Διαφημιση

header

ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

enosi-me-ti-fysi-kai-tin-pempti-diastasi

Οι άνθρωποι όταν βγαίνουν στη φύση βιώνουν μία κατάσταση ανανέωσης μέσα στο στήθος τους και μετά σε ολόκληρο το σώμα τους αποδίδοντας την ανανέωση στο καθαρό οξυγόνο της φύσης, του δάσους. Στην πραγματικότητα όταν ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με την φύση, και όταν συγκεντρωθεί στην αναπνοή του εισπνέοντας το οξυγόνο της φύσης, δημιουργείται η επαφή με τον παρόντα χρόνο, παρέχοντας του τη δυνατότητα να μπει για ορισμένες στιγμές στο άχρονο τώρα. 

Σκεφτείτε όμως αν με αυτές τις ελάχιστες μικρές στιγμές επαφής με τη φύση ο άνθρωπος βιώνει τέτοια ανανέωση, πως θα ένιωθε αν η επαφή αυτή διαρκούσε για περισσότερο χρόνο. Δυστυχώς για τους πλείστους ανθρώπους δεν διαρκεί πολύ, οδηγώντας τον άνθρωπο σε συνεχή και ασταμάτητη σκέψη. Για να διατηρηθεί αυτό το κενό σκέψεων, και η παραμονή στο τώρα, η κενότητα όπως την αποκαλούν οι βουδιστές, χρειάζεται πολλή συγκέντρωση στο παρόν. Δεν χρειάζεται κόπος για να είμαστε στο παρόν, απλά η απόφαση μας να ξεφύγουμε από τις εμπειρικές , συναισθηματικές μνήμες του παρελθόντος .

Ο χρόνος διοικεί το νου ή μάλλον χειραγωγεί το νου μέσα από τις οριζόντιες διαστάσεις του παρελθόντος και του μέλλοντος. Εκεί δημιουργούνται και ζωντανεύουν όλα τα θέματα, προβλήματα, καταστάσεις, μπλοκαρίσματα. Εκεί στις δύο διαστάσεις του χρόνου , παρελθόν και μέλλον σε οριζόντια φορά διάστασης, ο άνθρωπος χάνει τον εαυτό του. Χάνει το κέντρο του, κλείνει η καρδιά του. Γίνεται έρμαιο του συστήματος, ένα τέλειο όργανο, τυφλός δούλος.

 Όλοι και όλα μιλούν για την επαφή με τον παρόντα χρόνο, για την σταθερή παραμονή στο κέντρο , για το άνοιγμα στην κάθετη διάσταση. Πολλές οπτικές έκφρασης για το ίδιο πράγμα που στην ουσία δεν είναι πράγμα γιατί δεν έχει καμία χρονική υλική υπόσταση. Απλή κατάσταση ύπαρξης στο τίποτα- κενότητα –τώρα.

Όταν μιλούμε για οριζόντιες διαστάσεις παρελθόντος και μέλλοντος και κάθετη διάσταση μιλούμε για το σχήμα του σταυρού πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Ο Ιησούς Χριστός το ονόμασε πληρότητα της ζωής.

Μία κατάσταση ΖΕΝ συνειδητότητας / μη ύπαρξη σε μορφική σκέψη/ τίποτα. Από τη θεωρία, στην πράξη και στην διατήρηση της είναι άλλο θέμα. Ίσως το μεγαλύτερο θέμα της ανθρωπότητας αυτή την εποχή. Είναι τόσο δύσκολο όμως ο άνθρωπος να παραμένει στο παρόν? Είναι πράγματι δύσκολο ή το κάνει δύσκολο?

ΌΧΙ δεν είναι δύσκολο. Ο άνθρωπος βάζει συνέχεια τον εαυτό του να αναλύει συναισθηματική μνήμη που έχει μείνει μέσα του, να αναλύει απαρχαιωμένες τεχνικές που έχουν λήξει, να αναλύει γεγονότα και πράγματα του εαυτού με σκοπό να τα καταναλώσει όμως στην ουσία τα μεγεθύνει, τρώει ολόκληρη τη ζωή του στην ανάλυση και η πράξη αυτή δεν αποφέρει την ηρεμία και ησυχία στο νου του. Είναι εντάξει να γίνεται η αρχική ανάλυση και αναγνώριση. Αλλά δεν είναι εντάξει να πιέζεται με την επανάληψη της ανάλυσης, για να δημιουργήσει αλλαγή προγραμμάτων. Είναι απαρχαιωμένη δομή που δεν ωφελεί αυτή την στιγμή την εξέλιξη του ανθρώπου σε όλο τον πλανήτη. Αφού ο χρόνος έχει σμικρυνθεί, η συχνότητα της γης έχει αλλάξει όπως έχει διαπιστωθεί από τους επιστήμονες.

