Διαφημιση

header

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ


Αν σας έλεγα ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους, πιο υγιείς, πιο αισιόδοξους και πιο παραγωγικούς, τι θα λέγατε; 
Όλοι έχουμε την επιλογή για μια στάση ζωής, την οποία εάν ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε, θα διαπιστώσουμε ότι μπορούμε να έχουμε πολύ περισσότερα. Η επιστήμη καταλήγει στο ότι η Ευγνωμοσύνη ως στάση ζωής είναι μια καλή επιλογή για την υγεία (Δρ. Ρόμπερτ Έμμονς). Το να είμαστε πιο ευγνώμονες πιο συχνά, μας κάνει πιο ευτυχισμένους και πιο αισιόδοξους.

Πέντε λόγοι που η ευγνωμοσύνη βελτιώνει την παραγωγικότητα και τα αποτελέσματά μας

Προσελκύει αυτό που θέλουμε
Ο Νόμος της Έλξης καθορίζει ότι τα όμοια προσελκύουν τα όμοιά τους. Όσο πιο ψηλή η συχνότητά μας, τόσο πιο θετικά και τα αποτελέσματα που προσελκύουμε στη ζωή μας. Το αίσθημα της ευγνωμοσύνης έχει την πιο ψηλή συχνότητα. Δεδομένου ότι αυτό είναι αλήθεια, αντιλαμβάνεστε ότι από την στιγμή που αναγνωρίζουμε και νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τα ήδη καλώς έχοντας στη ζωή μας, εστιαζόμαστε με μεγαλύτερη σαφήνεια σε αυτά τα οποία θέλουμε στη ζωή μας – με αποτέλεσμα να προσελκύουμε περισσότερα από αυτά τα πράγματα.

Βελτιώνει τις σχέσεις
Σκεφτείτε όλους αυτούς που σας εκτιμούν και σας το λένε κιόλας. Πώς σας κάνει να νιώθετε για αυτούς; Μήπως η εκτίμησή τους επηρεάζει θετικά τη σχέση σας μαζί τους; Φυσικά το κάνει! Να είστε ευγνώμονες για τους ανθρώπους, τις εισφορές τους, τα ταλέντα τους και τις ενέργειές τους – και σιγουρευτείτε ότι γνωρίζουν πώς αισθάνεστε.

Μειώνει την αρνητικότητα
Είναι δύσκολο να είστε αρνητικοί για την κατάστασή σας, όταν σκέφτεστε για πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να βελτιωθεί η διάθεση ή η προοπτική σας είναι να μετρήσετε τις ευλογίες σας.

Βελτιώνει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων
Όταν σκεφτόμαστε πράγματα για τα οποία μπορούμε να πούμε ευχαριστώ, ταυτόχρονα ανοίγουμε το μυαλό μας σε νέες δυνατότητες, ενώ το πρόβλημα προσεγγίζεται με την προοπτική βελτίωσης και ευκαιρίας.

Μας βοηθά να μαθαίνουμε
Πίσω από κάθε πρόβλημα έγκειται και μια ευκαιρία. Το να είμαστε ευγνώμονες για την κατάστασή μας, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα θέλουμε, μας επιτρέπει να είμαστε ανοικτοί στο να μάθουμε κάτι καινούργιο και σε μια πιο θετική εξέλιξη.

Τώρα, πώς μπορούμε να είμαστε πραγματικά πιο ευγνώμονες πιο συχνά; Είναι πολύ εύκολο και μπορούμε να το εξασκήσουμε αμέσως μαζί.

Κάντε μια λίστα με πέντε πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες αυτή τη στιγμή. Αυτά μπορεί να είναι μεγάλα πράγματα (όπως η οικογένειά σας) ή μικρά πράγματα (όπως η καλημέρα των παιδιών της γειτονιάς). Αυτό μπορεί να είναι μια νοητική ή γραπτή λίστα (συστήνω).

Όπως και να έχει, κάντε το τώρα.
Προβληματιστείτε σχετικά με τη λίστα σας και επιτρέψετε στον εαυτό σας να αισθανθεί καλά για αυτά τα πράγματα.

Αν υπάρχει ένα πρόσωπο που μπορείτε να ευχαριστήσετε ή να δείξετε την εκτίμηση σας, κάντε το τώρα (μια γρήγορη κλήση ή ένα μήνυμα είναι μια καλή αρχή!). Συστήνω να ξεκινήσετε το δικό σας «Βιβλίο Ευγνωμοσύνης», όπου κάθε βράδυ αναγράφετε τα «ευχαριστώ» της μέρας.

Πολύ σύντομα θα ξεκινήσετε να βλέπετε θετικές αλλαγές, τόσο στην ψυχολογική και φυσική σας υγεία, όσο και στις κοινωνικές σας σχέσεις. Τα πάντα μπορούν να γίνονται πραγματικά όλο και καλύτερα, με απλό εργαλείο την Ευγνωμοσύνη.

Σας στέλνω Αγάπη και Φώς!

Στεφανία Χριστοδούλου – Life and Transformational Coach / Energy Worker

Post a Comment