Διαφημιση

header

ΤΙ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ

ti-xorizei-tin-afthonia-apo-tin-anexeia-1

Αυτό που λαμβάνουμε είναι αυτό που σκεφτόμαστε. Υπάρχουν ίσως κάποιοι που θα πουν: “Αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι και επιθυμώ περισσότερα χρήματα, αλλά εξακολουθώ να μην έχω αρκετά”.  


Το θέμα των χρημάτων είναι στην πραγματικότητα δυο θέματα. Η αίσθηση της ελευθερίας και της άνεσης που δίνουν τα πολλά λεφτά, όπως επίσης και  η αίσθηση του φόβου και της απογοήτευσης που δίνει η απουσία των χρημάτων.

Πολλές φορές αρκετοί απο εμάς υποθέτουμε πως επειδή λέμε: “Θέλω περισσότερα χρήματα”, μιλάμε θετικά για το θέμα των χρημάτων. Όταν όμως μιλάμε για χρήματα (ή για οτιδήποτε άλλο) νιώθοντας φόβο ή ανησυχία, δεν εστιάζουμε στο θέμα των χρημάτων, αλλά στο θέμα της έλλειψης τους.
Και η διαφορά είναι σημαντική. Η πρώτη δήλωση προσελκύει τα χρήματα, ενώ η δεύτερη τα απομακρύνει.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πώς πραγματικά σκεφτόμαστε, και ακόμη πιο σημαντικό, πώς νιώθουμε για τα χρήματα. Αν σκεφτόμαστε ή λέμε πράγματα όπως, “αυτό είναι πολύ όμορφο- αλλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσω”, δεν είμαστε σε δονητική θέση να επιτρέψουμε την αφθονία που επιθυμούμε.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε ουσιαστικά την εμπειρία της ζωής μας, πρέπει να εκπέμπουμε και διαφορετικές δονήσεις, που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε σκέψεις που μας κάνουν να νιώθουμε διαφορετικά όταν τις σκεφτόμαστε.

Όταν αισθανόμαστε φτωχοί – μόνο πράγματα που συνδέονται με τη φτώχεια μπορούμε να ελκύσουμε. Όταν νιώθουμε πλούσιοι – μόνο πράγματα που συνδέονται με την ευημερία μπορούν θα έρθουν κοντά μας.


Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε όλα εκείνα που ονειρευόμαστε και να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε.  Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, δεν είναι φιλοσοφική άποψη είναι γεγονός! Υπάρχει τεράστια αφθονία και πλούτος που είναι αρκετός για όλους. Αρκεί να τον προσελκύσουμε σε μας.

ti-xorizei-tin-afthonia-apo-tin-anexeia-2


Αρκεί να το αποφασίσουμε!
Αρκεί να καταλάβουμε ότι δε φταίει η οικονομική κρίση, για τη δική μας οικονομική κατάσταση. Ότι δεν έχει πραγματικά σημασία τι συμβαίνει εκεί έξω, αλλά μέσα μας . . το τι σκεφτόμαστε εμείς . . τι πιστεύουμε και κατά πόσο επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον.

“Ποτέ δεν συμβαίνει να έχεις μια επιθυμία, χωρίς να έχεις συγχρόνως και τη δύναμη για τη πραγματοποίηση της. Μπορεί ωστόσο να αναγκαστείς να εργαστείς γι' αυτό” Richard Bach 

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα για όλους μας. Πραγματική έλλειψη αγαθών, δεν υπάρχει. Τότε γιατί δεν απολαμβάνουμε όλοι μας, αφθονία πλούτου και αγαθών;

Διότι η έλλειψη βρίσκεται μέσα μας, στον καθένα από εμάς, με τη μορφή αντιλήψεων . . . προκαταλήψεων . . πεποιθήσεων.

Ο βασικός λόγος που δεν απολαμβάνουμε την ευημερία και αφθονία που ονειρευόμαστε, είναι διότι τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας, δεν είναι δονητικά εναρμονισμένες με τις πραγματικές επιθυμίες που έχουμε στην ψυχή μας.


"Δυστυχώς, δαπανάμε όλο το χρόνο μας με το να σκεφτόμαστε περισσότερο όλα εκείνα που δεν επιθυμούμε να συμβούν, παρά εκείνα που θέλουμε".

Ακόμα και όταν σκεφτόμαστε κάτι που θέλουμε, αλλά το προσεγγίζουμε με απογοήτευση ή θυμό που δεν το έχουμε, πάλι η δονητική μας συχνότητα είναι αντίθετη με τη δονητική συχνότητα της επιθυμίας μας.

Και είναι εύκολο να το καταλάβουμε. Όταν υπάρχει δυσαρμονία, νιώθουμε λύπη, δυσανασχετούμε, είμαστε στεναχωρημένοι, ενώ όταν υπάρχει ενεργειακή ευθυγράμμιση σε επιθυμίες, σκέψεις και συναισθήματα, νιώθουμε πανέμορφα, και προσελκύουμε πανέμορφες καταστάσεις, πράγματα και ανθρώπους σαν μαγνήτες!

VIA ANAPOLIS

Post a Comment