Ο πυρήνας της γης έχει παρεμβληθεί  αυξάνοντας τη δόνηση του, παρεμβάλλοντας κάθε πυρήνα που ζει πάνω του, όπως και τον ανθρώπινο πυρήνα, το κέντρο καρδιάς.
Η υπερανάλυση εμφανίζεται στις δύο οριζόντιες διαστάσεις του σταυρού που είναι οι διαστάσεις του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Πιάνεται το άτομο από σκέψεις, συγκρίσεις, διαχωρισμό κατηγοριών και ξεχνά την αναπνοή του την ίδια. Πιάνει τον εαυτό του να αναστενάζει βαθιά. Όταν γίνεται αυτό να ξέρετε ότι πιαστήκατε από σκέψεις, μορφές του εγώ  και τις φέρατε στο παρόν για να βιώσετε το ίδιο άσχημο συναίσθημα όπως στο παρελθόν. Δράση, αντίδραση, απλά μαθηματικά. Στον παρόντα χρόνο όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί και τα δεδομένα που ονομάζετε προβλήματα δεν μπορούν να υπάρξουν γιατί λειτουργεί η κάθετη διάσταση του σταυρού στο ανθρώπινο σώμα που είναι στην ουσία η ένωση με τον θείο, ανώτερο εαυτό σας. Ακούγονται απλά και όμως έτσι απλά είναι. Όσο βάζετε σε κίνηση το νου να σκεφτεί, το απλό γίνεται περίπλοκο και μπαίνετε στην αιώνια μάχη της πολικότητας. Πως όμως μπαίνετε στην διαδικασία να ανοίξετε στην κάθετη διάσταση του παρόντα χρόνου και να παραμείνουμε σε αυτή όσο γίνεται περισσότερο? Πως?
Θα δώσουμε μία απλή άσκηση που στην καθημερινότητα σας  ήδη την κάνετε αλλά ίσως όχι συνειδητά.

Α) Σαν πρώτο στάδιο πηγαίνετε στη φύση, στο δάσος και προσπαθήστε να συνδεθείτε μαζί τους. Με ανοιχτά μάτια πάντα, εισπνεύσετε την αίσθηση της φύσης, το κάθε λογής πράσινο που υπάρχει γύρω σας, όπως τα δέντρα, τα φυλλώματα τους θάμνους. Εισπνεύσετε από τους βράχους, από το νερό. Συγκεντρωθείτε στο κάθε ένα στοιχείο της φύσης  ξεχωριστά, και με την εισπνοή σας μέσω της μύτης σας φέρτε μία ακτίνα μέσα στο σώμα σας. Γεμίστε το στήθος σας, το heart chakra σας με όλες αυτές τις πράσινες ακτίνες, αφού και αυτό στην υγιή του κατάσταση έχει πράσινο χρώμα αύρας, και μείνετε ενωμένοι με το καθένα ξεχωριστά. Στα αρχικά στάδια που κάνετε την άσκηση, μπορείτε να αγγίξετε τα στοιχεία της φύσης και να τα μυρίσετε. Μπορείτε να ενωθείτε μαζί τους μέσω των 5 αισθήσεων σας και μέσω της αναπνοής σας.

Β) Με την επανάληψη της άσκησης για αρκετές φορές μπορείτε να περάσετε στο δεύτερο στάδιο. Μπορείτε όπου και να βρίσκεστε, στο δάσος , στο αυτοκίνητο, στον ποταμό, στο σπίτι, στο γραφείο, σε κάποιο όμορφο φυσικό τοπίο να έρθετε σε οπτική επαφή μαζί τους και να ενωθείτε με την αναπνοή σας.  Αυτή η άσκηση σας στέλνει αυτόματα στον παρόντα χρόνο. Προσπαθήστε να βιώσετε την μυρωδιά, να βιώσετε την επαφή, το άγγιγμα, χωρίς να πάτε κοντά τους. Ακόμα και την γεύση . Ζήστε τις 5 αισθήσεις στο αιθερικό, ενωθείτε. Απλά την ώρα που το κάνετε κρατείστε σιγή/ σιωπή. Δείτε πόσα διαφορετικά πράσινα έχει η φύση, πόσα πέταλα έχει το καρδιακό κέντρο, ενώστε κάθε πέταλο με ένα διαφορετικό πράσινο, εισπνεύστε, συνδεθείτε με όλα. Η άσκηση  και στο πρώτο και στο δεύτερο στάδιο είναι καλό να γίνεται για ένα λεπτό και στη συνέχεια να κλείνετε τα μάτια σας και να παρατηρείτε τι γίνεται μέσα στο σώμα σας.

