Διαφημιση

header

7 ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

efta-kleidia-afypnisis

Η ψυχή αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας αλχημείας ώστε να μας επιτρέψει να δούμε τον εαυτό μας ως διευρυμένο ον με απεριόριστη δύναμη. Στο νου μας, φυτεύουμε σπόρους για τη δημιουργία του μέλλοντός μας ώστε να φυτρώσουν από την τέταρτη διάσταση του αγνώστου στην τρισδιάστατη υλική πραγματικότητα.

Ακολουθούν μερικές βασικές έννοιες που θα σας βοηθήσουν να απελευθερωθείτε από τους περιορισμούς και να ανοιχτείτε στον μαγικό κόσμο των δυνατοτήτων που ξεκινά με ένα συναίσθημα, μια σκέψη, μια πρόθεση – ανοίγοντας μια πύλη προς τις δημιουργικές δυνατότητες του σύμπαντος.

1. Η αποδοχή των προσωπικών τραγωδιών είναι απελευθερωτική

Τα βάσανα αποτελούν μέρος των εμπειριών της ζωής. Τότε είναι που μαθαίνουμε τα περισσότερα πράγματα.

Οι καταστάσεις που θεωρούμε δύσκολες είναι συχνά οδυνηρές λόγω της μη αποδοχής ή της αντίστασης. Μόλις αποδεχθούμε και ενσωματώσουμε τις εμπειρίες, η ενέργεια μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο σώμα μας από το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος προς την καρδιά και το κεφάλι, διαλύοντας τον πόνο.

Τα μεγαλύτερα βάσανα συμβαίνουν όχι από τα γεγονότα αυτά καθαυτά αλλά από τα συναισθήματά μας σχετικά με το τι συνέβη και τη μη αποδοχή αυτών των γεγονότων.

Η αποδοχή φέρνει θεραπεία.

Η μη αποδοχή και η καταπίεση φέρνουν πόνο. Η αποδοχή φέρνει μετουσίωση μέσω της θηλυκής αρχής της παράδοσης. Η παράδοση είναι η απόλυτη ελευθερία η οποία υποκινεί μια διαδικασία εσωτερικής αλχημείας, μέσω της οποίας η εσωτερική αλλαγή καθίσταται δυνατή.

2. Σε επίπεδο ψυχής, επιλέγουμε τις εμπειρίες μας κι έτσι δημιουργούμε την πραγματικότητά μας

Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, σε κάποιο επίπεδο ψυχής, έχουμε επιλέξει τα πάντα.

Γι΄ αυτό, δεν είναι ακριβές ούτε βοηθά το να βλέπουμε κάποιον σας θύμα κάποιου άλλου ή των καταστάσεων. Ουσιαστικά αυτή η εικόνα δεν είναι ποτέ ακριβής. Όταν βλέπουμε τον εαυτό μας έτσι, διαιωνίζουμε αυτό το κάρμα.

3. Η ελεύθερη βούληση είναι η δύναμή μας να επιλέγουμε πώς θα αντιδράσουμε

Αυτά που μας συμβαίνουν ακολουθούν τις επιλογές που κάνουμε.

Είναι καθήκον μας λοιπόν να αντιδρούμε σε αυτές τις εμπειρίες με επίγνωση. Αυτή είναι η ελεύθερη βούλησή μας. Όλες οι εμπειρίες περιέχουν έναν πυρήνα σοφίας και διδαχής και αυτό σημαίνει πως όλες τους μπορούν να ερμηνευθούν ως εμπειρίες εκμάθησης.

4. Η συγχώρηση μάς απελευθερώνει από τα βάσανα

Το να κρατάμε κακίες και να έχουμε αρνητικά συναισθήματα για τους άλλους μπορεί να μας φυλακίσουν. Γινόμαστε θύματα των δεινών μας και όχι θύματα των ανθρώπων που υποτίθεται πως μας έχουν πληγώσει.

Κάνουμε εμείς περισσότερο κακό στον εαυτό μας, λόγω της αρνητικότητάς μας απέναντι σε μια κατάσταση, παρά οι άλλοι σε εμάς. Η συγχώρηση απελευθερώνει τους άλλους από την εσωτερική μας εμπειρία, κάτι που αποτελεί καταλύτη ώστε να ζήσουμε μια ελεύθερη ζωή.

Η συγχώρηση μας απελευθερώνει από την ομηρία των ευθυνών, της ντροπής και των ενοχών.

Η συγχώρηση ανοίγει μια πύλη προς την απελευθέρωση της αρνητικότητας και αντικαθιστά αυτές τις ιδιότητες στην πραγματικότητά μας με θετικά συναισθήματα αγάπης και γαλήνης.

5. Όλοι αποτελούμε πτυχές της Θεϊκής συνειδητότητας

Όλοι αποτελούμε κομμάτια του Θεού και η συνειδητότητά μας είναι μια πτυχή της Θεϊκής συνειδητότητας. Ως υλοποίηση του Θεού, όλοι είμαστε Θεϊκά όντα.

Ο καθένας από εμάς έρχεται με μια μοναδική ουσία, μια μοναδική οπτική του κόσμου, μια μοναδική «αλήθεια» η οποία προστίθεται σε όλες τις άλλες.

Η γνώση του κάθε ανθρώπου βασίζεται στις μοναδικές του πεποιθήσεις, εμπειρίες και μόρφωση. Το πώς συμπεριφερόμαστε έχει αντίκτυπο στους άλλους και στο περιβάλλον, σε ενεργειακό, κοσμικό και φυσικό επίπεδο.

Η πραγματικότητα λειτουργεί σε επίπεδα συνειδητότητας, δημιουργημένα από τις σκέψεις μας. Τίποτα δεν μπορεί να δημιουργηθεί προτού υπάρξει ως σκέψη.


6. Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι στο τώρα

Εξελισσόμαστε συνεχώς καθώς συνεχίζουμε να διευρύνουμε τη γνώση μας. Είμαστε γεννημένοι να εξελισσόμαστε σε επίγνωση – είναι στη φύση μας.

Τα παρελθόν και το μέλλον αλλάζουν συνεχώς μέσω της επίγνωσής μας. Γι΄ αυτό, η αλλαγή οπτικής σχετικά με το παρελθόν, το αλλάζει. Η αλλαγή της ερμηνείας του παρόντος αλλάζει το μέλλον.

Η μεγαλύτερη δύναμή μας βρίσκεται στη στιγμή της επιλογής – στη στιγμή του τώρα.

7. Η ευτυχία είναι το δώρο της ψυχής

Το καθαρό απέραντο πνεύμα – καθαρή ενέργεια του υψηλότερου επιπέδου – δεν βρίσκεται απλά στα βιβλία ή στις κριτικές μελέτες. Αυτές οι ουσίες – ευτυχία, ανιδιοτελής αγάπη, αποδοχή, καλοσύνη και συμπόνια – βρίσκονται ανάμεσά μας. Αυτές είναι οι ιδιότητες της ψυχής.

Η ευτυχία της καρδιάς και της ψυχής είναι μια ιδιότητα που αναδύει την υψηλότερη δόνηση του πνεύματος. Η ευτυχία είναι αυτή που φέρνει θαύματα στη ζωή μας.

Συγγραφέας: David G. Arenson (φυσιοπαθητικός, ειδικός εκγυμναστής, mindbodygreen.com)
Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός – healinghome.gr

VIA MASTER LISTA

Post a Comment