Διαφημιση

header

ΠΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙΣ;

ΠΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙΣ

Η ζωή είναι μια περιπέτεια και εμείς έχουμε το προνόμιο να ζούμε. Και η ζωή αφού όπως προείπα είναι περιπέτεια κρύβει και «κινδύνους». Αν η λέξη «κίνδυνος» σας φοβίζει μπορώ να την αλλάξω και να πω πως η ζωή μας επιφυλάσσει πολλά «απρόβλεπτα». Η ιδέα μου είναι σηκώνεστε ένα πρωί και να αρχίζετε να κάνετε πράγματα καινούργια και να παίρνετε ρίσκα… Και ενώ λέγεται και γράφεται εύκολα θα διαπιστώσετε πως θα υπάρξουν φόβοι που θα σας κάνουν επιφυλακτικούς και κάποιες φορές (ελπίζω λίγες) θα θέλετε να το βάλετε στα πόδια. Ας δούμε παρέα μερικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά.

1) Ο κίνδυνος της αγάπης

Όταν κάποιος σας ενδιαφέρει ή ακόμη περισσότερο τον αγαπάτε, μπορεί να σας βάλει σε κινδύνους. Η αγάπη κρύβει ένα σωρό απρόβλεπτα γεγονότα. Μια σχέση είναι μια μεγάλη περιοχή με επικίνδυνες παγίδες. Ζήλια, απόρριψη, απογοήτευση, προδοσία, χωρισμός και πολλές άλλες καταστάσεις κινδύνου. Επίσης διατρέχετε τον κίνδυνο του πόνου. Αν π.χ. δεν βλέπετε συχνά αυτόν που αγαπάτε, πονάτε πολύ, αν μαλώσετε και πάλι ο πόνος θα σας κατακτήσει. Και σκεφτείτε πόσο επικίνδυνο είναι κάποιος να σας ξέρει τόσο μα τόσο καλά όπως ο σύντροφος σας. Λοιπόν, ναι… Η αγάπη είναι επικίνδυνη. Αλλά όποιος έχει αγαπήσει αληθινά, ξέρει σίγουρα ότι είναι μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής.

2) Ο κίνδυνος του να είσαι ο εαυτός σου

Σηκώστε το κεφάλι σας και εκφράστε ποιος είστε, τι θέλετε, τι σκέφτεστε, τι αισθάνεστε… Αν το κάνετε αυτό ανοιχτά σε όλο τον κόσμο θα εκτεθείτε σε πάρα πολλούς κινδύνους. Καταρχάς, λέγοντας πάντα και ειλικρινά αυτό που σκέφτεστε δεν θα είστε συμπαθής σε πολλούς. Ναι κάποιοι λίγοι θα σας υποστηρίξουν αλλά οι περισσότεροι μάλλον θα είναι εχθρικοί προς εσάς. Βέβαια, το αστείο είναι πως αν κρατήσετε το ποιος είστε και το τι σκέφτεστε για τον εαυτό σας (γιατί δεν τολμάτε να διακινδυνεύσετε να εκτεθείτε), επίσης θα διατρέξτε παρόμοιους κίνδυνους, και πρέπει να προσθέσετε πως θα αισθάνεστε και απογοητευμένοι από τον εαυτό σας. Σε γενικές γραμμές, μην στερείτε από τον εαυτό σας να βιώσει την ελευθερία του να είναι πραγματικά αυτό που θέλει.

3) Ο κίνδυνος να μάθετε κάτι νέο

Μαθαίνοντας να οδηγείτε ένα ποδήλατο, μαθαίνοντας κολύμπι ή να μαθαίνοντας να δουλεύετε το Photoshop είναι σίγουρο πως θα αισθάνεστε άβολα στην αρχή. Πολλές άβολες καταστάσεις πρέπει να διασχίσουμε στην πορεία της ζωής μας. Κάνοντας κάτι καινούργιο ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να κάνουμε λάθη και να εκτεθούμε σε φίλους και γνωστούς και αυτοί να μας κοροϊδεύουν. Από την άλλη, το λάθος είναι πάντα ένας δρόμος για να φτάσεις προς το σωστό. Κανείς δεν τα κατάφερε με την πρώτη… και όποιος προσπαθεί θα κάνει λάθη και αυτά τα λάθη έχουν να μας μάθουν πολλά. Αν υπερβείτε τον φόβο του να μάθετε καινούργια πράγματα θα κερδίσετε την γνώση που κράτα το μυαλό μας σε εγρήγορση.

4) Ο κίνδυνος να κυνηγάς τους στόχους σου

Ίσως να μένετε πολύ καιρό στο να σχεδιάζετε στο πώς θα κατακτήσετε τους στόχους σας μικρούς ή μεγάλους. Ξέρετε πως με το που μπείτε στην ενεργό δράση οι κίνδυνοι θα πολλαπλασιαστούν και σε κάθε σας βήμα προς τον στόχο μπορεί να έχετε αρνητική κριτική, μικρές ή μεγάλες αποτυχίες, ακόμη και σαμποτάζ. Αυτό που θα πρέπει να αντηχεί μέσα στο κεφάλι σας είναι πως: «Αν δεν τολμήσετε τίποτα δεν θα κερδίσετε και τίποτα». Ναι, θα υπάρξουν εμπόδια αλλά τίποτα μα τίποτα δεν μπορεί να σας αποτρέψει από το να πετύχετε τους στόχους σας.

Μην φοβάστε να ζήσετε, μην φοβάστε να πάρετε ρίσκα… Η ζωή είναι μια ευκαιρία, μην την αφήνετε να πάει χαμένη.

Στη ζωή, αν δεν ρισκάρεις τίποτα, ρισκάρεις τα πάντα.

VIA TO KLEIDI 

Post a Comment