Διαφημιση

header

ΠΟΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ

ΦΩΝΕΣ ΣΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

Ο καθένας μας έχει φωνές στο κεφάλι του. Αλλά ποιανού είναι κάθε φωνή; Πως μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη διαφορά; Υπάρχουν χιλιάδες σκέψεις που μπαίνουν και βγαίνουν στο μυαλό μας. Κάθε λεπτό της ημέρας. Κάποιες από αυτές υποσυνείδητα και κάποιες συνειδητά. Αλλά επίσης είναι σημαντικές για την πορεία προς τη διαφώτιση.

Βασικά, πολλοί πνευματικοί δάσκαλοι και η πρακτική του διαλογισμού μας διδάσκουν να μην ασχολούμαστε με τις σκέψεις μας. Αντί γι αυτό, να είμαστε παρατηρητές. Δεν είμαστε οι σκέψεις μας, αλλά οι παρατηρητές πίσω από αυτές.

Είμαστε αυτοί που ακούμε τις σκέψεις μας. Ο διαλογισμός μπορεί να είναι μια φανταστική πρακτική. Αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να αγνοούμε τις φωνές στο κεφάλι μας. Ο εσωτερικός διάλογος που όλοι έχουμε είναι βασικός για την υγεία, την φυσική, τη συναισθηματική όπως και για τη πνευματική μας ευεξία.


«Το μυαλό είναι ένα υπέροχο όργανο που πρέπει να χρησιμοποιούμε με τον σωστό τρόπο. Αν χρησιμοποιηθεί με τον λάθος, μπορεί να είναι πολύ καταστρεπτικό.» ∼ Eckhart Tolle 

Το να μάθουμε πώς να προσδιορίζουμε τις «φωνές» στο κεφάλι μας, μπορεί να μας βοηθήσει να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας ως ένα ισχυρό εργαλείο για καθοδήγηση και διαύγεια.

Η φωνή του εγωισμού. 
Η αρχική δουλειά του εγωισμού είναι η φυσική επιβίωση. Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων μας , συνήθως την θεωρούσαμε ως την εσωτερική φωνή καθώς μας βοηθά να προστατευτούμε και μας διδάσκει τα όρια.
Ο εγωισμός μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κοινωνία. Επίσης από τις εμπειρίες του παρελθόντος, τον πολιτισμό και τον φόβο. Αν και η προστασία είναι η κύρια δουλειά του, περισσότερο από συχνά η φωνή του εγωισμού ριζώνεται στον φόβο.
Ο εγωισμός θέλει να μιλά για αυτά που θέλουμε καθώς και για την ασφάλεια, τα σχέδια, το άγχος και το στρες. Συνήθως σκέφτεται το χειρότερο σενάριο. Επίσης κρίνει γρήγορα και κάνει διακρίσεις. Η φωνή του εγωισμού θέλει πάντα να είναι σωστή. Μισεί το να ρωτάται και αγαπά να νιώθει ότι είναι θύμα.
Αυτή η φωνή έχει την δύναμη να υπερισχύει έναντι του ανώτερου αυτού και του πνευματικού οδηγού. Συχνά εμφανίζεται από την μπροστινή αριστερή πλευρά του μυαλού. Μια σταθερή φωνή, όπως και αξιόπιστη.
Ο εγωισμός επικοινωνεί κυρίως με λέξεις, καθώς και με επιφανειακά συναισθήματα.

Η φωνή του ανώτερου εαυτού/ της διαίσθησης.
Το εσωτερικό σύστημα καθοδήγησης της ψυχής είναι ο ανώτερος εαυτός σας ή η φωνή της διαίσθησης που συνδέεται με το σύμπαν. Είναι εδώ για να σας προσέχει-πνευματικά και συναισθηματικά. Συχνά επικοινωνεί με λέξεις.
Ενώ η φωνή του εγωισμού είναι επιτακτική στο μυαλό σας, η φωνή του ανώτερου εαυτού είναι πιο απαλή και πιο ήσυχη. Την «νιώθετε» παρά την «ακούτε». Αυτή η φωνή συνήθως επικοινωνεί με διακριτικούς τρόπους ή μέσω των ονείρων.
Αλλά, επίσης μπορεί να γίνει επίμονη ή γκρινιάρα. Όταν μιλά ο ανώτερος εαυτός, όλα φαίνονται να βγάζουν νόημα. Υπάρχει επίσης μια αίσθηση εσωτερικής γνώσης που φαίνεται να προκύπτει αμέσως.

Η φωνή του πνευματικού οδηγού/των αγγέλων. 
Αυτές οι φωνές είναι οι πιο ήσυχες. Πιο συχνά τις ακούτε από την δεξιά μεριά του σώματος. Μπορεί επίσης να ακούσετε ένα κουδούνισμα στα αυτιά όταν θα έχετε κάποια επικοινωνία. Η φωνή των πνευματικών οδηγών είναι συνήθως εσωτερική και βιώνεται μέσω του διαλογισμού.
Επίσης, μπορούν ακόμα να επικοινωνήσουμε με λόγια. Μπορείτε να παρατηρήσετε μερικές φυσικές ενδείξεις ή να προκληθούν περίεργες συμπτώσεις.
Αυτή η φωνή είναι συνήθως πάντα ήρεμη, σκεπτική και ευγενική. Ποτέ δεν απαιτεί ούτε ενσταλάζει φόβο ή άγχος. Μερικές φορές, τα μηνύματα που στέλνει μπορεί να μην βγάζουν νόημα στην αρχή ή μπορεί να είναι συμβολικά. Τελικά θα γίνετε καλύτεροι στο να συνεργάζεστε με κάθε φωνή που επικοινωνείτε και στο ποια από αυτές θα σας προσφέρει την καλύτερη λύση.

Μετάφραση, επιμέλεια: Μάγεια Τ.
VIA AWAKEN

Post a Comment