Διαφημιση

header

ΠΩΣ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ μήπως το πιο δύσκολο πράγμα είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνεις; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όλοι οι άνθρωποι θέλουμε κάτι. Έχουμε μια μεγάλη εικόνα για τον εαυτό μας. Μια εικόνα που μπορεί να φαντάζει δύσκολη, που μας κάνει να λέμε “Πώς μπορεί να γίνει αυτό;”. Συνήθως οι άνθρωποι, γιατί έτσι έχουμε εκπαιδεύσει το νευρικό μας σύστημα, αυτό που θέλουμε πάρα πολύ θεωρούμε ότι είναι πολύ δύσκολο γιατί στο μυαλό μας το έχουμε πάρα πολύ μεγάλο. Όμως τι γίνεται; Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουμε μέσα μας μία φωτιά που καίει.

Σκέψου όμως για λίγο το εξής: Εάν είχες να λυγίσεις ένα σίδερο, πότε θα το λύγιζες πιο εύκολα και πιο γρήγορα; Αν προσπαθούσες με τη δύναμη των χεριών σου ή αν είχες μια φλόγα να το λιώσεις και μετά να το λυγίσεις;

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα όνειρά μας. Τι γίνεται λοιπόν; Αυτό το όνειρο το οποίο έχεις μέσα στην καρδιά σου, όποιο και να είναι αυτό, ξέρω ότι θέλει μια διαδικασία για να το ολοκληρώσεις.

Αλλά αν το σκεφτείς καλύτερα, ό,τι και να κάνεις είναι θέμα διαδικασίας. Είτε μικρότερης, είτε μεγαλύτερης. Όμως, είναι πολύ πιο δύσκολο τελικά να ασχολείσαι με αυτά που δεν θέλεις, με αυτά που σε κουράζουν, και στο τέλος της ημέρας τελικά να μην ασχολείσαι με αυτό για το οποίο πραγματικά η καρδιά σου καίγεται.

Όταν λοιπόν βρεις τι είναι αυτό το οποίο κάνει την καρδιά σου να καίει, να έχει αυτή την φλόγα μέσα της, όταν το θυμηθείς και πάλι αυτό, ξέρεις τι συμβαίνει; Τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη φλόγα για να λιώσεις οποιοδήποτε εμπόδιο υπήρχε μέσα σου. Είναι τόσο απλό. Ξέρω ότι κάποια πράγματα είναι θέμα συνειδητοποίησης, αλλά καμιά φορά αξίζει τον κόπο να αφιερώσουμε χρόνο για να συμβεί αυτό. Γιατί τότε η ζωή ανοίγεται μπροστά μας.

Έτσι λοιπόν θέλω να γράψεις κάτω σε ένα χαρτί, πώς είναι αυτή τη στιγμή η ζωή σου; Ποια είναι αυτά που σου αρέσουν και ποια είναι αυτά που δεν σου αρέσουν; Ξέχασε αυτά που δεν σου αρέσουν… Ξέχασε αυτά που σε ταλαιπωρούν… Ξέχασε αυτά που νομίζεις ότι σου κάνουν δύσκολη τη ζωή… Και αφιέρωσε περισσότερο χρόνο ώστε να βρεις τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις.

Ξέρω στην αρχή μπορεί να μην το γράψεις εύκολα, μπορεί να σε δυσκολέψει, μπορεί να φαίνεται ουτοπικό, μπορεί ο εγκέφαλός σου να μην σε αφήνει να το δεις. Όντως το να περπατήσω στο φεγγάρι… έχει γίνει. Το να πετάξω χωρίς φτερά, είναι κάτι που ενδεχομένως φαίνεται ουτοπικό, άρα δεν θα πάω καν να το προσπαθήσω, το ξεχνάω.

Όποιο παιχνίδι κι να σου παίζει ο εγκέφαλός σου, εσύ πάρε ένα χαρτί γιατί καμιά φορά εκεί πέρα που προσπαθείς, θα δεις ότι θα σου έρθει η ιδέα. Και όταν σου έρθει γράψε την, γιατί μετά μπορεί να την ξεχάσεις. Και άρχισε να βλέπεις τι είναι αυτό που θέλεις. Ψάξε γι’ αυτό.

Αν δεν ξέρεις καθόλου, άρχισε να ψάχνεις στο Google, ρώτησε φίλους σου, δες τι κάνουν άλλοι άνθρωποι, άρχισε να διαβάζεις περιοδικά, εφημερίδες, πήγαινε σε διάφορα events μέχρι να πάρεις όλα εκείνα τα ερεθίσματα που μόλις τα συνθέσεις μέσα σου, θα βρεις τι είναι αυτό που θέλεις.

Και τότε άρχισε να σκέφτεσαι και να δουλεύεις πάνω σε αυτό. Και μόλις νιώσεις εδώ πέρα μέσα σου μια φλόγα να βράζει, να βράζει, να βράζει… τότε κάτι μαγικό θα γίνει. Όλα τα παλιά εμπόδια που υπήρχαν μέσα σου θα λιώσουν. Γιατί; Όταν υπάρχει ένα όραμα και ένας ισχυρός λόγος για να υλοποιήσεις αυτό το όραμά σου, τότε το πως εμφανίζεται και τα εμπόδια εξαφανίζονται.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος! Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Μάνος Ισχάκης
VIA ENALLALTIKI DRASI

Post a Comment