Διαφημιση

header

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ

Τίποτα δεν πάει καλά, είναι μια στραβή μέρα… νιώθεις κούραση, απογοήτευση και η κατήφεια αρχίζει να σε κερδίζει. 

Από τη στιγμή που θα δεχτείτε πως δεν είναι και καλύτερη μέρα σας, σας προσφέρουμε μια λίστα με «πράγματα» που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα και να νικήσετε την κατήφεια.

Μερικά από τα παρακάτω θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και σαν ένα «τοίχος προστασίας» για να αποφευχθεί η κακή διάθεση αλλά θα λειτουργήσουν και σαν ένα «συναισθηματικό αντίδοτο» που θα σας δημιουργεί ένα θετικό συναίσθημα που θα ωθεί προς την χαρούμενη διάθεση.

Εκφραστείτε. 
Μην κρατάτε τη δυσφορία μέσα σας. Βγάλτε την ένταση (όχι σε κάποιο άλλο άτομο), σπάστε κάτι, φωνάξτε, γράψτε για αυτό που νιώθετε.

Χαλαρώστε.
Ειδικά αν νιώθετε θυμωμένοι. Όταν θυμώνουμε, αναπνέουμε πιο γρήγορα και αυτό από μόνο του μας κάνει να αισθανόμαστε χειρότερα. Αναπνεύστε βαθιά και, αν μπορείτε, βρείτε μια στιγμή για να σκεφτείτε ήρεμα ή για να κοιμηθείτε λίγο.
Βρείτε ένα μέρος όπου μπορείτε να αισθάνεστε άνετα. Αν είναι δυνατόν, πηγαίνετε σε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν υπάρχουν άνθρωποι ταραγμένοι ή αγχωμένοι.

Αποφύγετε την επαφή με αρνητικούς ανθρώπους.
Άνθρωποι που σας κάνουν να αισθάνεστε άσχημα ή σας νευριάζουν καλό θα είναι να τους κρατάτε μακριά από την ζωή σας.

Μιλήστε με κάποιον που αγαπάτε. 
Θα νιώσετε την ένταση να μικραίνει και η διάθεση σας να φτιάχνει.

Κάντε παρέα με θετικούς ανθρώπους.
Έτσι οι εντάσεις και οι παρεξηγήσεις στην ζωή σας θα είναι σαφώς λιγότερες.

Ασχοληθείτε με κάτι άλλο.
Βρείτε κάτι που θα σας αποσπάσει την προσοχή από ό,τι σας κάνει «κακό». Μια ταινία, ένα βιβλίο, μια βόλτα, κτλ, κτλ.

Αφήστε τη μουσική να σας βοηθήσει.
Ακούστε το αγαπημένο σας κομμάτι, τραγουδήστε, χορέψτε, παίξτε κάποιο μουσικό όργανο. Δημιουργήστε την δική σας μουσικοθεραπεία.

Ασκηθείτε. 
Ποδήλατο, λίγο τρέξιμο, κολύμπι, ή μερικά άλματα και διατάσεις θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα και θα εκτονώσουν την ένταση. Ακόμη και λίγα λεπτά αρκούν.

Κάντε μια δουλειά που θα έχει άμεση και ορατή ανταμοιβή.
Πλύνετε το αμάξι σας, βάψτε το δωμάτιο σας, καθαρίστε το σπίτι, συμμαζέψτε το μπαλκόνι, κτλ. Θα νιώσετε καλύτερα και θα ανταμειφθείτε από το αποτέλεσμα.

Ντυθείτε όμορφα. 
Δοκιμάστε να συνδυάσετε καινούργια ρούχα μεταξύ τους, δοκιμάστε διαφορετικά στυλ ντυσίματος, παίξτε με τα χρώματα και βάλτε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Όταν, για παράδειγμα, φοράτε ρούχα που σας ταιριάζουν πραγματικά, νιώθετε όμορφα για τον εαυτό σας και αυτό σας αποσπά από τον αρνητισμό.

