Διαφημιση

header

ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Όταν ακούνε για το Χριστό, το μυαλό των περισσότερων πάει ασυναίσθητα και αυτόματα σε κάποιον ιερό ναό, σε κάποιον Ιερέα και φυσικά, στους "ιερούς" κανόνες της θρησκείας του Χριστιανισμού.

Λίγοι πιστοί σκέφτονται τον Ιησού Χριστό ως κάτι υπαρκτό, δηλαδή, όχι ως μία μακρινή και αόριστη έννοια, αλλά ως κάποιον που ζει ανάμεσά μας.

Ακόμη λιγότεροι δυστυχώς, γνωρίζουν την κεντρική αλήθεια που ήρθε να μας αποκαλύψει: ότι ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε είναι ψεύτικος, προσωρινός, οτι δεν είναι ο κόσμος που Εκείνος δημιούργησε για εμάς και πως ήρθε να μας δείξει τον δρόμο και τον τρόπο να επιστρέψουμε στο δικό Του φωτεινό κόσμο.

Ο Χριστός ήρθε να περάσει από τον τρισδιάστατο κόσμο αναμάρτητος με  σκοπό να κερδίσει η ανθρωπότητα το δικαίωμα της διαφυγής από τον ατέρμονο κύκλο των ενσαρκώσεων.

Ο Χριστός ήρθε να μας ελευθερώσει από τα άγχη, τις σκοτούρες, τα βάσανα, την επικίνδυνη άγνοιά μας και τέλος, από τον ίδιο τον κόσμο της κολάσεως, ώστε να μπορέσουμε να γυρίσουμε ξανά κοντά Του.

Με την σταυρική θυσία του Χριστού στον κόσμο αυτό, πληρώθηκαν τα λύτρα μας για να έχουμε την εξουσία να φύγουμε από την κόλαση αυτή. 

Ωστόσο για να φύγουμε, οφείλουμε να ετοιμαστούμε, να γίνουμε ικανοί να ξαναζήσουμε στον κόσμο από τον οποίον προερχόμαστε.

Πάνω στο σταυρό, όπως λέει η γραφή, καταργήθηκαν ΟΛΑ τα διατάγματα, όλοι οι κανόνες, τα “μη”, τα “πρέπει” και τα “δεν πρέπει” που ήταν εναντίον των ανθρώπων.

Είναι λυπηρό να βάζει κάποιος ”πρέπει” δίπλα στον Χριστό που ήρθε να καταργήσει κάθε ”πρέπει” και κάθε μορφή δουλείας. Κανείς δεν μπορεί να σου πει ότι δεν ακολουθείς το Χριστό, γιατί δεν πας συχνά στην εκκλησία ή γιατί δεν τήρησες επακριβώς τη νηστεία ή δεν πήρες μέρος σε κάποιο τελετουργικό.

Ο Χριστός δεν κρίνει κανέναν και θέλει όλοι να γυρίσουμε κοντά Του. Όλα αυτά τα ”πρέπει” ήταν μέρος όσων κατάργησε ο Χριστός για να μας ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.

Προς Κολοσσαείς, 2:16-23   Ας μην σας κρίνει λοιπόν κανένας για φαγητό ή για ποτό ή για λόγο εορτής ή νεομηνίας ή Σαββάτων που είναι σκιά των μελλόντων, το σώμα όμως είναι του Χριστού. Κανένας ας μην σας στερήσει το βραβείο, με προσποίηση ταπεινοφροσύνης, και με θρησκεία των αγγέλων, ασχολούμενος με πράγματα που δεν είδε, και μην κρατώντας την κεφαλή, τον Χριστό, από τον οποίον ολόκληρο το σώμα διάμεσου των αρμών και συνδέσμων, καθώς διατηρείται και καθώς συνδέεται, αυξάνει σύμφωνα με την αύξηση του Θεού.

Μας ελευθέρωσε ο Νόμος του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ που είναι στον Χριστό. ΟΧΙ ο νόμος του γράμματος και των τυπολατριών που όρισαν οι άνθρωποι. Αυτά ΔΕΝ σώζουν, παρόλο που μπορεί κάποιους να τους βοηθούν προσωπικά. Δεν αποτελούν το δρόμο που οδηγεί πίσω στην φωτεινή μας πατρίδα.

Εκκλησια Πάσχα

Σκεφτείτε μια νοητή κλειστή πόρτα, η οποία βρισκόταν σφραγισμένη με αλυσίδες. Πίσω από την κλειστή αυτή πόρτα βρίσκεται ο φωτεινός κόσμος των αναρίθμητων συμπάντων. 

Αυτές τις αλυσίδες τις έσπασε ο Χριστός και πλέον η πόρτα είναι εκεί, για όποιον θέλει να την ανοίξει και να γυρίσει στον πραγματικό κόσμο. Στην ουσία είμαστε όλοι σωσμένοι κατά χάριν και έχουμε την εξουσία, το δικαίωμα, το εισιτήριο, να φύγουμε από εδώ.

Αυτό το εισιτήριο είναι αγορασμένο από τον ίδιο το Χριστό.


Προς Ρωμαίους 8:1-2 :  Ο Νόμος του πνεύματος της ζωής, που είναι στον Ιησού Χριστό, με ελευθέρωσε από το νόμο της αμαρτίας και του θανάτου.

Το Χριστό Τον ακολουθείς όπως νιώθεις ΕΣΥ, έχοντας ζωντανή επικοινωνία μαζί Του! Μίλησέ Του λοιπόν απλά και όπως ΕΣΥ το νιώθεις, και ζήτησέ Του να σε οδηγήσει. Δεν είναι κάπου μακριά, είναι παντού, είναι μέσα μας και εμείς είμαστε μέσα Του, μέσα στο Θεό ΣΥΝυπάρχουμε!!!


Γνωρίστε την Αλήθεια και αυτή θα σας ελευθερώσει... είπε κάποτε, αφήνοντας σε, να ψάξεις ποια είναι αυτή η αλήθεια.

Αν όλοι λοιπόν έχουμε σωθεί, τι μένει; 
Απλό. Να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ότι θέλουμε να φύγουμε από τον κόσμο αυτό και να γυρίσουμε στον αληθινό κόσμο. Να δεχτούμε οτι ο Χριστός υπέφερε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε για εμάς. Να δεχτούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ που ήρθε να μας αποκαλύψει.

Η αγάπη και η συγχώρεση ελευθερώνει από τα δεσμά. 
Να γίνουμε αγάπη και συγχώρεση εμείς οι ίδιοι ώστε να απορρίψουμε τον κόσμο αυτό της ύλης για να ξαναζήσουμε εσαεί στο φώς.

VIA SAHIEL.GR

Post a Comment