Διαφημιση

header

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ

ergaleia-gia-na-apoktisete-ayto-pou-epithymeite

Μάθετε τη δύναμη του σκοπού

Οι άνθρωποι με σκοπό έχουν κάτι να κυνηγήσουν, κάτι που τους δίνει νόημα. Υπάρχουν πολλές επιρροές γύρω μας κάθε μέρα, αλλά και από το παρελθόν μας, που μπορεί να μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε. Αλλά αν έχουμε συγκεκριμενοποιήσει τους υψηλούς μας στόχους σε αυτή τη ζωή, μπορούμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παρόν και στο μέλλον μας, ελισσόμενοι με μεγαλύτερη ευκολία ανάμεσα σε προκλήσεις και δυσκολίες. Αν δεν έχετε σκοπό, είναι εύκολο να σας καταβάλλει μια δύσκολη μέρα. Για να δυναμώσετε και να μπορείτε να ξεπερνάτε τα πάντα, δημιουργήστε έναν υψηλό σκοπό. Όσο πιο ξεκάθαρος είναι, τόσο πιο δυνατά σας τραβά προς το μέλλον και δεν θα υπάρχει τίποτα που να μην μπορείτε να εκπληρώσετε.

Αυτοπεποίθηση

Από πού πηγάζει η αυτοπεποίθηση; Αναδύεται από μέσα μας, από το ότι νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Από το ότι γνωρίζουμε στο τέλος της μέρας ότι βάλαμε τα δυνατά μας. Ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε σε κάθε μας κίνηση ή ενασχόληση, από το να γράψουμε ένα mail, μέχρι το να συμπαρασταθούμε σε ένα φίλο. Όταν ξέρουμε ότι δώσαμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, η καλή μέρα γίνεται καλή εβδομάδα. Αυτή με τη σειρά της γίνεται ένας καλός μήνας και μια καλή χρονιά.

Η αυτοπεποίθηση επίσης προέρχεται από την εξάσκηση μικρών καθημερινών ασκήσεων πειθαρχίας. Η καλή υγεία, ας πούμε, χτίζει την αυτοπεποίθησή μας. Η υγιεινή διατροφή, η άσκηση. Μικρές καθημερινές συνήθειες που αποτελούν έναν τρόπο ζωής, δεν είναι μόνο για λίγο, είναι αποφάσεις ζωής που τις ακολουθούμε ασχέτως συνθηκών. Γιατί αυτή η επιμονή χτίζει αυτοπεποίθηση. Η αντιμετώπιση μικρών, αλλά και μεγάλων προκλήσεων.

Ενθουσιασμός

Ο ενθουσιασμός προέρχεται 90% από μέσα και 10% από εξωτερικούς παράγοντες. Ο ενθουσιασμός φυσικά και επηρεάζει τους ανθρώπους, καθώς δημιουργείται και από αυτοπεποίθηση. Αυτοπεποίθηση ότι θα καταφέρετε αυτό που θέλετε, θα καταφέρετε να βοηθήσετε τους φίλους σας. Ένα μεγάλο ποσοστό του ενθουσιασμού δεν αναγνωρίζεται συνειδητά από τους ανθρώπους, αλλά υπάρχει και αυτό που μπορείτε εσείς να δημιουργήσετε, ώστε να σας βοηθήσει να κάνετε το καλύτερο στη ζωή σας.

Γνώσεις

Θέλετε να διαπρέψετε με τις δεξιότητές σας και δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο. Να είστε πρόθυμοι να γίνετε οι καλύτεροι στον τομέα σας. Γι’ αυτό, χρειάζεται να μάθετε, να εξειδικευτείτε, να αρπάξετε όποια ευκαιρία βρεθεί στο δρόμο σας για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας. Η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ.

Προετοιμασία

Η προετοιμασία απαιτεί χρόνο και οι αποφάσεις που παίρνουμε κατά την προετοιμασία μας είναι αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας. Προετοιμαστείτε από το προηγούμενο βράδυ, για να έχετε μια καλή μέρα. Προετοιμαστείτε επαρκώς για μια επαγγελματική συνάντηση, για μια εκπαίδευση. Αυτό δείχνει ότι θέλετε να βάλετε τα δυνατά σας. Προετοιμαστείτε για την επιτυχία. Η ζωή δεν σπαταλά την επιτυχία σε απροετοίμαστες προσπάθειες. Η ζωή επίσης δεν είναι σχεδιασμένη να μας δίνει ό,τι θέλουμε ή χρειαζόμαστε χωρίς να προσπαθούμε, να αξίζουμε γι’ αυτό που θα λάβουμε.

Αυτάρκεια

Βασιστείτε στον εαυτό σας. Είναι πάντα ευπρόσδεκτη η βοήθεια των άλλων, αλλά πάντα να εξαρτάστε από εσάς. Πάρτε την ευθύνη που σας αναλογεί και μάθετε τις απαραίτητες δεξιότητες για να βοηθήσετε τόσο εσάς, όσο και όσους το χρειάζονται μετά.

Εικόνα

Υπάρχουν διαφορετικές πλευρές εδώ. Η εικόνα που οι άλλοι βλέπουν σε εσάς -και είναι σημαντικό το πόσο εμπνέετε τους άλλους. Αν δεν σας αντιλαμβάνονται ως ηγέτη, αν δεν βλέπουν να έχετε τον έλεγχο, είναι πολύ πιθανό να μην σας εμπιστεύονται. Αν δείχνετε σαν να μην ξέρετε πού πορεύεστε, δεν θα σας ακολουθήσουν. Αν όμως βλέπουν έναν άνθρωποι που παίρνει την ευθύνη, που έχει τον έλεγχο της μοίρας του και των καταστάσεων, θα τους εμπνέετε, θα σας προσεγγίζουν.

Υπάρχει και η εικόνα που βλέπουμε εμείς για τον εαυτό μας. Το είδωλό μας στον καθρέφτη, η αυτοεικόνα μας. Είναι αυτή η εικόνα, που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την αυτοπεποίθηση και αυτάρκεια που επιθυμείτε. Χτίστε έναν άνθρωπο με αξίες, αρχές, ειλικρίνεια, σεβασμό. Χτίστε και αναπτύξτε τον δικό σας μοναδικό χαρακτήρα.

Αυτοπειθαρχία

Όλοι μας δυσκολευόμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε αυτό. Ορισμένες φορές τα καταφέρνουμε εύκολα, άλλες αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο. Όμως, μην περιμένετε ποτέ να κάνετε αύριο, αυτό που μπορείτε να καταφέρετε σήμερα. Ακόμα κι αν κάνετε λάθος, ακόμα κι αν χρειαστεί να το επαναλάβετε, να ξαναπροσπαθήσετε αύριο, αυτοπειθαρχήστε και βάλτε τα δυνατά σας στο τώρα.

Η δύναμη της εξαιρετικής επίδοσης

Απαιτήστε από τον εαυτό σας εξαιρετικά αποτελέσματα. Αν θέλετε να ζήσετε έτσι, πρέπει να ξεπερνάτε τον εαυτό σας που και που. Γιατί τα εξαιρετικά αποτελέσματα, απαιτούν και εξαιρετική προσωπική προσπάθεια, αφού κανένας άλλος δεν πρόκειται να σας διευκολύνει σε αυτό. Η κοινωνία δεν απαιτεί από εσάς να μάθετε, να διαβάσετε και να μένετε υγιείς, εσείς είστε εκείνοι που θα το απαιτήσετε από τον εαυτό σας.

Post a Comment