enosi-me-ti-fysi-kai-tin-pempti-diastasi-1

Γ) Στο τρίτο στάδιο κάνετε το ίδιο από την ησυχία και ασφάλεια του σπιτιού σας με λειτουργία του νοητικού εργαλείου μέσω των 5 αισθήσεων σας, οραματισμός. Ο ίδιος κύκλος να επαναλαμβάνεται 3  φορές. Στον τρίτο κύκλο θα βιώσετε αυτό που λέμε παρόντα χρόνο/ το κενό σκέψεων/ την κενότητα/ το τώρα.  Μπορείτε να το κάνετε και ξέρετε τον τρόπο να το κάνετε. Είναι η επαφή με το καρδιακό κέντρο. Για να σας βοηθήσει περισσότερο μπορείτε να βάλετε μουσική/ ήχους απαλούς της φύσης/ νερό που τρέχει/ αέρα στα φύλλα. Τώρα ενωθείτε με πολύχρωμα λουλούδια, ενωθείτε, με πολύχρωμες ακτίνες απορροφήστε την ενέργεια. Αυτό είναι ακόμα πιο δυνατό από το δεύτερο στάδιο επειδή συμβαίνει στην ησυχία και ασφάλεια του χώρου σας. Έτσι έχετε την ευκαιρία της πλήρης λειτουργίας της νόησης. Το πεδίο/ ελαφρύ σώμα/ εργαλείο που εσείς αλλάζετε, θεραπεύετε τα πάντα και γύρω σας αλλά βασικά και μέσα σας. Αυτό είναι η βίωση και παραμονή στον παρόντα χρόνο.

Η παραμονή σε αυτό, σταδιακά ανοίγει την κάθετη διάσταση, την ένωση. 
Σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχουν σκέψεις, μορφές, προβλήματα. Παρέχεται η δυνατότητα στη βρύση του άυλου να ξεπλύνει το υλικό πεδίο χωρίς να χρειαστεί εσείς να δώσετε περισσότερη ενέργεια προσοχής σε αυτό και έτσι το σύμπαν θα το χειριστεί τα θέματα που αντιμετωπίζετε για εσάς.

Άρα όταν τα θέματα σας πλημμυρίζουν και οι σκέψεις δεν σας αφήνουν να ησυχάσετε σημαίνει ότι κινείστε στις δύο διαστάσεις του χρόνου, παρόν και μέλλον. Τότε όλα τα κατώτερα συναισθήματα και αδυναμίες γίνονται οι δράκοι που πολεμάτε κάθε λεπτό. Το εγώ γίνεται βασιλιάς της ύπαρξης σας και χειραγωγεί εσάς και όλους βασικά γύρω σας. Με αυτό τον απλό καθημερινό τρόπο σύνδεσης με τη φύση, μπαίνετε στην πραγματική σας φύση. Λειτουργεί το μηχανισμό που σας φέρνει στον πολυπόθητο παρόντα χρόνο όπου δεν υπάρχει χρόνος γιατί όλα συμβαίνουν την ίδια στιγμή. Αυτή η  ΖΕΝ ύπαρξη συνειδητότητας αγαπημένοι, είναι η πρώτη επαφή με την 5η διάσταση του χωροχρόνου.
Η πρώτη επαφή της αναγνώρισης του ψυχικού σας φορέα, της νεφελώδης ουσίας. Αυτό που πραγματικά είσαστε.

Όταν συνεχίσετε αυτή την οπτική παρόντα χρόνου θα σας επισκεφτούν ανώτερα φωτεινά όντα. Μέσα από την οπτική του παρόντα χρόνου μπορείτε να έχετε επαφή με τα όντα της 5ης διάστασης. Είναι το πρώτο στάδιο διαλογισμού της κενότητας όπως διδάσκει ο βουδισμός. Επαφή με τα φωτεινά όντα θα σας οδηγήσουν στον κατάλληλο δάσκαλο αν δεν τον έχετε βρει ήδη για να σας βοηθήσει στην ανοδική πορεία της πνευματικής σας εξέλιξης.

Athanasios Panagi

Post a Comment