχαν απλά μια άσχημη ημέρα και χρειάζονται κάποιον για να μιλήσουν. Από τη στιγμή που εσείς μπορείτε να φτάσετε μέσα σας και να έχετε με ευκολία πρόσβαση στη δικιά σας θετικότητα, η ενέργεια αυτών των ατόμων δεν μπορεί να σας επηρεάσει σωματικά.

2. Σας υποδέχονται με πολύ καλή διάθεση και έπειτα γυρνάνε τον διακόπτη 
Μερικές φορές όταν είναι να έρθετε σε επαφή με κάποιον που προσπαθεί να σας κλέψει την ενέργεια, αρχικά σας χαιρετάει με χαρά, σαν να ήσασταν το πρόσωπο που περίμενε όλη μέρα για να δει. Μόλις καταλάβει ότι σας έχει του χεριού του, γυρνάει τον διακόπτη και σας αφήνει σκεπασμένους με συντριπτικές ποσότητες αρνητικής ενέργειας που εκπέμπει.

Μπορεί να νιώσετε αποπνικτικά αλλά μπορείτε πάντα να βρείτε έναν τρόπο για να τον αποτρέψετε να φύγει μακριά κλέβοντας την ενέργειά σας. Το να γελάσετε σε κάποιον που είναι υπερβολικά αρνητικός μπορεί βασικά να τον βοηθήσει να γεμίσει με θετική ενέργεια. Σκεφτείτε το πώς νιώθετε όταν ένας ξένος σας χαμογελάει στο δρόμο ή στο μανάβικο.

Αμέσως νιώθετε πιο χαρούμενοι, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, λειτουργεί το ίδιο όταν χαμογελάτε σε άλλους. Κυματάκια δημιουργούν μεγάλα κύματα, για αυτό βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τη ροή της θετικής ενέργειας με το να μεταδίδετε την ευτυχία σας στους άλλους! Αυτό δε σημαίνει να αφήνετε τους άλλους να σας καταπατούν και να εξαντλούν τα ενεργειακά σας αποθέματα, αλλά μπορείτε να στέλνετε απλά καλή ενέργεια ώστε οι άλλοι να επωφελούνται από αυτή, ακόμα και να αρχίσουν να την χρησιμοποιούν ώστε να κάνουν την ζωή τους πιο πλούσια.

3. Προσπαθούν να σας κάνουν να νιώσετε άσχημα για αυτούς 
Οι άνθρωποι που προσπαθούν να κλέψουν θετική ενέργεια από τους άλλους, μπορούν συχνά να εκδηλώνουν μια συμπεριφορά αυτολύπησης χωρίς να εμφανίζουν κάποια ένδειξη ότι θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη για την δική τους ενέργεια. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να σκεφτείτε να απομακρυνθείτε από αυτούς.

Ακόμα και αν είναι στενοί φίλοι ή μέλη της οικογενείας σας, δεν μπορείτε να έχετε μια υγιή σχέση με κάποιον που αρνείται να πάρει τον έλεγχο της ζωής του και να εργαστεί στο να γίνει πιο θετικός και ανεξάρτητος. Μη νιώθετε ενοχές που θέλετε να φύγετε από μια άρρωστη σχέση.

Μερικές φορές, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές και δεν μπορείτε να κουβαλάτε τα βάρη των άλλων στους ώμους σας για πάντα. Το να επιτρέπετε σε τέτοια άτομα να συνεχίζουν αυτή τη συμπεριφορά , το μόνο που καταφέρνει να κάνει είναι να τα κάνει να συμπεριφέρονται ως θύματα. Το να κόψετε όμως τους δεσμούς μαζί τους, θα τους αναγκάσει να βρουν τη δύναμη μέσα τους για να ανεβάσουν τον εαυτό τους και τους άλλους. Θα τους κάνετε χάρη, επομένως μη νιώθετε τύψεις, ειδικά αν έχετε ενσυναίσθηση.

4. Κάνουν τα προβλήματα να φαίνονται μεγαλύτερα από ότι είναι στην πραγματικότητα 
Οι άνθρωποι που προσπαθούν να κλέψουν την ενέργειά σας, συχνά υπερβάλλουν με τα μικρότερα και λιγότερο σημαντικά πράγματα στη ζωή, απλά για να ευημερήσουν χάρη στη δυνατή συναισθηματική απόκριση που έρχεται με την αντίδρασή τους.

Αν ο μπαρίστα στην καφετέρια έφτιαξε τον καφέ τους λίγο πιο βαρύ από όσο τον ήθελαν, τότε θα αντιδράσουν σαν να έχει καταστραφεί η μέρα τους. Αντί να τους αφήνετε να υπερβάλλουν, βεβαιωθείτε ότι θα τους δείξετε την αισιόδοξη πλευρά της όποιας κατάστασης και υπενθυμίστε τους ότι η συνολική ανθρώπινη εμπειρία περιέχει ατέλειες και διαταραχές, επειδή η ζωή είναι απλά ένα πείραμα.

Όλοι έχουμε έρθει εδώ για να μάθουμε και να αναπτυχθούμε, και αυτό συμπεριλαμβάνει τις αποτυχίες, τα λάθη και την προσαρμογή σε οτιδήποτε συμβαίνει. Διαβάστε επίσης: Ενεργειακά Βαμπίρ: Πώς να τα σταματήσετε να ρουφάνε την ενέργειά σας
5. Προσπαθούν να σας κάνουν να εστιάσετε στα αρνητικά 
Κάποιος που προσπαθεί να σας κλέψει την ενέργεια, δε θέλει μόνο να γεμίσει τον εαυτό του με αυτήν αλλά θέλει και να βεβαιωθεί ότι δεν έχει μείνει κάποιο απόθεμα για εσάς.

Διαρκώς θα προσπαθεί να σας κάνει να δείτε την άσχημη πλευρά των πραγμάτων, θα γεμίζει το κεφάλι σας με αμφιβολία και θα σας κάνει να νιώθετε ότι δεν είστε αρκετά καλοί για να παίρνετε την θετική ενέργεια που αξίζετε. Κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να κλέψει την ενέργειά σας με το να σας κάνει να εστιάσετε σε κάτι αρνητικό, αμέσως κάντε κάτι άλλο για να αποσπαστεί το μυαλό σας από κάτι τέτοιο.

Αυτό δείχνει υπευθυνότητα και αυτοσεβασμό και αγάπη για την ευημερία σας και δίνει ξεκάθαρα στο άτομο που προσπαθεί να σας στεγνώσει από ενέργεια, το μήνυμα ότι η παρουσία του δεν είναι ευπρόσδεκτη πλέον.

Aπό το Awaken

Post a Comment