Παίξτε ένα παιχνίδι. 
Ομαδικό ή ατομικό το παιχνίδι θα σας αποσπάσει από την κατήφεια και θα σας κάνει να επικεντρωθείτε σε μια ευχάριστη δραστηριότητα. Αποφύγετε τα παιχνίδια που έχουν να κάνουν με χρήματα και τζόγο.

Φάτε κάτι. 
Μπορεί ο εκνευρισμός που νιώθετε να είναι πιο έντονος γιατί είστε νηστικοί. Πολλές φορές η πείνα οδηγεί το άτομο σε κυκλοθυμικές καταστάσεις. Φάτε κάτι ελαφρύ ή φάτε ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα που ενδείκνυται για τέτοιες περιπτώσεις. Σίγουρα θα αισθανθείτε καλύτερα.

Πιείτε κάτι.
Δεν εννοώ να μεθύσετε. Αποφύγετε το αλκοόλ και δοκιμάστε κάποιο χαλαρωτικό τσάι ή κάποιο άλλο ρόφημα που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να νιώσετε καλύτερα.

Περπατήστε. 
Κάντε μια βόλτα σε ένα φωτεινό μέρος, με καθαρό αέρα για να νιώσετε καλύτερα. Είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα και πολύ χαλαρωτική να πάτε σε ένα μέρος όπου υπάρχει τρεχούμενο νερό ή θάλασσα και να περπατήσετε. Και εδώ υπάρχει μια εξαίρεση όταν εννοώ περπάτημα δεν εννοώ την βόλτα για ψώνια. Όταν νιώθετε πεσμένοι μην κάνετε ψώνια γιατί είστε επιρρεπής σε ψυχαναγκαστικές αγορές.

Παρατηρήστε την ομορφιά. 
Προσπαθήστε να εστιάσετε την προσοχή σας σε όμορφα πράγματα. Σε ένα ωραίο πάρκο, σε μια ωραία θέα, στα παιδιά που παίζουν σε μια παιδική χαρά… Βρείτε το όμορφο που υπάρχει στον κόσμο και κρατήστε το στην ψύχη σας. Αμέσως θα νιώσετε την διάθεση σας να ανεβαίνει.

Αφιερώστε λίγο χρόνο παίζοντας με το κατοικίδιο ζώο ή με τα παιδιά σας.
Θα σας ηρεμήσει και θα αισθανθείτε καλά. Από μια βόλτα στο πάρκο και ένα απλό παιχνίδι με την μπάλα, μέχρι μια βόλτα στο λούνα παρκ. Γρήγορα θα νιώσετε την χαρά να πλημμυρίζει το είναι σας.

Κάντε κάτι καινούργιο.
Το να ασχοληθείτε με κάτι νέο θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και πιο ζωντανός. Ξεκινήστε ένα νέο χόμπι ή κάντε κάτι πιο δημιουργικό που πάντα θέλατε.

Γελάστε. 
Όταν είστε σε μια κακή διάθεση ίσως το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε να είναι το γέλιο. Αλλά στην ουσία το γέλιο και η χαρά είναι αυτά που θα σας βοηθήσουν να μεταβείτε πιο γρήγορα από την γκρίνια στην καλή διάθεση. Δείτε κάτι αστείο, σκεφτείτε κάτι αστείο και αφήστε το χαμόγελο να φωτίσει το πρόσωπο σας.

Είναι προσωρινό. 
Πείτε στον εαυτό σας πως ή κατάσταση που βιώνει είναι προσωρινή. Περιμένετε και προσπαθήστε να μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις για την ζωή σας βρισκόμενοι μέσα σε μια αρνητική διάθεση.


Να θυμάσαι πάντα: Αυτό που σε καταθλίβει δεν είναι η κατάσταση, αλλά η σημασία που δίνεις σ’ αυτήν.

VIA TO KLEIDI 

Post a Comment